לאהוד וברק

HUME 00

New member
לאהוד וברק

הויכוח החיובי שלכם במיילים האחרונים,רק מצביע איפה עומד היום היעוץ הפילוסופי או שפשוט אתם לא מספיק מקצועיים בנושא הנ"ל (זה יכול להיות תיאורטית,לא ?).ברק בכלל מדבר על פסיכולוגיה,אז הוא בכלל בכוון אחר ואתה אהוד ,לטעמי, מדבר פילוסופיה אך ברמה קצת שטחית משהו.בקיצור,לא הצלחתי לראות במיילים שלכם דיון פילוסופי נוקב.במקום זה, ראיתי הרבה טיעונים לא תקפים לוגית שאתם בונים עליהן מגדלים עתירי קומות.מבקש לא לקבל את זה כביקורת שלילית.סך הכל,בנושא היעוץ הפילוסופי,אני כמוכם נמצא באותה בעיה ואני מגיע מהתחום הפילוסופיה..... אני אישית שייך לזרם פילוסופי ספקני, שמאמין שהדבר הוודאי ביותר שיש לאדם זה האי-הוודאות ולכן,אני חושב שגם היעוץ הפילוסופי סובל במקצת ממחלת האי-הוודאות.אף-על-פי-כן,אני חושב שהמדע (אני מתכוון למדעי הטבע והפילוסופיה עצמה) בשיטותיו יותר וודאי מכל וודאות אחרת שיש לנו ולכן,יעוץ הפילוסופי צריך לשאוף להתחקות למדע ואפילו למדע מדויק (עד כמה שאפשר).הרבה אנשים שלא מהתחום הפילוסופי חושבים שפילוסופיה זה הרבה דיבורי סרק ללא התחלה וסוף.זאת בדיוק הטעות שלהם.הפילוסופיה לטעמי, זה מדע מדויק לא פחות ממדעי הטבע (לפחות)ואולי לא פחות מהמתמטיקה (אם זה היה תלוי בי,הייתי מוציא את הפילוסופיה מהתחום מדעי הרוח ומעביר אותו לתחום מדעי הטבע והמדעים המדויקים).הרי,כל פילוסופיה רצינית בנויה מטיעונים לוגיים קפדניים.המסקנות נגזרות לוגית (משתדלים דדוקטיבית) מההנחות וככה העסק מתקדם,בדיוק כמו מאקסיומות בגיאומטריה בונים משפטים.ההבדל הוא שהפילוסופי טוענת שהיא לא מניחה הנחות (אקסיומות) ,אך בפועל באמירה הזאת היא כבר מניחה הנחה אחד:שהיא לא מניחה הנחות.... בקיצור,לדעתי היעוץ הפילוסופי הטוב, צריך קודם ללמוד את ההנחות שמניח המטופל ולראות לאיזה מסקנות הוא מגיע.הרי המסקנות שלו הן הדרך החיים שלו.אם נזהה שיש כשל לוגי בגזירת המסקנות שלו מההנחות,נוכל לכוון אותו טוב יותר.אם לא נזהה כשל לוגי,אז הייתי בודק טוב טוב את ההנחות שלו ומנסה להבין מדוע הוא מאמין בהן.בדרך זו אצלול לעומק המחשבה שלו ואלמד את הפילוסופיה שלו ואז,יחד איתו אנסה לשפר אותה או לא.אגב,יתכן מאד שהמטופל פועל נכון ויש גורם אחר שמפריע לו להתפתח בכוונים שהוא מעוניין בהם. וכמו הספקתי ללמוד מאהוד,באהבה רבה ,גדי

dawadi

New member
בחטאתי...

