כתם יין - כתם לידה

lironmama2

New member
כתם יין - כתם לידה

חג שמח!
אחת התאומות שלי נולדה עם כתם יין פורט מכף יד על הכתף.
בעלי ואני קראנו שזה נובע כתוצאה מלחץ שהיה בלידה. לי זכור שהיו לחוצים להחיש אותי להתאוששות. בעלי בטוח שזה בגלל שמשכו אותה חזק.
בכל אופן רציתי לדעת אם יש עוד תאוומים עם כתמי לידה?
ובאמת צריך לחכות עד גיל 16 כדי לטשטש בלייזר? (אני לא בעד אבל אצל הקטנה שלי זה פשוט בולט ואדום(

פולספגן

New member
בת כמה היא היום?

לרוב כתם לידה הוא לא אדום אלא חום ואין כל צורך לטשטש אותו.

lironmama2

New member
אדום.. בטוח

אני גם מעולם לא ראיתי כתם לידה אדום.
אבל של הפיצית שלי הוא אדום. קראתי על זה וכן יש כאלו עם כתם לידה בצבע אדום.
זה נראה כאילו הרבצתי לה/משכתי אותה חזק. כי זה גם פזור על כל שטח היד

&nbsp
אני מאוהבת בה קשות (במיוחד בימים האחרונים שהיא מעלה לי חום ולא עוזבת אותי לרגע) ומפחדת שיגיע יום שהילדים יעירו לה על זה. כבר אחיין אחד (בן 4) העיר משהו והיא רק בת 8 חודשים אבל אני נפגעתי.
אנסה להעלות תמונה.

אלולה145

New member
מכירה את הסוג

בן של מכרים נולד עם סימן גדול אדום על הפנים. הוא עבר טיפול בלייזר (היום הוא בן 5-6) והסימן דהה.
תתיעצי על זה עם רופא המשפחה, או רופא עור.
היא עדיין קטנה מידי, חכי עוד כמה שנים.
אני מקווה שאני לא עוברת פה איזה גבול - אבל ילדים שמים לב להכל, ואם לך זה מפריע, גם לה זה יפריע. אני בטוחה שהיא יפיפיה בעינייך גם עם זה, וזה מה שחשוב. עזבי את זה ואל תתעסקי בזה. ולגבי תגובות של אנשים - כן - יש לה כתם לידה, וזה חלק ממנה. זהו.

פגמים אסטתיים וקוסמטיים

אחת הבנות שלי נולדה עם המנגיומה גדולה (מכונה גם כתם תות) על הכתף (אגב - לאחיה יש על הלחי אבל פחות בולטת ודוהה עם הזמן). המנגיומות מטבען מתכווצות עם הזמן, אבל זו של הבן שלי ממש לא נעלמה והוא עוד מעט בן שמונה.
ההמנגיומה שלה התנפחה גם בגובה ואמנם היא קיבלה טיפול כשהיתה בת כמה חודשים, שעצר את הגדילה והחלה הנסיגה, אך הוא ממש לא נסוג ואין כמעט ילד או מבוגר שלא שואל על זה.
אבל היא יודעת שזה כתם תות (וכךגם קל לה לדעת איפה צד ימין...) ואנחנו לא מנסים ולא ניסינו להסתיר, ולא התייחסנו לזה כאל משהו חריג והיא אפילו גאה בו. ואם מישהו שואל מה זה או מה יש לה על היד, אנחנו אומרים תות. (גם על אח שלה עוד שואלים וחושבים שיש לו שם פצע...).
זה נכון שכשהיא תגדל זה לא יעבוד.... והסביבה פחות נעימה. ולכן אמרנו שביום שזה יפריע לה, מה שישאר מזה נוריד בניתוח, גם אם זה אסטתי. אבל אז היא תהיה גדולה יותר, וההרדמה תהיה מקומית וקלה יותר וגם הצלקת אמורה להיות קטנה יותר, כי הילדה גדלה והתות לא.
לכן- למרות שזה מפריע לך- אל תראי לה את זה וכך זה לא יפריע לה לפחות כמה שנים....

lironmama2

New member
זה לא תות ולא אננס

חחח.. היא מתוקה כמו שניהם אבל באמת זה כתם גדול מכף יד עד כמעט לציצי.
&nbsp
ברור שאצטרך הסביר לה ולהכין את עצמי לתשובות לשאלות מילדים מעצבנים.
אין לי בעיה לחכות עם הפרוצדורה ללייזר, אין לי בעיה שאם מתאים לה להישאר עם כתם כמו שרוצקי .
פשוט כאמא דאגנית אני צריכה לדעת אם קימת פרוצדורה להורדה ובאיזה גיל.

אלולה145

New member
אין לי. מצטערת

אני לא בקשר עם אותם אנשים.
פני לרופא משפחה או עור. אני בטוחה שתוכלי לקבל תשובה מוסמכת יותר.

שרוצקי

New member
לי יש כתם לידה אדום

ענק. על כל ירך שמאל. מאוד אדום ומאוד בולט.
זה מעולם לא הפריע לי ללכת עם מכנסיים או חצאית קצרה - יש לי רגליים יפות, אז למה להסתיר?

היו שאלות ותהיות שעלו עם השנים, אבל ממש לא זכורות לי הצקות בנושא, יותר פשוט התעניינות כתוצאה ממה זה...
האמת שהפעם היחידה שזה ממש הפריע לי היה בצו הראשון, שהרופא הצבאי האדיוט החליט שזה "פגם מולד" והוריד לי פרופיל על זה (אחר כך העליתי אותו וגם התלוננתי על אותו רופא, אבל זה לא קשור).
בקיצור - חפרתי, אבל המסקנה שלי היא שאלא אם הכתם הוא מאוד בולט ונמצא על הפנים או משהו, לא הייתי עושה עם זה כלום.

הוא בקו של העור או בולט אם נוגעים בו ?

אצלנו כתם בורוד עז, האמת צבע יפה וגם בולט בנגיעה, זה מעל לעור אבל במקום לא בולט ככה שלא מפריע למרות שבעתיד בהחלט יש מצב שיפריע, זה לא מקבל שיזוף מהר ? זה לא כמו נקודת חן ? מענין לקרוא

למעלה