כתיבת שם השם

חושב19

New member
כתיבת שם השם

האם עפ ההלכה מותר לכתוב שם השם? או שאולי האסור הוא רק לבטא בשפתיים.. אני שואל כי ראיתי חבר פורום מהחשובים שבחבורה כותב שם השם יעני חופשי על הבר.. (פלמוני, בוקר טוב) ואגב, בכמה מקומות בעיר הקודש ראיתי על קירות כיתוב: מהפכה במחשבה - יהו-ה (בלי ה`-` באמצע) מישו יודע מי כותב את זה ומה מגמתו? יומוצלח לכולם!

במשנה ברורה כתוב...

ששמים שם השם לפני השליח ציבור וכתוב שם שצריך לשמור את זה מבזיון להכניס את זה בתוך דבר ששומר כמו זכוכית אז מה שכתבת שראית בכל מיני מקומות ושם זה יכול להגיע לבזיון אם כן ודאי שאסור...ולגבי כתיבת שם ה` בפורום יכול להיות שמותר כי זה לא כתיבה ממש אלא זה קודים שמתורגמים לאותיות ואין בזה דין כתיבה כמו בחול המועד אבל לדעתי עדיין יש בזה את הזילזול לדעתי זה שם שצריך להתייחצ אליו מאד בכבוד וחוץ מזה מה אי אפשר לכתוב ה עם מקב כזה; ה` באמת כל קשה אני הצלחתי.

במשנה ברורה כתוב...

ששמים שם השם לפני השליח ציבור וכתוב שם שצריך לשמור את זה מבזיון להכניס את זה בתוך דבר ששומר כמו זכוכית אז מה שכתבת שראית בכל מיני מקומות ושם זה יכול להגיע לבזיון אם כן ודאי שאסור...ולגבי כתיבת שם ה` בפורום יכול להיות שמותר כי זה לא כתיבה ממש אלא זה קודים שמתורגמים לאותיות ואין בזה דין כתיבה כמו בחול המועד אבל לדעתי עדיין יש בזה את הזילזול לדעתי זה שם שצריך להתייחצ אליו מאד בכבוד וחוץ מזה מה אי אפשר לכתוב ה עם מקב כזה; ה` באמת כל קשה אני הצלחתי.

בדרך כלל אלה שכותבים

הם המסיונרים של כת עדי השם שלהם 'מותר' לכתוב את שמו. אחד מהם הסביר לי פעם באריכות מה ההבדל ביננו לבניהם בענין זה, הם תולים את האיסור שלנו לכתוב התכחשותינו לישוע משיחם. בפורום כותבים את זה רק בשביל שהמנהל לא יוכל למחוק את ההודעה... ולך, כמו שתמיד ידעת, אסר לכתוב...

מWIי

New member
לא שזה עוזר הרבה..

כי יש שאלה לגבי כתיבה בחול המועד: אם זה נקרא כתיבה בכלל.. לכן מותר למנהל למחוק ולעם הארץ פלוני מותר לכתוב..

אני כבר מתפוצץ מהגאווה שלך...

אז מה אם אתה יודע ללמוד קצת? לכן כולם אצלך הופכים לעמי`רצים?

מWIי

New member
מה יש? רק לראשי ישיבות הליטאים מותר

אם הם יודעים כבר קצת ללמוד הם כבר מסתובבים עם בטן צעד קדימה מנופחים מגאווה, בזמן שהרבנים החסידים מכניסים אותם לכיס הקטן בלימוד.. (ואני הקטן בינהם.. עכשיו תתפוצץ! אני רוצה לשמוע.)

מWIי

New member
לא צריך להגיע כ``כ רחוק...

כך לדוגמא את אהרון טייטלבוים. האדמו``ר מסאטמר (בן אדם שאני אישית לא סובל בכלל) הוא כזה גאון. שהוא מכניס את כל הראש- ישיבות של היום (כולל את כולם!) בלימוד! ומי שומע ממנו?

כי החסידים שלו

מתחלקים בין השקעות בבורסא לפגישות עם אחמדינג'אד וחסידי הרב שך עושים לערנען תיירה בלייבעדיג!

מWIי

New member
אגב זה לא הם.

גם הוא וגם אח שלו המפגר הוציאו מחאות חריפות על הנטורי קרתא האלה שהלכו להתנשק (צרפתית?) עם אחמד-ג`ימרגראד (לשון ישיביש)

עיקר הרבנות...

``אינו תלוי במי שלמדו הפלפול וחילוקים שנוהגים בהם בזמן הזה! רק במי שלמדו פסק ההלכה והעיון והעמידו על האמת`` (רמ``א יו``ד רמב) והכל צריכים למארי חיטי !

בפורום, הכתיבה אינה כתיבה

כך שאין במחיקה ההודעה מישום ``לא תעשון כן ליהוה אלהיכם`` שלולי כן היה נאסר במקביל אף כיבויי המכשף. וכבר העירוני קודמיי שאילו הכתיבה במחשב היתה בגדר כתיבה, הלא היתה נאסרת בחולו של מועד. ומה לעשות, אם לפני כמה שנים עשיתי שאלת רב והלה אסר לכתוב במכשף בחוה``מ !

כבר ציינתי

שלדעתי אין לאסור כתיבה בחוה``מ ! שלולי כן היה נאסר לכבות את המחשב אילו היו כתובים שמות שאינם נמחקין. אך הבאתי במאמר מוסגר שעשיתי בעבר שאלת רב, ומדובר ברב יורוביץ מו``ץ בעידה החרדית וכמדומני שכיום הוא חבר הבדצ והלה אסר לכתוב בחוה``מ אף ללא הדפסה

``היה שם כתוב על בשרו...``

וכן ``כלי שהיה כתוב עליו שם...`` ומלבד המהרי``ל בשם התשב``ץ המובא ברמ``א אין פוצה פה ומצפצף על כתיבת השם, אלא על מחיקתו. ואף כי בטלו את כתיבת השם בשטרות, מטעם ``למחר זה פורע את שטרו ונמצא ש``ש מוטל באשפה`` מה טוב שלא גזרו על כתיבתו בשטר, כך שאין בו מישום לא תסור

למעלה