כת המקויה . . .

ToHrU

New member
כת המקויה . . .

בראש השנה התארחתי בקיבוץ בית אלפא שבצפון, קרוב לבית שאן - המקום מקסים!!! יש שם גן יפני, שבו גרים אנשים מכת המקויה. להלן מויקיפדיה: מקויה (MAKUYA, ביפנית: אוהל מועד) היא כת יפנית נוצרית שמאמינה בתנ"ך ואוהדת את העם היהודי ואת מדינת ישראל במיוחד. מרכזה של כת המקויה הוא בעיר טוקיו ומספר מאמיניה נאמד בכמה עשרות אלפים. כת זו נוסדה במאי 1948 על ידי פרופסור אברהם איקורו טושימה, איש עסקים ונוצרי מוצהר. לפי טושימה הוא הגה את רעיון התנועה בעקבות התגלות שחוה. פרופ' טושימה ביקר בארץ ישראל ונפגש עם פוליטיקאים ורבנים. אנשיה נוהגים לעלות לרגל לישראל ולשלוח נציגים בעיקר בחגים וגם באירועים ישראליים. הם גם שולחים את צעירי הכת ללמוד בארץ באוניברסיטאות ובמכללות. בארץ יש להם שני מרכזים, האחד בירושלים והשני בקיבוץ חפציבה. אנשי המקויה נוהגים לקרוא לעצמם בשמות תנכי"ם וישראליים, כמו ישעיהו, ירמיהו, גבי והילה. וחלקם אף שולטים בשפה העברית. הם נוהגים להתחתן בינם לבין עצמם, בשידוך שנקבע על פי זקני הכת שקובעים בעניינים נוספים. הגן היפני שבקיבוץ מדהים :) ביום שישי בערב, אכלנו בחדר האוכל של הקיבוץ ולהפתעתי ראיתי ארבעה יפנים. כמו כל ישראלית נלהבת ניגשתי לדבר איתם קצת, ואח"כ נתקלתי בקבוצת בנות יפניות. דיברתי איתן והן התלהבו כל פעם שאמרתי sugoi ואפילו תקנו אותי קצת . . . כמובן שהיו הרבה קצרים בתקשורת, אבל היה בעיקר כיף. הן נתנו לי את הכתובת בבית מקויה בירושלים כדי להתכתב ואפילו ביקשו להצטלם איתי. הם אמרו לאימא של אחד הילדים הקטנים ש hera wa kawai ואני הייתי בעננים :) היו להן שמות ישראליים כמו נוגה (בת 20, שנה בישראל, עוד חודש חזרה בטוקיו ויודעת עברית די רהוטה!!!) מכיוון שאינני מצליחה להעלות תמונות לכאן, אני אתן את הכתובת לאלבום שתכף אצור מאוחר יותר . . .

last day

New member
איזה כייף לך

נשמע שממש נהנת

ToHrU

New member
הן צריכות לשלוח לי את התמונה

לצערי לא סחבתי מצלמה לחדר האוכל כי לא ציפיתי להפתעה כזו, ולא הספקתי להביא אותה מהחדר כי הם מיהרו :( נוגה תשלח לי את התמונה בעוד חודש מטוקיו במייל :)

eyal149

New member
תמונות יפות .לדעת שיש פה גני זן

כמו ביפן זה מחייב ביקור

GnomeBubble

New member
נשמע כיף

תמיד רציתי לבקר אצלם, כדי לראות אותם, אבל לא ממש עשיתי את זה. אולי אני צריך ללכת פעם. בית אלפה זה לא רחוק בכלל

SashTheRed

New member
ממש יפה

ממש כמו הרפתקה יפנית בישראל. חח ובאמת, פעם ראשונה שאני שומע על כזו כת. חח

ToHrU

New member
../images/Emo207.gifגן יפני בברלין

חיפשתי לי באייסיקיו אנשים עם מילת המפתח japan ומצאתי בחורה מאוד חמודה ששמה ג'וליאן, שגרה בברליון שבגרמניה וגם היא אוהבת את יפן, לומדת יפנית ומקשיבה להמון אבל המון מוזיקאים יפנים (וגם סינים וקוראנים . . .) ולפואנטה: היא שלחה לי קישור לתמונות מגן יפני הנמצא בפארק קרוב לביתה שבברלין . . . התמונות פשוט מדהימות!!!!! http://s58.photobucket.com/albums/g247/Juli-chan/Erholungspark/?start=0

SashTheRed

New member
ממש יפה!

מת על גרמנים :) למרות שסלחו לי אם אני אתנהג פה שמניאק מפגר, אבל כשאני חיפשתי באייסיקיו אנשים שמדברים יפנית, כל מה שמצאתי זה ישראלים מפגרים ש"טוענים שהם יודעים יפנית"... אני חוזר ואומר, לדעת לצעוק KAWAII או BAKA כמו משוגע לא מראה על ידע בשפה! חח

Tenguy

New member
הממ... זה לא רק יפני ../images/Emo98.gif

יש שם גו ואלמנטים קוריאנים, סינים ואפילו מוריים (ממש מפליא לראות רפליקה של הארמון והגנים של האלהמברה בגראנדה, ספרד) מאד נחמד, אבל הייצוג היפני דיי קטן בתמונות

Magma99

New member
איזה כיף...

אני שמעתי ממקור ראשון (כלומר מהלה בטלפון) על הכל. מאוד אהבתי : )

Falcor

New member
אגב מקויה.. הרב מוטי אלון

הרב מוטי אלון נמצא בקשר מאוד הדוק איתם.. פעם ראיתי תוכנית בטלויזיה איתו ועם עוד בחור ( יפני ) שהוא ראיין .. בסוף התוכנית הבחור היפני ועוד כמה חברים מכת המקויה שרו שירי קודש בעברית.. מסתבר שיש להם גם מקהלה. כמו כל דבר שקשור ליפנים .. זה היה מוזר ומרתק
לילה טוב ( או בוקר טוב ?! ) FALCOR .

למעלה