כתיבה מהלב,

כתיבה מהלב,

בעלי היקר,
אני לא יודעת מאיפה להתחיל לכתוב לך,
אני עצובה מתוסכלת בודדה ומאוכזבת
זה היה יום בהיר אחד בלי כל התראה מוקדמת
יום בהיר אחד שמהעבודה מוקדם מהצפוי חזרתי לפנק אותך בשפע של מטעמים תכננתי, על מנת שנבלה לנו בבית עוד ערב רומנטי כמו שאהבנו פעם...
התקשרתי אליך ולא היה מענה, חשבתי שאתה בטח עסוק בעומס של עבודה יומיומית.
הגעתי הביתה וראיתי את הרכב שלך בחניה כאילו כלום לא קרה מבחינתך, זה לא עוד יום עבודה שיגרתי ולחוץ עבורך
כאן התחלתי לחשוד כיוון שספרת שתחזור מאוחר בגלל עומס בעבודה.
עליתי הביתה בלב כבד מפוחדת חוששת... מרגישה שמשהו רע עומד להתגלות אך עדיין אופטימית. הייתה בי התקווה בלב שאולי אני טועה אולי אני סתם חשדנית יתר על המידה
פתחתי את הדלת, הלכתי בעקבות הרעשים אל חדר השינה שלנו המקום בו אנחנו מבטאים את אהבתנו החופשיה והטהורה. הגעתי לחדר השינה ושם תפסתי אתכם, אתה והיא. בלי כל התראה מוקדמת
שתיכם קרובים אליי קרבת דם. הלם. שוק. פחד. הרגשת בחילה, סחרחורת מטורפת. כאב גדול שלא נתפס היה שם...
אנחנו כבר תקופה דיי ארוכה אחריי הסיפור הנורא הזה אחרי שהחלטנו ללכת לטיפול זוגי כדי שנוכל לתקן את מה שלא טוב. אני רציתי להתגרש אתה התחננת להשאר, שננסה טיפול זוגי שנטפל בעצמינו.
תקופה שאני מתמודדת כמו שלא התמודדתי מעולם, ותאמין לי אהובי אתה וכולם יודעים שהחיים שלי לא היו קלים מעולם. ועם כל זאת שום דבר לא הכין אותי לרגע הכואב הזה
תקופה שאני מגלה כל יום כמה אני חזקה ומנגד כמה אני חצי בן אדם. אני לא מאמינה בך, לא סומכת עלייך. קשה לי איתך וקשה לי בלעדייך
אני אוהבת אותך בעלי היקר וכנראה שלנצח אוהב אותך זוכרת את היום שהתאהבתי בך הייתי האישה הכי מאושרת בעולם
אתה מנסה בכל הכח לפצות אותי על העבר, לרפא את הכאב אך יש דברים שגם הזמן לא ירפאו... חוסר אונים מטורף מלווה בהרגשה של פחד בכל רגע נתון. אני עייפה בעלי היקר, אני מרגישה שכבר תקופה ארוכה לא ישנתי כמו שצריך
האמת היא שישנתי המון בתקופה הזו אבל הזדקנתי. כן אני צעירה אנחנו צעירים אבל הפכתי ביום אחד לאישה שמסתכלת על החיים אחרת, מאישה עם חיוך תמידי על הפנים הפכתי לאישה עצובה, מופנמת, שקטה. כולם במשפחה שלך ושלי יודעים ומנסים לעזור לנו לשקם את חיינו. אנחנו צעירים שהחיים עוד לפנינו ועל פניו אנחנו נראים הזוג הכי מאושר, כולם מקנאים בנו ומתים מקנאה שאנחנו זוג "מושלם" רק אנחנו יודעים בתוך הלב כמה אנחנו רחוקים מההגדרה הזו.
אני מתגעגעת לימים שאהבנו ללא שום פחד לימים שהיית מחזר אחריי ומתרגש מכל המחוות הקטנות שהייתי עושה עבורך. אני מתגעגעת לגבר שהיה לי.. נראה שבמרוץ החיים שכחנו מה זה הביחד. לפעמים אני מתפללת לאלוהים שיעמיד אותך בניסיון מטלטל כדי שתדע להעריך את מי שעמדה לצידך כל השנים הללו ועל מה שהעברת אותה. אני מקווה שנצליח להתגבר על המשבר הזה להתקדם לעבר עתיד טוב יותר של זוג עם חלומות גדולים.
החלום הכי גדול שלך הוא לעבור לבית פרטי עם גינה.. אתה לא יודע שהפחד הכי גדול שלי הוא לקפוץ איתך לכבוש עוד יעדים עם התחייבויות גדולות כשאני לא בוטחת בך. מאחלת לנו ימים טובים יותר, שקטים יותר. ועם פחות מריבות שנדע למצוא את הדברים הטובים והיפים שיש אחד בשניה, ולאהוב לעד.
אני, שעדין זוכרת ורוצה את הימים הטובים שלנו כזוג יונים

