כ"כ רע

Mikmilk

New member
כ"כ רע

פשוט רע לי ושום דבר לא מסתדר לי וכל דבר פשוט נגמר רע הכל שחור וניסיתי לצאת מהמרה השחורה הזו ע"י טיפול, אני סובלת מכאב כרוני בשל בעיה בעמוד השדרה לכן אני נוטלת תרופה שיחד עימה אסור לקחת משהו נגד דיכאון (כרגע לא ניתן להחליפה). בעיניי השביזות היא לא תוצאה של הכאב למרות שכמובן הוא לא מעלה את מצב הרוח. אני נחשבת לאדם חכם, שמצליח בהרבה דברים. אין לי זוגיות וכולם סיבבי כן בזוגיות... אני חוששת לספר לסביבה כמה רע לי - כי בטח לא יירצו את חברתי.

Tom Aras

New member
עדיף שתספרי.

טבע האדם הוא לרצות לעזור ולשמח את הסביבה- כי ככה אנחנו עושים גם טוב לעצמנו. אני בטוח שאם תספרי לחברים הקרובים ולמשפחה זה יעזור לך. ומקסימום תפני לער"ן (www.eran.org.il) ששם יקשיבו לך תמיד

כאב כרוני

את מרגישה שהשביזות היא לא תוצאה של הכאב. אני לא מסכימה איתך. כאב כרוני, כלומר כזה שחוזר כל הזמן למרות טיפולים, הוא בהחלט דבר "משביז". ליתר דיוק, בהרבה מחקרים נמצא שכאב כרוני שנמשך תרופה ארוכה, מעלה סיכון ללקות בדיכאון. אז אולי כדאי להתאמץ לחפש טיפול אחר לכאב. למרבה הפלא, אחד הטיפולים המוצלחים לכאב כרוני הוא באמצעות... תרופות נוגדות דיכאון. למה? כי כתופעת לוואי, הן גם מפחיתות כאב. לדעתי, כדאי לפנות למרפאת כאב, כדי לנסות לשבור את "מעגל השביזות". בהצלחה

למעלה