לאהוב את עצמי

העיוור

New member
לאהוב את עצמי

אני נמצא בתקופה של חיפוש עצמי, של הגדרת יעדים ומטרות ארוכי-טווח, בעוד שעד עכשיו החזון שלי היה צר יותר (הסתכלות על השנים הקרובות בלבד).
חשבתי על המון תכונות ומאפיינים שאני רוצה לשפר ולשנות בעצמי. ברור לי שאני מאוד רוצה להתפתח מבחינה בינאישית, להכיר חברים ולבסס מערכות יחסים משמעותיות, לאהוב ולא רק להיות נאהב, להיעזר באנשים אחרים ולעזור להם. לחפש את המהות (מערכות יחסים משמעותיות) ולא לרדוף אחרי הקליפה הריקה (הישגים ומעמד).
נדמה לי שהצעד הראשון בכל זה, הצעד המחייב מכולם, הוא לחזק את האהבה העצמית. עד היום לא ממש היה לי ביטחון עצמי, וזה גרם להרבה השלכות: הימנעות מקשרים בינאישיים קרובים, רדיפה אחרי ההבל (הישגים...), לחץ ועוד. אני תוהה איך מחזקים את האהבה העצמית הזאת, אילו כלים פרקטיים יכולים להיות. אשמח לשמוע טיפים ורעיונות.
תודה!

אהבה עצמית

הי, כל הכבוד על ההחלטה שלך והבחירה בצעד הראשון מאוד נבונה:
אני יכול להמליץ לך לעשות רשימה של יכולות וכישורים שאתה יודע שיש לך ולצידה רשימה של יכולות וכישורים שאתה רוצה לחזק.
אחר כך תכין רשימה של ערכים ומונות שיש לך ואתה גאה בהם.

בכל בוקר תקרא את הרשימות האלה ותבחר מתוכם ערך אחד וכישור אחד שאתה בוחר לשים אליו לב במיוחד, להביאו לביטוי רב.
בסוף היום עשה רשימה של הפעולות שתמכו בכישור ובערך שבחרת בבוקר ותוקיר את עצמך על מעשך.

בהצלחה

אהבה עצמית

הי
נגעת בנקודה נכונה
אהבה עצמית מאפשרת לנו להנות ולממש הרבה תחומים שאנחנו חוששים לפתח
כלי שיכול לעזור הוא להיות רך עם עצמך
להתחיל לשים לב למחשבות
שאומרות שאתה לא יפה, שאין מה לאהוב בך (אלו הן דוגמאות תמצא את שלך כמובן)
ולהתחיל לשנות את הסרט:
מה יפה וטוב בך?
למה כדאי לאנשים להכיר אותך?
שם המפתח הוא תרגול
כמובן שיש עוד הרבה כלים נפלאים לתרגול...

אכן אהבה עצמית היא כוח!
בהצלחה!

אהבה עצמית - חיבור לעצמי

אהבה עצמית זה למעשה חיבור למי שאתה באמת.

נתנו לך כלים פרטיים למעלה, אני רק אוסיף ואומר שעצם זה שאתה רוצה לאהוב את עצמך יותר,
זאת החלטה מאוד חשובה שמקדמת אותך.
זו למעשה הכרה ברצון שלך לדעת ולגלות את העצמי הגדול שלך.

כתבתי באתר שלי (מצורף הקישור) על ביטחון עצמי והערכה עצמית, תחומים קרובים אך לא זהים.

תכניס שקל ותאהב עצמך לדקה

אחרי דקה כשתסיים להרגיש את הכיף תכניס לי עוד שקל ותרגיש שוב אהבה עצמית לדקה...
חחחחח

אני פיתחתי הבנה עצמית כשקניתי כמה ספרים, יש לי ספר בוחרים להרגיש טוב, אמנות האהבה...
אתמצת כמה תובנות בשבילך; הבטחון העצמי הוא האחריות על האושר שלנו שזה אומר חשיפה לסיכון שנהיה תלויים באישור של אדם שאנחנו מעריכים יותר כשווה יותר כאישור שאם נקבל אותו אותו ממנו נוכל להרגיש טוב ורגועים. הצורה הטהורה של זה היא מציאת פתרון על ידי קבלת אישור מאדם אחר שאנחנו מעריכים אותו יותר מאיתנו. אנחנו מושפעים ממנו יותר מרגע שאנחנו מחשיבים אותו כשווה יותר. זה קשור לכל הנושא של בטחון עצמי.
ההרגשה הטובה היא לחשוב מה שאתה רוצה בלי לשפוט את עצמך ולמצוא את הקול ששופט את עצמך ולדעת ללגלג על הקול הזה, ולהרגיש טוב עם מה שאתה רוצה בלי ביקורת עצמית ובלי שיפוט, ובטח שלא לתת לאנשים ערך גבוה להשפיע על ההרגשה שלך. ואם אתה נתקל באדם שמעליב אותך אז תגיד לעצמך שהיה לו יום גרוע או כל סיבה שקשורה בו, ואל תיתן לו לגרום לך להאמין שאתה בטח דפוק כמו שהוא אומר. תמיד תאמר שגם אם מישהו שונא אותך אז זו בעיה שלו כי אתה לא באמת חסר ערך וזו זכותו לחשוב כך שאתה חסר ערך אבל זה לא הופך את זה לאמיתי. וגם אם מישהו רוצה ללכלך עליך אז הליכלוך שלו לא הופך את הדיבה שלו לאמיתית.
אפשר למצוא את האהבה העצמית בספרים שמדברים על בטחון עצמי, רגישות יתר לחיפוש אחר אישור חברתי ופתרון של אישור חברתי בקשרים שבהם נעלם בנאדם בלי להסביר את לכתו ואז אתה זקוק לסגור מעגל באמצעות קשרים עם אחרים שפותחים מעגל דומה ובו אתה רואה שאתה יכול לפתור אותו על ידי קבלת אישור שלא קיבלת בקשר שהיה לך בגלל שבקשר הקודם המציאות גרמה לך להחמיץ את ההזדמנות לקבל את האישור. האישור הזה הוא הדבר שאתה תלוי בו כדי להיות מאושר כי החולשה הנפשית היא שכדי להיות מאושר אתה חסר אונים כי נולדת חסר אונים וזקוק לאימא דואגת שתדאג שתרגיש טוב פיזית ונפשית ועוד לא למדת להיות עצמאי בנוגע לזה שאתה לא צריך אישור חברתי מאף אדם שאתה מעריך מאוד כשווה יותר ממך כדי להרגיש טוב. זה בגדול העקרון.

למעלה