כתמים

כתמים../images/Emo5.gif

שלום לכל המבינים בטקסטיל, בדים והסרת כתמים ממכנסי רכיבה...
לצערי התלכלך לי היום המכנס האהוב עלי מהשמן השחור שהיה על השרשרת. השריתי את המכנס במים עם קליה למשך מספר שעות והכתם לא ירד בכלל.. למישהו יש פיתרון לבעייה?? המכנס מאוד חשוב לי... תודה.
רן

tiranm1

New member
אולי......

תנסה עם דגריזר עדין (או מדולל).... רצוי ביו-דגריזר.... נראה לי שזה יעבוד טוב ..... ליתר ביטחון, כשאי לשאול מישהו שניסה את זה, בטוח שיש מי שניסה. אם לא...... אתה תהיה שפן הניסיונות .....

Eyal Hershtik

New member
היי רן..

אין לי מושג בקשר להורדת כתמים של שמן מבגדים אך אני מכיר סבון בשם "אסטוניש" שהוא ה"מלך" של הורדת כתמי דיו מבגדים(אני עובד בחברה שמפתחת דיו למדפסות ורק הסבון הנ"ל מסוגל להוריד את הדיו מהבגדים ) אתה מוזמן לנסותו בכל מקרה אין מצב שהוא יעשה נזק לבגד כך שאין מה להפסיד אייל

israel61

New member
יש לי הצעה

אבל לא לאיך לנקות את זה, אלא איך להישמר מזה בפעם הבאה. או שתילבש חליפת מגן (כמו של כוחות הביטחון בתרגילי חירום....
) או שפשוט תעבוד עם מכנסיים רגילים ואז אתה רק מכניס למכונה וזה נגמר. חוץ מזה, יש סבון לכביסה עדינה במכונה או ביד, לא זוכר מה השם שלו. תקנה אותו ותשרה את הבגדים (כל אחד בנפרד!!!!) בתוך 5 ליטר מים וחצי כוס מהסבון ותשפשף איפה שיש כתמים. אתמול חזרתי ממגידו מהמסלול של התחרות שבוע הבא וכל הבוץ פשוט התקלף מהמכנס! פשוט נס רפואי למכנס ולחולצה. אז- שלא יעבדו עליך!

aFish

New member
השריה בקליה היא פיתרון נכון אבל

חובה לכבס במכונה לאחר מכן. כמעט לא ניתקלתי בכתם שהשריה בקליה + כביסה לא חיסלה אותו. אינני יודע אם המכנסים שלך רגישים במיוחד לכביסה. אני מכבס את כל הבגדים במכונה + מייבש ואין שום בעיה. גם בגדים שבד"כ אסור לכבסם במכונה ניתן בקונסטלציות מסוימות למצוא תוכנית מתאימה שתאפשר שימוש במכונה (ללא סחיטה, תוכנית עדינה וכד'). בקיצוק, קח סיכון. שמן שרשרת לא נראה לי משהו עיקש מדי שלא ניתן להעיפו מבגד הרכיבה.

mmor

New member
אני לא יודע אים הפיתרון

שלי יעזור לך כעת אך להבא כאשר נוצר לך כתם כל שהוא לפניי השרייה במיים פזר טלק על אזור הכתם ולאחר כשעה (במידה והכתם עקשן נקה את הטלק ופזר שוב פעם טלק נקי על אזור הכתם המתן כמחצית השעה ואז השרה במים וסבון )ברוב המקרים הכתם נעלם.

טלק על הכתם

למשך לילה בערך, רצויי כאשר הכתם עדיין טרי ואח"כ למכונות הכביסה צחי

לא יודע אם זה יעזור אבל...

על דבר כזה אמא שלי היתה אומרת "מספריים מוריד הכל".... מקווה שמאחרים תקבל עצות קצת יותר טובות... גדי

doodoog

New member
סינטבון+מברשת +מים פושרים +שיפשוף

עדין: שטיפה וכנ"ל התהליך 3 פעמים מקווה שעזרתי דודו

sharonbm

New member
בנים!!!!!!!!!! ../images/Emo47.gif

כל הכבוד על הפגנת הידע הדומסטיקי. I'm impressed (מסתבר שכשאתם רוצים - אתם יכולים...)

למעלה