כ"כ כועס

Blue mystic

New member
כ"כ כועס

זה לא תמיד ככה, אבל יש תקופות בהם אני מלא בכעס. אני מתמלא בהמון הרס עצמי וזעם על הכל. על העולם ועל מה שהוא הפך להיות, עלינו כחברה ועל מה שהפכנו להיות, ועל כל דבר סביבי. אני אף פעם לא פוגע באנשים, אלא אם כן מישהו מתחיל איתי קרב כשאני במצב כזה. לא, לרוב אני נותן אגרופים לקיר או לדלת או לחלון. לדוגמא, אם המחשב נתקע בזמן שאני מרגיש ככה, אני מיד מרגיש גל אנרגיה מתפוצץ בי ומתחיל לעלות כלפי חוץ חזק יותר ויותר. אני פשוט חייב להוציא אותו משם, אז אני נותן אגרוף לדלת. והתחושה היא כ"כ טובה, אז אני נותן עוד אחד, ועוד אחד. ופתאום נוצר שקע בדלת ואני מצד אחד מופתע ומצד שני משועשע. וזה לא אני, אני ממש לא בנאדם אלים. אני נורא נחמד, אנשים תמיד אומרים לי שאני ממש רגיש, תמיד אומרים שאני כל הזמן מנסה לעזור לכולם מבלי לשים לב אפילו, אני מאוד אוהב לצחוק, שונא אלימות ואף פעם לא מתחיל אותה, תמיד מעדיף לסיים אותה במילים במקום בכוח. מה לעשות, כולם מסוגלים להרגיש כעס. ואצלי זה מגיע בגלים, בהפצצות חסרות מטרה כאלו. מה אני עושה?

odigo

New member
פתרון מאד פשוט לדעתי..

פשוט תיקנה שק איגרוף (ואני ממש לא צוחק).. כל פעם שאתה מרגיש גל של כעס מגיע פשוט תפנה את הכעס לשק האיגרוף.. הרי אתה אומר שאחרי פורקן הזעם אתה מרגיש הרבה יותר טוב ובכלליות אין לך נטיות לאלימות וכדומה.. אז זה יכול להיות פתרון די הולם. רק חשוב מאד.. שתמיד תפנה את כעסך לאותו שק אגרוף ולא כלפי אנשים או לסביבה שלך... והכי חשוב לאחר שנירגעת ואתה שוב חושב בצלילות ובבהירות.. תנסה לראות מה הרגיז אותך רגע לפני ותקדיש קצת זמן לנסות לפתור את הבעיה ולא להתקל שוב באותו תסכול שהוביל אותך לכעס.

Blue mystic

New member
חשבתי על זה

ואני באמת מתכוון לקנות אחד בקרוב. אני חושב שעליתי על אלמנט מסויים שתורם לכל הכעס הזה. אני לא יודע למה, אבל כשהמחשב נתקע או כשנופלת כוס או משהו, זה נתפס אצלי כאילו זה קרה לי באופן אישי. ואז אני מרגיש כאילו אני צריך "להעניש" משהו. אם הייתי יכול להפוך את המחשב לבן אדם, הייתי עושה זאת כדי לכסח לו את הצורה. אבל אני לא יכול, אז הצורך האנרגטי הזה נשאר בתוכי בוער ומת לצאת החוצה על משהו. על בני אדם אני לא אוציא אותו, משום שהרצון שלי לא לפגוע באנשים הוא חזק יותר מהדחף העיוור הזה להרוס. אבל מה איכפת לי להוציא את זה על הדלת.

nutmeg

New member
הגדרת מאוד יפה

את הכעס. כעס בדרך כלל הוא תגובה לאירוע או מעשה של אי צדק. זוהי הרגשה או אמונה (מציאותית או לא) שנגרם לך עוול כלשהו בכוונה. שהיה ניתן לעצור את האירוע או המעשה ולא כך קרה. עכשיו - יש גם צדדים טובים לכעס. כעס הוא אחד הרגשות היותר מניעים לפעולה שקיימים. יש בכעס אנרגיות לרוב שלא תמיד חובה שיפנו לנתיב שלילי. כל הרעיון ב"לשלוט על הכעס" קצת מטעה. הכוונה היא לא לשלוט כך שתהיה אדם "לא כועס" או למגר את הרגש הזה מטווח הרגשות האנושיים הקיימים בך. זה יהיה ממש לא מציאותי! הרעיון הוא ללמוד לפרק את אנרגיות הכעס באופן כזה שתהיה לך יותר שליטה בתגובותיך ובהתנהגות שלך בעקבות הכעס. לדוגמא: אדם אחד כועס על קיפוח עדתי ו"מתנהג" או "מפרק" את הכעס בהרס חברתי, ואדם שני כועס כל קיפוח חברתי והופך להיות מתקן חברתי. נהיה פעיל ברמה של שכונה, בית ספר, מתנ"ס, עיר, מדינה ומשנה משהו. שני האנשים חשו כעס ושניהם פעלו בדרכים מנוגדות לפרק אותו. צודקים אלו שהציעו לך לפרוק את הכעס. אם חבטות עוזרות לך, סבבה! שווה גם לשקול עוד נתיבים לפרוק כעסים, משהו אולי קצת יותר קונסטרוקטיבי עבור עצמך. שתרוויח משהו מכל האנרגיות הללו!!! אתה מוזמן לחשוב בקול רם איתנו.

Blue mystic

New member
כבר היו לי כמה רעיונות

אני מבטא את הכעס במוסיקה (תופים), הוא נותן לי פוש אנרגטי כמעט כמו היי. חשבתי גם ללמוד קונג-פו, אני מקווה שתהיה לי מספיק נחישות כדי שאתמיד בזה ולא אפרוש אחרי חודש. אבל כל זה לא עוזר כשמשהו קורה. זה מאוד מוזר, זה פשוט בא משומקום ותופס אותי. כשזה קורה, אני פוחד לפגוע באחרים (אפילו אם הם אויבים) אבל ממש לא איכפת לי להיפגע בעצמי. ובאשר להתמודדות עם הומור, לדעתי הומור זה אחד הכלים העוצמתיים ביותר להתמודדות עם כל דבר, אבל במקרה הזה הוא פשוט נשטף החוצה. כשאני סופר עד עשר ונירגע, אני מרגיש מבוייש. כאילו איזה ערס ברחוב נתן לי כאפה והשפיל אותי ולא עשיתי כלום בנידון.

מעניין מה שאתה אומר

מצד אחד אתה רגיש ולא אלים ומצד שני כל דבר קטן יכול לעצבן אותך עד כדי כך שאתה חייב פיזית לרוקן את עצמך מהכעס ואתה גם עושה זאת. אני מצטרף להצעתו של אודיגו. כמי שגם בעבר עשה קצת קיקבוקיסנג זה משחרר נורא!!! אבל באמת חשוב שתשים לב לעצמך. שלא יגיע הרגע שחלילה תאבד את סבלנותך ואת "צלילות דעתך" ותפגע באדם כלשהו. שים לב לעצמך. תהיה ערני ואולי גם תחשוב לפעמים שלא הכל נורא כ"כ, זה רק מעצבן לרגע ויש דברים הרבה יותר גרועים, כך שאין צורך להתעצבן כ"כ ולהוציא כ"כ הרבה אנרגיה שלילית. אגב, מה עם הומור? תנסה בינך לבין עצמך לצחוק על זה...זה בהחלט יכול לעזור. ד"ש חם למחשב ולכוס

Blue mystic

New member
לנו בני האדם יש יותר דברים שאנחנו

צריכים לעשות מאשר דברים שאנו באמת עושים.

למעלה