Gali04

New member
"בעלי היקר"

האומנם? כ"כ הרבה פעמים השתמשת בצמד המילים "בעלי היקר" ואני תוהה לעצמי האם גם לאחר מה שהוא עשה לך הוא עדיין נשאר יקר לך? האם גם לאחר שהכאיב לך והרעיד את האדמה מתחת לרגלייך הוא עדיין בעלך היקר?

בחרת לשקם את הקשר, אבל את מתקשה להאמין שתוכלי אי פעם לסמוך עליו שוב, כפי שסמכת עליו בעבר. אני פסימיסטית מובהקת וחסרת פשרות בכל הקשור למעילה באמון. ולכן לדעתי, מאד קשה ועד בלתי אפשרי להחזיר את האמון לקדמותו בעניינים מהסוג הזה. האמון שנסדק לעולם לא יתאחה ב100 אחוזים וישוב להיות כשהיה. את פשוט תצטרכי ללמוד לחיות איתו (עם הסדק) בצמידות, או שלא, שזו גם אופציה.

ובכל זאת, בהצלחה

אכן מצב לא פשוט

אבל נדמה לי שרובו נמצא כיום בראש שלך. כלומר בעלך כבר החליט שהוא בעניין של לשקם, הוא מצטער על מה שעשה ולפי מה שהבנתי מהכתוב הוא דבק בהחלטתו, מתמיד בה ובעצם הוא "בעל מושלם" אפילו מפנטז עבורכם עתיד מתוק עם בית פרטי וגינה (שזה אגב מקסים בתיאוריה אבל חתיכת תיק באופן מעשי
). אני לא מצליחה לחשוב על עוד משהו שהוא יכול לעשות כדי לרצות אותך ולגרום לך להרגיש אחרת.
ומאחר והרגשות שלך הם שלך והמצוקה שלך נובעת מהן ולא ממצב אובייקטיבי כלשהו, המלצתי היא ללכת לטיפול, לוא דווקא פסיכולוגי, אבל משהו שיעזור לך להתמודד באופן מעשי עם הרגשות שלך ואולי יעזור לך להחליף את החרדות בעוצמה. ברגע שאת לא תפחדי מהמחשבה על פרידה ממנו, תוכלי לחיות איתו בשלום ולקבל אותו על החולשות שהביאו אותו לאן שהביאו.

ki92

New member
את מדהימה!