שוב קראתי את הרוב ולא הכל. שוב כי התשובה כבר צצה מול עיני עוד בהתחלה של האמצע... מדע שהוא טוען להיות מדוייק - כבר אינו מדוייק. אין דיוק בעולם. בכלום (?) האם אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים? כן וזה לא סותר את היותו כל יכול. למה כי אנחנו על ציר זמן, הבל הבלים. ומעבר לו, אלוהים יוצר בנקודה אחת (מבחינתינו) אבן שהוא לא יכול להרים ובכל שאר נקודות הזמן, הוא כל יכול והוא מרים אותה. ואילו בזמנו הוא... (נטול הזמן) הוא כל הזמן לא יכול להרים אותה ובו זמנית כל הזמן יכול לעשות איתה מה שבא לא. הבנת? אם כן, אז נמשיך הלאה ואם לא, אין דרך יותר ברורה לתאר זאת, יש לקרוא עד שהרעיון נקלט. פילוסופיה אינה מדוייקת כמו כל דבר אחר. ייעוץ פילוסופי? מליון זרמים, מליון ייעוצים פילוסופיים שונים. ההוא שמייעץ טאו, לא מייעץ זן. והוא בכלל מייעץ טאנטרה. וזה מייעץ בודהיזם. וזה שילב את הטאו של הזן. וההוא את הבודהיזם זן. וההוא את הטאו של הבודהא... ואלה בכלל מלמדים על אלוהים. מהקוראן, לתורה ולברית החדשה וחוזר חלילה. כל אחד מוצא לעצמו תוואי שמתאים לו והולך בו. מייעץ פילוסופי - יכול לבחור לייעץ בשיטה אחת ומי שמתאים לו יבוא להתייעץ עימו. ויש אי אילו אנשים - שלומדים ומעמיקים ולומדים היטב מספר פילוסופיות שונות, ומלמדים את הדרך שהם הגיעו אליה, ודרכה, מי שירצה יגיע גם הוא, או ייצור לעצמו דרך חדשה. אני מייעץ להמון אנשים, עד כדי שעכשיו זה כבר ממש התממש ונהיה העבודה היומיומית שלי. למדתי וחקרתי את הטאו, את התורה, את הטאנטרה, את הזן ואת הבודהיזם... יש מה שהמקתי ויש מה שלא. ומתוך אלה, יחד עם ניסיון חיי, שהוא מעבר למה ששנותי או כפול מהם יוכלו לספר, הגעתי לדרך שלי. אני חווה אושר, מידי רגע ורגע, מידי יום ביומו, ולפעמים, אתה יודע מה, גם באמצע השבוע... ומי שזה מתאים לו, ורואה אותי בחיי, בא, שואל מתעניין, ואם מצליח - כי מתאים לו, נשאר, לומד ולאט לאט נהיה מאושר. כמוני כמו כל אחד שיכול להוביל אנשים לאחר שהוא חווה אושר ונחת. אוהב המון, צבי

nehud

New member
ערב טוב ../images/Emo140.gif

כאשר קראתי עברה בי המחשבה מדוע לא המתנתי מספר דקות אם זו שלי (נכתבה במקביל לזו שלך) שהרי סיפקת כאן תשובה נהדרת גם בשמי קוראים לי לארוחת ערב באהבה אהוד

nehud

New member
בו נראה את הפילוסופיה האחרונה שלך

נתחיל בגישה השיכלית "...אני אישית שייך לזרם פילוסופי ספקני, שמאמין שהדבר הוודאי ביותר שיש לאדם זה האי-הוודאות .." מנגד רגשית יש בך את הפחד מאי וודאות ואתה מבקש לא פחות מאשר "..יעוץ הפילוסופי צריך לשאוף להתחקות למדע ואפילו למדע מדויק (עד כמה שאפשר)..." בדומה לפיזקה (תורת הקוונטים) הצופה = היועץ והנצפה = המטופל משפעים האחד על השני . תופעה המבטיחה כי לא ניתן לקבל את אותה תוצאה פעמיים כלומר אי וודאות. אזי למה אתה מבקש תהליך וודאי מדויק במקום בו לא ניתן לספקו? . שכלית אתה יודע זאת אך עדיין פוחד לשנות את פילוספית החיים האומרת שמדע מספק תשובות מוחלטות. הוא לא!!! צפיה בהיסטוריה של המדע/מדענים ושל הפילוסופיה/ פילוסופים מראה כי יש נסיונות לתאר את התופעות המתרחשות סביבנו . רוב הנסיונות מוגבלים, והטובים שבינהם מתייחסים לתחום צר מאוד של החיים. הנסיון לבנות מודל שיטתי עובד נכשל עד כה כישלון חרוץ. הפסיכולוגים חלוקים בינהם, שיטות חינוך מתחלפות כל שני וחמישי, פילוסופים חלוקים בינהם מאז ומעולם, מדענים בתחום ההנדסה/ רפואה עוסקים בתחומים צרים מאוד, אפילו הדתות המספקות מבנים רחבים להתנהלות החיים חלוקות למאות ואלפי כתות. כלומר במידה ואני הוא המטפל שלך (מיומן ומנוסה נניח
)אוביל אותך לכאוס על פני מבנה מדויק אותו אתה מבקש לעצמך (אשר לתפיסתי ועבורי שגוי) ברק לעומת זאת (כמנחה/ מטפל מנוסה ומיומן
) יספק לך את מבוקשך לפחות לתקופה קצרה אשר לאחר מכן תחפש מבנה מדויק אחר להיתלות בו. באהבה אהוד

HUME 00

New member
העיקר שאתם מאושרים זה כבר טוב....

