כתפיים.

7o7z7

New member
כתפיים.

שלום רב, אני בן 22 מתאמן בחדר כושר. לאחר האימון האחרון, שבו הוספתי משקלים והעלתי עומסים, התחלתי להרגיש תחושות מוזרות בכתפיים. זאת אומרת, בזמן שאני שולח את אגרופי קדימה, או שולח את המרפק אחורה, בצורה שמקבילה לגוף, אני מרגיש חיכוך מוזר, או בשפה פשוטה "קליקים". אותו דבר קורה לי שאני מסובב הידיים בתנועות סיבוביות לצידי הגוף. אוסיף שייחד עם זאת אני לא סובל משום כאבים בכתפיים. אשמח לדעת מה הסיבה לאותם "קליקים". בתודה מראש, עוז.

MidNight Flame

New member
בתור מדריך חדר כושר,

ההנחה שלי היא שמדובר בחיכוך של גידים / רצועות (ולא חסר כאלה באיזור) עם רקמות אחרות. תשתדל להמנע מהתנועות שמעוררות את הקליקים, גם לי יש כאלה למשל בהרחקת כתף ולכן אני מבצע אותה ב45 מעלות לגוף. (הייתה לי דלקת פעם, אני כמעט פרנואיד בשמירה שלי על הכתפיים)

7o7z7

New member
המשך

מה אפשר לעשות כדי להעלים את החיכוכים האלה?? זה סימנים מקדימים לדלקת?

dekelhli

New member
תגובה לחיכוכים בכתפיים

בתור מורה לפלדנקרייז ומטפל בספורט טיפוילשיקומי הייתי ממליץ להפסיק פעילות הכרוכה בעומסים או התנגדות של חגורת הכתפיים ולעבוד רק בתנועות רכות וכך להפחית שחיקה

7o7z7

New member
חיכוך בכתפיים

אבל איך אני יכול להעלים את "הקליקים" האלה??

MidNight Flame

New member
סלח לי אם אחלוק על "עמיתי" לתחום

קודם כל את הקליקים לא ניתן להעלים וזה תקין ובסדר, ל99 אחוז מהאנשים יש את זה ברמה זו או אחרת. תשתדל רק בזמן פעילות עם עומס להתחמק מטווחי התנועה שמייצרים קליק. זה לא סימן מקדים לדלקת אבל יחד עם עומס אולי עלול לגרום. מכאן - אין שום סיבה וצורך להפסיק אימון בחד"כ אלא רק להמנע מטווחים מסויימים ואולי להחליף תרגילים.

למעלה