"כתם לכל החיים"

loglog

New member
"כתם לכל החיים"

שלום לכולם. העניין הוא כזה-אני מעוניינת לצאת מהצבא על פרופיל 21 כי אני פשוט לא מסתדרת במסגרת המגעילה הזו. ואמא שלי ממש מנסה להניע אותי מזה בטענות שיהיה לי כתם לכל החיים ובלה בלה בלה... כמובן שהיא קצת מדור אחר והדעה שלה מיושנת. אבל רציתי לשאול כאן אנשים אם העובדה שמישהו מכם יצא מהצבא פגע לכם אי פעם בחיים באופן כזה שהסתכלו בצורה רעה על זה שלא עשיתם צבא ולא קיבלו אותכם לעבודה וכדומה....? אם זה באמת איזה סוג של כתם או שהכל שטויות ומנסים להפחיד אותי? נראה לי שהדבר היחיד שמפחיד אותי ללכת עם זה עד הסוף זה ההפחדות של אמא שלי. כי בחשיבה לרחוק אני לא רואה את עצמי נשארת שם עד סוף השירות. אשמח לשמוע דעות בנושא..

שירוצ ושירול

מההיכרות שלי עם הנושא אין כמעט השפעות לשחרור מוקדם. הכתם היחידי, אם בכלל יש כזה, מגיע רק בצורת תגובות של אנשים שחושבים שזה לא בסדר אם לא תשרתי בצבא. לרוב תגלי שאחרי שהשתחררת לאנשים כבר הרבה פחות חשוב להעיר על זה, כי מה שנעשה נעשה, רק כל עוד יש סיכוי ללחוץ עליך לשרת בצבא הם יטרחו. חלק גדול מהאין-כתם הזה אפשר להסיר דרך שירול, שבמיוחד לבנות זה נחשב תחליף שווה ערך לשירוצ. ואגב, לא חייבים לעשות שירול בשביל להתנדב ובשביל להגיד למכתימים שמה שעשית במקום צבא זה להתנדב. ואגב לדעתי גם חובת ההתנדבות זה עניין בעייתי (המשחק לפי שירוצ זה גם חובה וגם התנדבות) אז זה גם לא קדוש בעיניי שצריך להתנדב במקום שירוצ.

Mיקי_

New member
באופן עקרוני אנחנו לא באים

להנחות איך לצאת מהצבא מסבות שאינן מצפוניות... אבל השאלה שלך עקרונית ולא ספציפית כך שאין לי בעיה לענות עליה. אסור להפלות בין יוצאי צבא לכאלו שלא עשו צבא. על פי חוק אין פסול אדם מעבודה מסיבות שאינן רלוונטיות לעבודה עצמה (הווה אומר בהחלט לפסול אדם מלהיות שומר מחזיק נשק, אך לא מלהיות מזכירה וכ"ד). האם הסתכלו עלי בצורה רעה אי פעם בגלל שלא עשיתי צבא? בוודאי, אבל זה בגלל שאני מדברת על זה, מעטות הפעמים ששאלו אותי על צבא בכלל. וכמישהי שעשתה שירות לאומי (מה שאני ממליצה לכל אחד ואחת לעשות) ישר מניחים שאני דתייה אם לא הייתי טורחת לתקן אנשים ולהסביר שאני פציפיסטית (ולפעמים אי עושה את זה) לא הייתי מקבלת אף מבט... בקיצור אפשר להסתדר נהדר בחיים בלי שעשית צבא, אחת כמה וכמה אם החלטת לתרום בשירות לאומי.

blond ambition

New member
עד מתי???

-המשפט שמעולם לא יצא לי להגיד בהקשר של פז"ם, כי השתחררתי אחרי 3 חודשים מהצבא... אז עכשיו אני תוהה עד מתי לעזאזל המושג התלוש והדבילי הזה "כתם לכל החיים" ימשיך להלחיץ צעירים שסובלים בצבא. אני חושבת שאם את סובלת ומרגישה שאת לא מסתדרת אל תבזבזי שם את הזמן שלך. אני לא מתחרטת שיצאתי מהצבא, להיפך, אני מתחרטת שבכלל טרחתי לנסות להתגייס. עוד לא עבר הרבה זמן מאז שהשתחררתי, אבל מאז זה לא פגע לי בכלום. 6 ימים אחרי השחרור, מצאתי עבודה, עבודת חלומותיי - ממש. לא שאלו אותי בראיון את סיבת השחרור אפילו. אני חושבת שזה הכל תלוי בך, בגישה שלך ליציאה מהצבא ובגישה לחיים. כשאני מדברת על זה אני מאוד בטוחה בעצמי והגישה שלי היא שאין לי שום דבר להתבייש או שומדבר להסתיר. טוב לי עכשיו בצורה שאי אפשר לתאר, וברור לי שאני לא אתן ליציאה מהצבא להרוס לעצמי שומדבר. בהצלחה לך!

למעלה