האם יש סיכוי שתבינ/י ../images/Emo35.gif
ודאי שאני מבין שלאנשים יש שיקולים נוספים מלבד השיקולים הכלכליים, אלו הם השיקולים שאני מכנה שיקולים "פסיכולוגים". כיוון שאני שמאי מקרקעין המומחה לצד הכלכלי, אני מסביר ומנתח שיקולים אלו. בנושא השיקולים הפסיכולוגים כדאי לנסות להתייעץ עם מומחים אחרים. אנשים שלא מבינים בתחום טוענים כל הזמן (גם פה בפורום) ששכירות זה זריקת כסף ואינם מבינים שכל עוד מחיר הכסף (הריבית) גבוה מהתשואה על דירה (דמי השכירות) הרי שמגורים בשכירות זה חיסכון כספי ולא זריקת כסף. אין לי בעיה עם מי שקונה דירה בכספו או אם משכנתא קטנה ביחס למחיר הדירה (כמו שעניתי
כאן) - אבל מי שמממן את מרבית מחיר הדירה למעשה קונה דירה בכספי הבנק ועד שלא יחזיר את רוב המשכנתא (בעוד 15-20 שנים) הדירה למעשה של הבנק ולא שלו. את/ה חושב/ת שלהחזיר משכנתא זה כל כך פשוט? 150,000 $ ל-20 שנה בריבית של 6.25% זה החזר של כ-1,100 $ לחודש, ולא במשך חודש אחד אלא במשך 20 שנים!!! כלומר החזר של 264,000 $!!! בכלל לא פשוט למרבית האנשים!!! "ללכת לשמאי" - אנשים קונים מכונית ב-20,000 ש"ח ומשלמים 400 ש"ח כדי לבדוק אותה במכון. לדירות כולם מומחים, קונים דירה ב-720,000 ש"ח בלי לבדוק אותה בכלל, ומבלי להתייעץ בבעל מקצוע לגבי השווי שלה, ואחר כך מתביישים לספר לחברה כי דפקו אותם, או מסתבכים בכל מיני צרות שעולות להם אלפי שקלים. האם לא עדיף לערוך
בדיקה לפני קניה