לאודי

היי נילי, פנית אמנם אלי אבל את

בטח מתכוונת לכל מי שגולש כאן ומעוניין לנסות את כוחו על כתב ידך. בהזדמנות זו רציתי לחדד משהו לידיעת גולשי הפורום, הניתוחים והייעוץ כאן נועדו אך ורק לסייע, בנימה חיובית ומותר גם קלילה, וביחס של כבוד למנותח - גם כשלא אוהבים אותו. ייתכן שכמה מן הדברים שכתבתי לאחרונה חרגו מבחינה זו מן הטעם הטוב, ונעשה שמוש יתר בכח שעומד לרשות מנתחים. לא משנה כרגע מה היו הסבות, והיו כאלה, שהניעו אותי לחרוג מן הטאקט ולהקצין, אך היות שהכל כאן גלוי ופומבי, בדיעבד אני סבור שעדיף היה להימנע מכך.

מתוקונת, כמה התייחסויות בלי אחריות

יש בך חמימות, רגישות, יכולת הקשבה ואמפאתיה, גם יכולת ורצון התקשרות ובעיקר ניתוב לשם מיסוד הקשר. הסקרנות תכליתית סלקטיבית - למה שנחוץ מעשית ארגונית. יש הדרגתיות, וקטעים שבהם את עוצרת לשם הערכת מצב ומחשבה איך, אם בכלל ממשיכים את זה. בעבודה את מסבירה ומנחה תוך פירוט והבהרה מקסימלים. ניכר שהפקת לקחים מנסיון וטעויות העבר וכיום את חכמה ומנוסה יותר, גם דיפלומטית, גם זהירה וחושבת היטב על כל צעד ואמירה כדי לשפר סכויי הצלחה והישג. אולי גם פיתחת טכניקות משוכללות יותר ואת מכריחה את עצמך להימצא/להתחבר למקום/אנשים שיפתחו אפשרויות חדשות. יש טאקט וגמישות, אם כי לפעמים את כל כך רוצה לדון בנושא שקרוב לליבך שקשה לך להתחבר בטבעיות לנושאים אחרים במהלך השיחה. לפעמים 'מגדילה ראש' ולפעמים יש לך כבר מספיק התחייבויות ואת 'מקטינה ראש'. יש חששות ודאגות לקראת, שמא למרות הכנה טובה מראש וסימנים התחליתיים מעודדים זה יתפקשקש ברגע האחרון. חשוב לך לקבל חיזוקים למדת הענין והרצינות של הסביבה, ולזהות מוקדם ככל שניתן את 'בחירתו האסטרטגית' של צד ב'. לפעמים צורך להוכיח את ההיפך, שמשהו מסויים שהוא עיקרי וחשוב בבחינת 'צפור נפשך' לא עד כדי כך מעסיק אותך. כגון זה ש 'חולה' על קפה ומתאמץ להוכיח ש 'קפה לא עושה לו את זה'. זה יוצר מתיחות ולפעמים עכוב וחוסר טבעיות בתגובות. תיתכן תשומת לב להופעה ואסתיטיות חצונית, הבלטת מעלות וייחוד מושכים יותר ומעקב תגובות כדי להיווכח עד כמה הם/פלוני ספציפי הבחין והיתרשם.

מדהים!

קראתי את מה שכתבת ופשוט נדהמתי, כאילו אתה מכיר אותי יש דברים אשר הדיוק הוא ממש מרבי. תודה לך על שהקדשת מזמנך לכתב ידי.

ערב טוב לכולם ולמתוקונת גם

נשאלתי לגבי האות ע' שלה, הדפוסית וקשתית כאחד, ושומו שמים, אני לא מצליח להוציא מזה פרשנות כלשהי. אודה למי שרואה דבר מה מעניין לה ולכולנו.

למעלה