כמה כוח ועוצמה יש בך!
אם אני הייתי במצבך אני לא חושבת שהייתי מסוגלת לעולם לבטוח שוב, גם אם הייתי ממש רוצה...
זה מדהים בעייניי, אפילו כמה שהוא פגע בך עדיין נותרת אישה אוהבת...
אני מסכימה, בעלך לא מעריך אותך מספיק שהוא הולך ומחריב את היחסים שלכם עם רומן מהצד... באיזו קלות ראש אפשר להחריב קשר של שנים!
אני רואה שהחלטת לא לוותר על הקשר שלכם.. זו החלטה מאוד אמיצה בעיניי.
מצד אחד, את מבינה שזה אומר לקחת סיכון והוא אולי יכול לבגוד שוב פעם?
מצד שני, הבגידה גם יכולה לקחת אתכם הלאה ולחזק את הקשר הרבהה יותר.... אם תעשו עבודה מעמיקה בניכם ותבררו: מה היה שם, למה זה קרה ואיך למנוע כדי שזה לא יקרה שוב בעתיד...תוך כדי שאת באמת סולחת לו ומשאירה את המקרה מאחורייך, אני חושבת שיהיה אפשר לבנות את האמון מחדש ורק תצאו מחוזקים יותר..
זה הזמן ללמוד דברים חדשים על עצמך ועליו...
האם הוא בוגדני מטבעו?
האם יש בך את הכוחות הנפשיים להתמודד עם שיקום הקשר?
האם את בכלל מאמינה בקשר שלכם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
האם את מוכנה לקרוא משהו ביקורתי?

אם לא, כדאי שתלכי הלאה.

אם כן, זו דעתי:

את תקועה במצב לא טוב, ואני לא רואה איך הוא משתפר.
קל לומר שזו אשמתו ולא אשמתך. מה את כבר יכולה לעשות.

אבל אני כידוע לא נכנס לשאלות של אשמה ולא מחלק פסקי דין.
אני מסתכל על צורת מחשבה של אדם ובודק את היעילות שלה.

ואני בא מהאסכולה שהרגש נקבע על ידי המחשבה ולא ההיפך.
כשאני אומר "מחשבה", אני לא מתכוון למה אומרים, אלא לתפישת המציאות.
תפישת מציאות היא פרשנות שלנו על העולם, והיא מכתיבה רגש מסוים.
(למי שמכיר את מודל אפר"ת - ארוע->פירוש->רגש->תגובה)
הפרשנות העמוקה מובילה לרגש. והרגש מוביל למעשה: כל מיני אמירות, למשל.
האמירות שאומרים אינם הפרשנות העמוקה. הן רק תוצאה של הרגש שנוצר ע"י הפרשנות. בפסיכולוגיה קוראים לזה רציונליזציה. בשפה פשוטה קוראים לזה בלה-בלה.

אוקיי.
תפישת המציאות שלך היא ש"את אוהבת אותו".
אני לא יודע מה זה אומר. לי זה נשמע (בפרשנות שלי, כמובן...) כמו קיבעון.
משהו נתקע לך בראש ואת נאחזת בו בכח.

אהבה היא מצב רגשי צף, נע ומשתנה. היא לא דבר העומד בפני עצמו.
היא בטח לא דבר ניצחי (אלא אם כן פועלים כל הזמן להשקות ולגדל אותה).

אהבה היא מושג מופשט, גבוה וערטילאי, שהוא תוצאה של הרבה דברים, הרבה יותר בסייסים: חברות, אמון, משיכה, קירבה רעיונית, שיתוף, תמיכה, וכולי.

כשמישהו מכריז: אני אוהב/ת ולעולם אוהב - בעיניי זו הכרזה ריקה מתוכן.
אני לא בטוח כמה את אוהבת אותו as we speak. כלומר אפילו ברגע זה. אני מאמין לך שאת מרגישה כך - אבל אני טוען שזו יכולה להיות מנטרה שאם חוזרים עליה מספיק פעמים היא הופכת ל"קיר" שנשענים עליו כדי לא להישבר.
אבל זה קיר עשוי מאוויר. היפנוזה עצמית, שנשענת על זיכרונות מפעם.

מה באמת יש ביניכם, אחרי שמנקים את הדרמה ואת האחיזה הנואשת שלך?
אני לא יודע.

שימי לב: אני לא טוען שאין כלום ועליכם להיפרד!!!
אני אומר בפשטות: אני לא יודע. כי לא כתבת כלום על החיים עצמם, חוץ מזה ש"הם נמשכים".