וממשיכים ביעוץ ללא כל הכשרה מתאימה וגם זה מצידי טוב.מה שבטוח שהיעוץ הזה עוזר לכם יותר מאשר למטופלים הוירטואלים שלכם.העיקר שיש פרנסה לכולם...... אני יודע שיש המון פילוסופיות,אך לא על זה דיברתי ואגב,אין לי שום פחדים ואני פשוט מנסה להעביר את המסר שלי לאלו שחושבים שמבינים פילוסופיה מהי...דיברתי על כך, שכל שיטה פילוסופית בנויה מטיעונים לוגיים ובזה אני רואה אותן כשיטות מדויקות. כפי שאתם בטח זוכרים מבית הספר התיכון,במתמטיקה יש הרבה פתרונות לאותה בעייה ועדיין מקצוע זה נחשב למדע מדויק.כדאי שתתעמקו יותר במה שכתבתי ואז אולי תבינו שמה שאתם כתבתם ,זה בדיוק את אותו הדבר רק במילים שלכם.....בנושא הפיזיקה הקוונטית,מציע לא לדבר על דברים שאתם לא מבינים,אחרת זה שוב יראה כמו היעוץ הפילוסופי המפוקפק... בהמון המון אהבה ובהצלחה, גדי

dawadi

New member
שתי משפטים...

אולי קצת יותר. 1. "הטאו שניתן להגדירו אינו הטאו הנצחי" - הבנת את זה הבנת את היקום.
2. לא מוכשרים? כי אתה קבעת? זה שאני לומד את זה 10 שנים, מתוכן 4 במוסד, ומדריך באותו מוסד, אחרי לימוד מקצוע ההוראה, ועם תעודות (את זה חיפשת נכון?), לא נקרא מוכשר?
3. צא ולמד. אחר כך תחזור ותבקר (אם עוד תרצה...
). והכי חשוב!!!!
המון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! צבי.

dawadi

New member
כמה דברים חשובים שקצת שכחתי...

1. רווח? אני נותן הכל חינם... מי שרוצה, בדגש גדול מאוד וענקי על רוצה, יכול לתרום, כמה שבא לו ואם בכלל בא לו, כדי שמפגש שלושת השערים, שזהו המרכז שלי ושל אחי, יוכל לתת יותר הדרכות ויהיה לו יותר אמצעים. 2. גם התרומות מוכרות במס הכנסה, תתפלא, הכל חוקי... 3. כנס לבלוג שלי, שפת האושר, תתרועע, תקרא, תראה על מה אני מדבר. 4. עדיין ותמיד הדבר הכי חשוב בעולם :
המון!!! צבי.

nehud

New member
לילה טוב גדי

כאשר אדם עוסק בנושאים מדויקים מן הראו שיהיה מדויק בעצמו בטרם יפנה לחברו בטענות של חוסר דיוק ושיטחיות. 1. אף פעם לא טענתי להיותי "יועץ פילוסופי" !! אני חבר שווה לאחרים בפורום של יעוץ פילוסופי. ודברי אינם מחייבים איש ולעיתים גם לא אותי 2. התנשאות הינה דבר יפה "..אין לי שום פחדים ואני פשוט מנסה להעביר את המסר שלי לאלו שחושבים שמבינים פילוסופיה מהי..." מנסיוני הדל בחיים עדיין לא מצאתי אדם ללא פחדים אכן מצאתי אנשים המודעים לפחדייהם ואינם מאפשרים לפחדים לנהל את חייהם. האם אתה מאלו חסרי המודעות ? שהרי מתנהג אתה מאלו החושבים שהם מבינים פילוסופיה מהי... פילוסופיה מערבית ברובה בנויה מטעונים לוגים אך היכן מקומה של זו המזרחית? או שאין זו פילוסופיה מבחינתך? גדי שחצנות ושיטחיות היא מקור להרס עצמי! מהיכן לקחת את המידע על הידע/ חוסר ידע שלי בפיזיקה קוונטית,".. מציע לא לדבר על דברים שאתם לא מבינים.." הידע שלי אינו רלוונטי כמו חוסר היכולת שלך להתייחס לרעיון שעומד מאחורי הדוגמה השאלה האם התעמקת בכתוב או רק ביקשת שיתעמקו בדבריך? אני משתדל להתעמק בדבריך אך לצערי לא הצלחתי להתאים את תשובותי כך שניתן יהיה להבינם ועל כך אבקש את סליחתך. בכל מקרה במידה ותבחר להתעמק תמצא שאין דברי דומים כלל ועיקר לדבריך "..זה בדיוק את אותו הדבר רק במילים שלכם...
" וזכותך שלא לקבלם ואף להסיק מסקנות אשר עושות אותך מאושר וגדול מהסביבה גם אם בדרך צריך לדרוך על כמה אנשים (סתם אנשים חסרי הכשרה, וירטואלים, חסרי השכלה-עומק, וחסרי הבנה) באהבה אהוד

למעלה