מישהו יכול להסביר לי מדוע נרמול נכתב ללא יו"ד אבל תיעדוף עם? האם שתי המילים לא שייכות לאותו משקל?
ס ספראנג מונקי Member 14/5/25 #1 מישהו יכול להסביר לי מדוע נרמול נכתב ללא יו"ד אבל תיעדוף עם? האם שתי המילים לא שייכות לאותו משקל?
נ נוסטלגיה טרום קורונה Well-known member 14/5/25 #2 נכתב ע"י ספראנג מונקי: מישהו יכול להסביר לי מדוע נרמול נכתב ללא יו"ד אבל תיעדוף עם? האם שתי המילים לא שייכות לאותו משקל? לחץ כדי להרחיב... הייתי יכולה להסביר, אם זה היה נכון, אולם המילה נירמול היא תקנית לחלוטין, אפשר גם לכתוב ללא ה-'י' כפי שכתבת - נרמול. מה זה נירמול - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה נירמול. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il מה זה נרמול - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה נרמול. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il לגבי תיעדוף, אכן הצורה היותר מקובלת היא עם ה-'י', למרות שאפשר גם בלעדיו. מה זה תיעדוף - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה תיעדוף. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il מה זה תעדוף - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה תעדוף. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il
נכתב ע"י ספראנג מונקי: מישהו יכול להסביר לי מדוע נרמול נכתב ללא יו"ד אבל תיעדוף עם? האם שתי המילים לא שייכות לאותו משקל? לחץ כדי להרחיב... הייתי יכולה להסביר, אם זה היה נכון, אולם המילה נירמול היא תקנית לחלוטין, אפשר גם לכתוב ללא ה-'י' כפי שכתבת - נרמול. מה זה נירמול - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה נירמול. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il מה זה נרמול - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה נרמול. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il לגבי תיעדוף, אכן הצורה היותר מקובלת היא עם ה-'י', למרות שאפשר גם בלעדיו. מה זה תיעדוף - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה תיעדוף. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il מה זה תעדוף - מילון עברי עברי - מילוג מצאו מידע מקיף על המילה תעדוף. פירושים, סלנג, ביטויים, מילים נרדפות, חרוזים ועוד milog.co.il
ס ספראנג מונקי Member 14/5/25 #3 לפי האתר של האקדמיה ללשון: כך גם לגבי "שחזור", "מחזור", שכפול" ועוד. "תיעדוף" היא יוצאת הדופן מניסיוני, "מילוג" אינו מילון מהימן במיוחד.
לפי האתר של האקדמיה ללשון: כך גם לגבי "שחזור", "מחזור", שכפול" ועוד. "תיעדוף" היא יוצאת הדופן מניסיוני, "מילוג" אינו מילון מהימן במיוחד.
trilliane Well-known member מנהל 14/5/25 #4 נכתב ע"י ספראנג מונקי: לפי האתר של האקדמיה ללשון: צפה בקובץ המצורף 128044 צפה בקובץ המצורף 128045 כך גם לגבי "שחזור", "מחזור", שכפול" ועוד. "תיעדוף" היא יוצאת הדופן מניסיוני, "מילוג" אינו מילון מהימן במיוחד. לחץ כדי להרחיב... לפי כללי הכתיב המלא תחומים הכתיב המלא - האקדמיה ללשון העברית כלל ג (תנועת i) 3. אם באה אות בשווא נח[16] אחרי תנועת i, אין מסמנים את ה־i ביו"ד. הואיל והשווא הנח יכול להיות מומר בחטף (שדינו כדין שווא נע) יכולה לבוא יו"ד.
נכתב ע"י ספראנג מונקי: לפי האתר של האקדמיה ללשון: צפה בקובץ המצורף 128044 צפה בקובץ המצורף 128045 כך גם לגבי "שחזור", "מחזור", שכפול" ועוד. "תיעדוף" היא יוצאת הדופן מניסיוני, "מילוג" אינו מילון מהימן במיוחד. לחץ כדי להרחיב... לפי כללי הכתיב המלא תחומים הכתיב המלא - האקדמיה ללשון העברית כלל ג (תנועת i) 3. אם באה אות בשווא נח[16] אחרי תנועת i, אין מסמנים את ה־i ביו"ד. הואיל והשווא הנח יכול להיות מומר בחטף (שדינו כדין שווא נע) יכולה לבוא יו"ד.
ס ספראנג מונקי Member 14/5/25 #5 נכתב ע"י trilliane: לפי כללי הכתיב המלא תחומים הכתיב המלא - האקדמיה ללשון העברית כלל ג (תנועת i) 3. אם באה אות בשווא נח[16] אחרי תנועת i, אין מסמנים את ה־i ביו"ד. הואיל והשווא הנח יכול להיות מומר בחטף (שדינו כדין שווא נע) יכולה לבוא יו"ד. לחץ כדי להרחיב... תודה!
נכתב ע"י trilliane: לפי כללי הכתיב המלא תחומים הכתיב המלא - האקדמיה ללשון העברית כלל ג (תנועת i) 3. אם באה אות בשווא נח[16] אחרי תנועת i, אין מסמנים את ה־i ביו"ד. הואיל והשווא הנח יכול להיות מומר בחטף (שדינו כדין שווא נע) יכולה לבוא יו"ד. לחץ כדי להרחיב... תודה!