ברור שאת לא סומכת עליו. ואני מרשה לעצמי לומר : בצדק.
לא כי הוא בוגד סדרתי. אני הרי לא מכיר אותו. בגידה יכולה לקרות גם עם אדם שהוא לא בוגד סדרתי.
את כן צודקת שאת לא סומכת עליו, כי בעצם לא קיבלת הסבר טוב למה זה קרה, ולמה בעתיד זה לא יקרה.
.That simple

כשיש בגידה, זה כאילו מישהו זרק רימון בתוך הנגמ"ש.
זה נכון ללכת אחר כך לטיפול זוגי - אבל הטיפול הוא לא רק כלי להחזרת השיגרה.
נהפוך הוא.
אחרי בגידה, הדבר הכי גרוע הוא להחזיר את השיגרה. ניקינו את הנגמ"ש, נתנו נגיעות צבע. יופי.

בטיפול אחרי בגידה צריך לעשות בירורים מאוד עמוקים וכואבים, של שני הצדדים.
ואחריהם צריך להתחיל קשר זוגי חדש.
כי הקשר הקודם מת.

הקשר החדש כמובן נשען על חלקים מהקודם. אלו אותם שני בני אדם.
אבל אלו שני בני אדם שעברו רימון מתפוצץ. אי אפשר לחזור למה שהיה.
טיפול זוגי אחרי בגידה שלא מייצר משהו חדש, לא עשה את עבודתו.

והמשהו החדש צריך לכלול הבנה עמוקה של מה היה קודם. מה הביא לבגידה.
(והתשובה היא בשום אופן לא תשובה שטחית ורדודה כמו "כשלתי, פותיתי, אוי אוי אוי")

התשובה היא משהו עמוק בכם שלא הצלחתם להתמודד איתו.
אם לא פרצתם את הקושי הזה, אז אתם סתם חוזרים הביתה בתקווה שיהיה טוב.
ואז אחרי שבועיים שלושה חודש חודשיים או חצי שנה שנה יוצא משהו כמו הפוסט הזה.
פוסט של מישהי שתקועה חזק בדרך לשום מקום.

כותב יפה או לא יפה, כנה יותר או פחות - כל זה לא מקדם אותנו לשום מקום. פה זה לא חוג כתיבה. צריך לחזור ולעשות שם עבודה יסודית.

זה כמו טיפול שורש שהשאירו בפנים את כל הג'יפה. או חצי ג'יפה. זה עדיין לא יכול להבריא. זה חייב להידלק חזרה מתישהו.

אמרלדה

Active member
יש בעיה

בזמן האחרון אין לי הרבה זמן להיכנס. וכשכבר נכנסת, אתה וכולם כבר נתתם את כל התשובות הנכונות, אז לא נותר לי אלא לקרוא ולהנהן בראש...

בעיה שלי, כמובן.

אייבורי

New member
אמון

&nbsp
מוערך בחסר ואהבה רומנטית מוערכת ביתר.
ובסופו של דבר
אמון, טוב לב, אכפתיות ודאגה לזולת הם מה שמשמרים זוגיות לאורך זמן.
&nbsp
כרגע נראה שאין אמון (בצדק) ויש תסכול ותקיעות
את לא פה ולא שם.
&nbsp
אני מציע לקרוא היטב את מה שכתב מריוס וכנראה צריך טיפול שורש רציני.
<אישית אני מעדיף לעקור גרוע אבל יש הגורסים ששווה לנסות לתקן>

אמרלדה

Active member
ראשית, אני קוראת ומבינה היטב את עוצמות הרגש, ומכבדת אותן

כמו גם את הכתיבה היפה. זה אמנם לא פורום כתיבה, כמו שאמר מריוס, אבל אני כן מכבדת כתיבה טובה.

אבל, אני רואה במכתב שלך הרבה מאוד קלישאות, הרבה מאוד מקומות שאת "תקועה" בהם, ולא מעט מקומות שאת טועה בהם. וזה, בלי להתייחס לעוצמת הרגש.

