לאה טייכר

הדס65

New member
לאה טייכר

לאה.. זאת הדס65 פעם ענית לי ומסתבר שיש לך קרובים פרוינד. מאיפה הם באו? יש לך קרוב בשם יצחק פרוינד? (הוא נפטר והיו לו 3 נשים ו8 ילדים) תעני לי.. בתודה.

עניתי לך במסר ובפורום, אענה שוב

משפחת פרוינד "שלי"... הייתה בקשרי נשואין עם בני משפחת אבי. הם נישאו 4 דורות לבני משפחת סבי, אלימלך צוקרמן, לבני משפחת הסבא רבא שלי, (גם לבני משפחת הוריו!!) מנחם - יהודה, לבני משפחת סבתי הדסה יוסט-צוקרמן ולבני משפחת אביה וסבה. גם כנראה הסבתא רבה שלי, אלישבע יוסט, אמה של הדסה, הייתה כנראה ממשפחת פרוינד. ככלל 4 המשפחות: יוסט - פרוינד - צוקרמן - כ"ץ, שגרו בעיירות גליציה, כנראה אף רומניה ובאוקראינה, השתדכו אלו באלו. מצאתי אף בדור חמישי מישהם שנישאו לפרוינד... האילנות הללו כל כך מסובכים... אבל, מופלאים ומרתקים. ככל שאני "חופרת" יותר התגליות מרתקות יותר. רבים מבני הפרוינד "שלי" ניספו בשואה ואחרים עשו דרכם לארץ , ממש עוד בשנות העשרים המאוחרות ואחריהן. ברובם הם דתיים ואף לאחרונה שוחחתי עם צאצאים שהתחרדו מאד. המפגש הטלפוני היה שמח ומלא בהפתעות. אני הייתי שמחה לו כתבת לי שמות אחים ואחיות של יצחק פרוינד, כמו : שמות ילדיו, שמות הוריו, סביו אם את יודעת, או כל פרט, שאפילו נראה לך שולי ואינו מתאים. כי...אולי יצחק פרוינד לא היה קרוב משפחתי ו...זו אולי אשתו או כלותיו... לעולם אין לדעת, אנא, כתבי לי כל פרט, לאה

הדס65

New member
על פרוינד

לסבא רבה רבה שלי קראו יצחק פרוינד. היו לו שלוש נשים (אני לא יודעת את השמות של אף אחת) מאישה ראשונה היו לו 5 ילדים - אליעזר, חשי (צבי), נתן (נפתלי), ינקה הן ורגינה. מהאישה השניה היו לו 3 ילדים. שנדור-סבא רבה שלי, מגשה (מיכאל) ואנדור. מאישה שלישית לא היו ילדים. פרוינד זה משפחה גדולה מאוד משפחת פרוינד באה מהונגריה והרבה מהם נספו בשואה. לאחרונה מצאתי קשר עם הנכד של אליעזר (הבן של יצחק פרוינד מהאישה הראשונה). לנכד שלו קוראים ינקו והוא בן 80. כמו שאת אמרת הם דתיים וכפי שסיפר לי אבי סבא רבה שלי בא ממשפחה מאוד דתיה. ינקו ואבא שלי הם אותו דור למרות שינקו בן 80 ואבא שלי בן 50. ינקו הוא ניצול שואה והוא זוכר הרבה סיפורים ואת כל המידע הזה לא ידעתי לפני שפגשתי אותו. הקשר שלי אליו בכלליות: סבא שלי שמחה פרוינד והוא - ינקו הם בני דודים. אני במקור פרוינד אך שם משפחתי שונה ל"פארן". הדס

הדס65

New member
תיקון

תיקון- סבא שלי שמחה פרוינד ואבא של ינקו הם אחים

השמות אינם מוכרים לי

תני לי כמה ימים "לחפור" את הנתונים. השמות שלך הם אכן הונגרים והאחרים אינם מוכרים לי. ובכל זאת אחפש. לאה

למעלה