כתיבת קו"ח

israelsze1

New member
כתיבת קו"ח

אני מציע שמי שיש לו נסיון איך לכתוב קו"ח, או שלד של קו"ח שיפרסם כאן...לא כולם יודעים... ובעולמינו המתוחכם יש לזה יתרון... אני מצידי יכול לתרום מנסיוני הדל, קיבלתי לא אחת מחמאות על הקו"ח שכתבתי.. 1. צריך להיות כתוב בקצרה ולא מוצף בפרטים 2. מנוסח בצורה לקונית כך שיגרום לקורא לסקרנות להזמין לראיון. 3.מי שחייו ארוכים ומלאי קורסים ומקומות עבודה..זה לא מעניין יש לכתוב רק את השנים האחרונות ולא איפה היית בצבא לפני 30 שנה.. זה לא מעניין.. זה מה שעלה בדעתי כרגע.. בהצלחה לכולם

ש איילת

New member
שלום israelsze1

יש שרשור ארוך לגבי קורות חיים (עם דוגמאות) שנכתב לפני מספר ימים. למטה.. מומלץ לעבור עליו. בהצלחה!

תודה

תודה על ההצעה, אולי תעלי דוגמה ( בלי פרטים אישיים ) עוד ניסיון ודעות נוספות מעשירות את כולם. איזה עוד ניסיון את מביאה לתהליך הזה של מציאת עבודה נאותה ? מוזמנת לשתף, אמיר

amitayg

New member
קורות חיים לדוגמא

אני שמח לשתף את כל מי שמעוניין בקורות החיים שלי. מספר משתתפים בפורום כבר עשו בהם שימוש מוצלח. בהצלחה! טיפ למחפשי עבודה/עיסוקים: המיתון נושף בעורפנו,רוחות מלחמה בפתח אז קדימה לחשוב מקורי, לחפש נישות ורעיונות חדשים ולא להיצמד למודלים הישנים. דוגמאות בהמשך...

yaghvali

New member
קורות חיים לדוגמה

אני מצרפת גם כאן את הקו"ח שלי - שהם בפורמט אחר, ויכולים אולי לעזור לאנשים בעלי רקע מגוון. (האמת, זו רק גירסה אחת. יש לי המון גירסאות, בהתאם לסוג העבודה). לגבי הקו"ח, אוכל להוסיף עוד כמה נקודות. עקרונות מנחים חשובים: * תמציתי * קל לקריאה - נעים לעין + "ידיות" (כלומר, נקודות עצירה לעין - כגון הדגשה ורשימות עם תבליטים) שהן משמעותיות לקורא * מכוון למטרה הספציפית בהקשר של הקו"ח הנ"ל, יש לי כמה הערות: - אמיתי עשה שימוש יפה בתבליטים - שעוזר גם לתמצת וגם מוסיף מבחינת קריאה שוטפת וקלה. - יחד עם זאת, הכתב הנטוי והמודגש הוא בעייתי - הקריאה כך היא לא נוחה. - כמו כן, כדאי להדגיש מילות מפתח רלוונטיות למשרה המבוקשת. כשכל הטקסט מודגש, אין אפשרות להבליט. - הכנסת הפרטים לעמוד אחד - מצויין. יחד עם זאת, יש תחושה של עומס שאפשר להמנע ממנו עלי-ידי הקטנת הפונט, וסידור אחר קצת של חלק מהמידע (למשל המידע האישי). - לתקן את שגיאות הכתיב!! - ככל הידוע לי, אין צורך להוסיף את השורה שמשום מה הפכה לסטנדרטית "שמות ממליצים יימסרו לפי דרישה". היא שורה ריקה מתוכן, ואם כבר יהיה צורך בממליצים, ייגעו בנקודה הזו בראיון (או בסופו...) - עוד טיפ לכולם. אתם רוצים לעזור לאנשים לזכור אתכם בקלות. תשמרו את קובץ המחשב שלכם תחת השם שלכם - לדוגמה: heidicropp-cv.doc כך, כשאתם שולחים את הקו"ח בדואר אלקטרוני, יוכלו לזהות את הקו"ח שלכם בקלות. ואולי זה לא מקובל, אבל זה יכול לעזור לכם ולי... יש לי הרבה ניסיון בעריכה ותרגום של קו"ח. אני אשמח לתת עוד טיפים, אבל עוד יותר אשמח אם מישהו ירצה לשפץ אצלי את הקו"ח. הנחה מיוחדת למשתתפי הפורום :)) בברכה לסוף שבוע נפלא, היידי

amitayg

New member
קורות חיים לדוגמא

אני שמח להציע בזאת את קורות החיים שלי כדוגמא. מספר משתתפים בפורום כבר עשו בו שימוש מוצלח. בהצלחה!

למעלה