אני עצובה מתוסכלת בודדה ומאוכזבת - מאוד מאמינה לך. הוא בגד בך, ולכן הוא אשם במצב. אבל, את יודעת, אנחנו גם בוחרים מה הלאה, איך להתייחס לדברים ומה לעשות אתם. האם הבחירה שלך היא להישאר קורבן? כי אם כן, את תישארי קורבן כל חייך. ואם לא, מה את עושה כדי לצאת מזה?

אני רציתי להתגרש, אתה התחננת להשאר, שננסה טיפול זוגי שנטפל בעצמינו - ואת הסכמת. נשאלת השאלה: מה עשיתם/עושים שם בטיפול כדי להתקדם הלאה? כי להסכים ללכת לטיפול מתוך תחושת קורבניות שאינה מוכנה לסלוח ואינה מוכנה לתת צ'אנס לאמון מחודש - זו לא מטרת הטיפול. כמה זמן אתם בטיפול? לאן התקדמת, את? אם עדיין קיימת רמה כזו של חוסר אמון ושל קורבניות - מה אתם עושים שם?
תראי, יש מודלים לעבודה על בגידה, על סליחה. עיקרם עבודה של הבוגד על מנת להחזיר את האמון. צעד צעד, שלב שלב. אבל מיעוטם - עבודתו של הנבגד על המוכנות שלו לסלוח, להאמין שוב. כי לחיות אתו את המשך החיים ולחשוב ולומר ולפעול מתוך חוסר אמון מוחלט - זה לא. עדיף לשחרר. עדיף ללכת.

אני לא מאמינה בך, לא סומכת עלייך. קשה לי איתך וקשה לי בלעדייך - שימי לב לפחות לעובדה שהוא רוצה ומשתדל לתקן. לא מובן מאליו. לא מובן מאליו שהוא רוצה ללכת לטיפול. האם הדברים נפתחו? האם את כבר יודעת באמת למה? מה היה חסר שם? אם הם לא ייפתחו, אין לזה צ'אנס.

אני אוהבת אותך בעלי היקר וכנראה שלנצח אוהב אותך זוכרת את היום שהתאהבתי בך הייתי האישה הכי מאושרת בעולם - את מתרפקת על העבר. מבינה אותך, אבל אומרת לך שמעולם לא היה ואין סיכוי שטיפול זוגי יחזיר אתכם לימי התום. זה לא עובד כך. אין טיפול זוגי שיכול להחזיר אתכם אחורה. רק לקדם אתכם למקום טוב יותר, שאולי זוהר פחות מלמעלה אבל לפחות אף אחד בתוכו לא מרגיש את הצורך לבגוד כדי להגשים את עצמו, כי הוא מוצא את זה בפנים.

אני עייפה בעלי היקר, אני מרגישה שכבר תקופה ארוכה לא ישנתי כמו שצריך - אולי שווה לשקול לעשות הפסקה בטיפול הזוגי ולעבור לטיפול פרטני שיעודד אותך, יעצים אותך ויחזק אותך. שיגביר בך את אנרגיות החיים ואת הביטחון. שהפנים שלך יתחזק לפני שיהיה לך כוח להשקיע בחיזוק הזוגיות (ולפעמים המסקנה היא שאנחנו לא רוצים להשקיע בחיזוק הזוגיות. לפעמים הכוחות נותנים לנו כוחות דווקא להיפרד. גם זה קורה, וגם זה בסדר).

לפעמים אני מתפללת לאלוהים שיעמיד אותך בניסיון מטלטל כדי שתדע להעריך את מי שעמדה לצידך כל השנים הללו ועל מה שהעברת אותה - סליחה, אבל קצת מזכיר לי את ילדי הגן, כשכשהם כועסים על ההורים שלהם, הם אומרים לעצמם או בקול רם: הלוואי שאני אמות, ואז אבא ואמא באמת יצטערו על מה שעשו. אנא, אל תאחלי לו רעות רק כדי שילמד או ייענש. לא זו הדרך. אם את שם, את לא אתו באמת בניסיון לתקן.

