כתיבה-תרפיה

כתיבה-תרפיה

לפסיכולוגיות - האם אתן מעודדות שהמטופל יביא חומרים שכתב / יצר לטיפול? האם אתן עובדות עם החומרים הללו כחלק משמעותי בטיפול, למרות שלא מדובר בטיפול באומנות?
למטופלים - האם אתם מביאים חומרים שיצרתם לטיפול? למה?

שימוש בחמרים כתובים בטיפול

מרתה שלום

חמרים כתובים של מטופל מחוץ לשעה הטיפולית, יכולים להיות חמרים נהדרים לעבודה בתוך השעה הטיפולית, כמו כל חומר אחר: ציורים, חלומות, פנטזיות, פיסול אנושי, תנועה, דרמה ועוד. פסיכולוגים רבים מכניסים היום לעבודתם חמרים אלה, ואינם מסתפקים בשיחה בלבד.

למה? בשיחה אנחנו מדברים עם האונה השמאלית של המטופל. דרך החמרים היצירתיים אנחנו מדברים עם האונה הימנית שלו. זה מזרז את תהליכי השינוי והריפוי גם כיוון שמסייע להביא תכנים ודינמיקות שאינם מצויים האונה השמאלית, וגם עוזר לעקוף הגנות חוסמות התקדמות שהשפה משרתת אותן "בהצלחה" שלא לטובת האדם.

שבוע טוב

תמר, זה מעניין מה שאת כותבת על ה"למה".
בעבר הבאתי חומרים שלי (כתיבה וגם אחרים) לטיפול ולא הרגשתי שזה ממש מועיל לטיפול. אולי מוסיף עניין, אולי מוסיף עוד פן, אך לא ממש תורם לי.
לכן אני די מתלבטת אם להתחיל להביא למטפלת הנוכחית דברים שכתבתי בעבר ובהווה. הקושי שלי הוא גם בגלל שהרבה מהדברים שאני כותבת אין לי דרך להסביר אותם - אני כותבת בעיקר שירה, והרוב נכתב בצורה אינטואטיבית כך שכשאני מתחילה לכתוב אינני יודעת מה יצא בסוף, ואין לי מושג איך לפרש את הנכתב, גם לא לעצמי. למשל, למה אני כותבת על מוות כשאני מרגישה טוב, או דברים שיוצאים מבולבלים/ פרדוקסליים.
להעז להביא לה כתבים?

להעיז ולהביא חמרים כתובים לטיפול?

מרתה שלום

מה בעצם ההתלבטות?
נשמע שהמטפלת שלך מקצועית ואמפטית, אכפתית וחזקה. לא נבהלת מהאיומים והנסיונות שלך. לא מסוכנת מבחינת דחיה, לעג, אי הבנה.
אם כך - או שהיא תעשה שימוש בכתבים או שלא. נשמע שאם לא תמצא לנכון לעשות בהם שימוש, תדע להסביר לך בעדינות ובאמפתיה - למה לא.

ממליצה בחום לנסות.
ו - לא להיפגע אם מסיבה זו או אחרת לא יתאים לה להשתמש בכך כחומר טיפולי.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!

למעלה