כתיבת מונולוג.

mait123

New member
כתיבת מונולוג.

מה אתם חושבים על לכתוב מונולוג לבגרות? אצלנו בבי"ס זה שנה ראשונה שמנסים את זה והציעו לי לעשות. יש לי רעיון די טוב מה נראלכם?הייתם עושים את זה?

gcnet

New member
זה לא לגמרי נכון

אם מגישים את המונולוג בזמן למשרד החינוך והוא מאשר אותו אז אפשר. בקשר לשאלה אני חושבת שלעשות מונולוג זאתה כתבת זה מקסים כי זה הכי יצירה שלך, אבל אתה צריך שהוא באמת באמת יהיה טוב גם מבחינה תאטרלית, לא רק כתיבתית :) בהצלחה

mait123

New member
תודה רבה!

ואמרתי זה תוכנית יחסית חדשה בבי"ס שלי ומסתבר שגם בארץ! כמו שgcnet אמרה צריך להגיש את זה בזמן למשרד החינוך.האמת שהזמן הזה הוא עוד חודש. אי כנראה הולכת על זה.תודה לכם=]

B עדי

New member
אז ככה-

אנחנו היינו במשך שנים ביה"ס היחידי בארץ שיכלו לכתוב בו מונולוגים, לכתוב מונולוג זה דבר נהדר! ובס"כ בסופו של דבר אם תצי תעלי מונולוג כתוב ההתנסות שווה את זה! (אני לדוגמא כתבתי מונולוג משלי ובסוף עשיתי את לאורנסיה מ"עין הכבשים" אבל תהליך הכתיבה היה שווה את זה ממש)

dkup

New member
אני דווקא נגד...

זה בגרות, sis.... לא חבל להסתכן? הזהרי מהבוחן השמרני.

mait123

New member
אני יזהר.

אבל אני ממש רוצה נסות את זה. במיוחד אם המורה שלי אמרה לי שיש לי סיכוי טוב! ביום ראשון אני ידע אם המורה שלי מאשרת את זה. ואם כן אני יודעת שהיא תעזור לי במלאאא! תודה לכולם! אני יעדכן אותכם ביום ראשון מה הולך!! תודה=]

אלוהים..

אתה רוצה לכתוב מונולוג לבגרות ואת לא יודעת להשתמש באותיות אית"ן?? א'-ב' של כתיבה ראויה ונבונה היא דקדוק ותחביר נכון!

לדעתי שווה לנסות

במיוחד אם יש לך רעיון שאת אוהבת. אבל באמת שכדאי למהר כדי לא לפספס את מועד ההגשה (תבברי מול משרד החינוך מתי זה).

בניגוד לכולם,

אני דווקא חושבת שזה לא רעיון טוב כל כך. חלק מהקושי בלהציג מונולוג הוא להכנס לדמות. את צריכה להיות דמות שאין לך קשר אליה, בסיטואציה נתונה. המונולוג מכתיב לך את הרגשות והפעולות של הדמות, ואת בתור שחקנית צריכה "להיות" הדמות. ברגע שאת כותבת מונולוג רב הסיכויים שתתאימי אותו אלייך, במודע או לא במודע. את תצרי דמות שקשורה אלייך באיזשהו אופן, בתוך סיטואציה שחווית, וכל העבודה הבעיתית של "להכנס לדמות" לא תהיה שם. בכל מקרה, אני ממליצה לך לכתוב מונולוג, עם או בלי קשר לבגרות. זה מלמד המון. ובהצלחה, במה שתבחרי.

mait123

New member
תודה לכולם באמת!

תודה על התגובות, העצות וכל שאר ירקות!! אמ... אז ככה. אמרתי למורה שלי את הרעיון שלי, ואני כותבת=]=]=] אני מאוד שמחה. הבנתי שאני נורא רוצה לכתוב משו, והרעיון שיש לי הוא באמת אחד הטובים. אז שוב תודה לכולם!

למעלה