אני מקווה שנצליח להתגבר על המשבר הזה להתקדם לעבר עתיד טוב יותר של זוג עם חלומות גדולים - חלומות משותפים זה מספיק. בחיי.

החלום הכי גדול שלך הוא לעבור לבית פרטי עם גינה.. אתה לא יודע שהפחד הכי גדול שלי הוא לקפוץ איתך לכבוש עוד יעדים עם התחייבויות גדולות כשאני לא בוטחת בך - צודקת לגמרי. קודם בניית האמון מחדש, אחר כך החלומות והיעדים. ואם לא מצליחים לבנות אותו מחדש - לא ללכת הלאה.

אני, שעדין זוכרת ורוצה את הימים הטובים שלנו כזוג יונים - זה בסדר לזכור ואפילו בגעגועים. אבל אולי הגיעה העת להתבגר ולהבין שיש פה דברים אחרים לשאוף אליהם ולרצות אותם, בשלב הזה: להתבגר ביחד, להבין לעומק מה קרה, ליצור זוגיות מכילה, מקבלת, מבינה ומאמינה. מבוגרת יותר מימי התום של זוג היונים, אבל לא בהכרח יפה או שווה פחות.

בהצלחה.

adam33

New member
תסמונת האישה המוכה

כזו שחוטפת ומושיטה את הלחי השניה ואומרת זו אני האשמה.
כזו שכאילו מעמידה פנים שרוצה להתגרש אבל זה רק כאקט ולא באמת מצביע על מחשבה מעמיקה.
עצם זה שאת כותבת את מפעילה הראש והלב.
הלב אומר אני רוצה לחזור לימים עברו בעוד שהראש אומר למה בכלל..

niva99

New member
אמצת היטב את תפקיד הקורבן אל ליבך

את זו שרצית להכין מטעמים לבעלך האהוב
והמנוול העז לבגוד בך ועוד עם בת משפחה (אחות? אימא? סבתא?)
אך את ממשיכה לכאוב מבפנים ואינך חושבת על להכתיב את מהלך העניינים,
אלא רק לפרוק את הכאב (אמנם לגיטימי) בכתיבה מעט מלו - דרמטית ולפרקים עילגת ומעט אינפנטילית המהולה ברחמים עצמיים בכתב אדום ובולט.
מאחלת לך שתגלי בך כוחות להתגבר ולהתבגר.
לצאת מעולם הטלנובלות, בהן האשה הסטריוטיפית הרכה והסובלת מוכנה לקלוט אל חיקה החמים את בעלה ההולל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני סוג של

אפילו הסכמתי עם הכותרת -
שלקחת מקום של קורבן
במקום
"
אך את ממשיכה לכאוב מבפנים ואינך חושבת על להכתיב את מהלך העניינים,
(של עצמה קודם כל)

אבל אז קפצה לי הצרימה -
"
אלא רק לפרוק את הכאב (אמנם לגיטימי) בכתיבה מעט מלו - דרמטית ולפרקים עילגת ומעט אינפנטילית המהולה ברחמים עצמיים בכתב אדום ובולט.
"
ובהתייחס למכלול -
שזה סוג של -
סתמי.

אין לך שום זכות לקבוע לאחר , מה איך וכמה כותב ואפילו איך על כאבו .
חצופה.

וזה אפילו אם לרגע הייתי מקבלת ש...
טובתה קודמת -
שברור ש
רק מעצם השורה הזו כבר פספסת את המסר -
החשוב יותר -
לטעמי-
שתשנה פרספקטיבה.

אז זהו שלא שלא קונה את זה בהקשר שלך .
סתמי .גסת רוח יהירה - עם הבנה מיני-מיני- מלית
לכאבו של אחר וזכותו לבטא אותו .

למעלה