כתיבת מכתב

c4501

New member
כתיבת מכתב

היי חברים,
בעלי היום בשלב כתיבת מכתבל צורך לימודי MBA.
הוא בירר בקשר לקו'צינג לתהליך (הגהה, עריכה...) באחד המכונים שמלמדים GMAT GRE וכו' וביקשו ממנו 10K.
האם הסכום סביר? איפה אתם ממליצים לעבור את התהליך?
תודה מראש

Gidi Shemer

New member
אין לי תשובה טובה

אני רק רוצה לציין ששוב פעם אני למד שלא בחרתי את המקצוע הנכון. 10k....

אריאדנה

New member
הסכום בלתי סביר

חברה שלי היתה עובדת בחברה שנתנה שירותים דומים לסטודנטים שנרשמים לבתי ספר למנהל עסקים בחו"ל, וליווי לכל אורך התהליך, כולל סיוע בהרשמה, מכתבים וכד', עלה כמה אלפי שקלים. והם עוד לא נחשבו לזולים במיוחד.

Philip Jr

New member
אני לא הייתי משלם 10K לדבר כזה..

זה מחיר מגוחך. מזכיר לי את הקטע שאם נכנסים לחנות לחליפות ואומרים שאתה חתן, החליפה עולה X. אם נכנסים ופשוט מבקשים חליפה, אותה החליפה תעלה X חלקי 10. המחיר של הגהה ועריכה של מסמך כלשהו באורך של מכתב ל - MBA הרבה יותר נמוך מזה.. ולא חסרות דוגמאות נהדרות ברשת ובספרים לפורמט הבסיסי, אותו אפשר לשלוח לעריכה בכמה מאות שקלים לכל היותר. אין לי ספק שהתוצאה (איכות המכתב) תהיה דומה מאד.

c4501

New member
גם לי זה נשמע קצת יקר

יש לכם המלצות על מקומות טובים וזולים?

Philip Jr

New member
אני לא מכיר מישהו ספציפי

אבל הייתי מתחיל מלהיעזר בספרים ומידע ברשת, וכותב טיוטא ראשונה. אחר כך אם יש לכם חברים שעשו מעבר דומה או קשרים כלשהם עם אנשים שנמצאים בתוכנית MBA רלוונטית, שווה לבקש מהם עצה. אחר כך אפשר לחפש עורכים מתאימים.
&nbsp
בתור מי שראה הרבה מכתבים כאלה וגם כתב את המכתב של אשתו ל - MBA, אני גם שמח לעזור עם הגהה/עריכה בסיסית. ממש אין טעם לשלם סכום כל כך גבוה, זה כסף שתצטרכו לדברים אחרים. שלא יהיה לכם ספק, כל מה שהחברות האלו עושות זה דוחפות את הטקסט לאיזה שבלונה קבועה של מכתב ל - MBA. את אותן השבלונות, הטיפים והמידע אפשר לקבל ב - 10 דולר:
&nbsp
http://smile.amazon.com/Admissions-...&qid=1410363581&sr=8-7&keywords=mba+statement
&nbsp
http://smile.amazon.com/Application...&qid=1410363581&sr=8-8&keywords=mba+statement
&nbsp
ובעוד הרבה פורומים ומקומות ברשת.

עידוdee

New member
לי יש המלצה

נרשמים לאתר FREELANCER, זה השלב ראשון.
&nbsp
שלב שני - קוראים מדריכים והמלצות ברשת על איך לכתוב את המכתב (אני מניח שמדובר ב-PERSONAL STATEMENT/STATEMENT OF INTEREST).
&nbsp
שלב שלישי - אחרי שיש טיוטא מגובשת שנראית טוב, מציעים עבודת עריכה ב-FREELANCER, ומסבירים בדיוק מה כלול במסגרת העבודה.
&nbsp
שלב רביעי - רואים מי המציעים ואילו סכומים הם מציעים בתמורה לעבודה. לדעתי, ככל שמדובר ב-2-3 עמודים באנגלית שצריך לערוך באופן מדוקדק, הדבר עשוי לעלות כ-$50-$100, אבל בטח שלא 10,000 ש"ח.
&nbsp
רעיון אחר - יש לי עורך בריטי בארץ שישמח לעזור במחיר הרבה יותר נמוך ממה שהציעו לך. הוא עזר לי כשהייתי עורך דין בארץ עם תרגומים/עריכה באנגלית. אם את רוצה את השם, את מוזמנת לפנות בפרטי.
&nbsp
דיסקליימר - מדובר בהמלצה, והאחריות על המשתמש בלבד :)

למעלה