כתיבה בלי באגים?

כתיבה בלי באגים?

טוב נו, אני לא מתיימר לכתוב בלי באגים אבל יש לי כמה בעיות שקיוויתי שאולי תוכלו לעזור. למי שלא יודע, אני כרגע עובד בסטארט-אפ של איש אחד (אני). התוכנה שלי כתובה בC# מבוססת WinForms. בגלל חוסר במשאבים, אין לי יכולת להעסיק אנשי QA מקצועיים. אבל על מנת שלא יתגלו בעיות אצל לקוחות, התוכנה נבדקת בצורה חובבנית למדי אצל שותפי לעסק שהוא גם תיכנן את התוכנה ואחראי על כל הנושא של צד המשתמש. תוך כדי שהוא משתמש בתוכנה, מתגלים הבאגים ואני מתקן אותם. הבעיה עם הבאגים שגורמים לתוכנה להיתקע עד שצריך להרוג את הפרוסס. אין לי דרך לדעת איפה הבעיה. בזמנו השתמשתי בתוכנת AdPlus של מיקרוסופט בשביל לתפוס מקרים שהIIS היה נתקע. האם יש משהו ל.net וWinForm?

המשך

חוץ מזה הייתי שמח לשמוע מה ההמלצות שלכם לגבי תפיסת באגים. כרגע, הדבר היחיד שיש זה תפיסת חריגות בכל פונקציה ושליחת החריגה לפונקציה שעושה logging או מדפיסה הודעה וכו'.

guznik

New member
תפיסת באגים

אני לא יכול לעזור לך בטכנולוגיה הספציפית הזאת, אבל באופן כללי מצאתי שהדפסות דיבאג מאוד שימושיות. אם אתה אומר שהבדיקה נעשית תוך כדי שימוש, אז תחליף את זה בהדפסות ללוג. שים הדפסות ללוג ביד נדיבה ולא רק איפה שאתה מצפה לתפוס בעיות, זה עשוי לתת לך מידע על אופן השימוש שיכול לגרופ לבעיות, למשל אולי תראה שבעיה בפונקציה מסויימת מתרחשת רק אחרי הפעלה של פונקציה אחרת או כל מני דברים כאלה שהלקוח לא חושב שהם רלוונטיים כשהוא מדווח על באגים. אצלינו יש כמה מקומות רגישים שאנחנו משתמשים בבסיס הנתונים כלוג, וכשיש בעיות אנחנו מבצעים מעקב אחרי הפעולות שבוצעו ע"י איתו הרשומות הרלוונטיות.

לא קשור, אבל...

בפורום בדיקות תוכנה בתפוז יש הרבה מתחילים שמחפשים הזדמנות להתנסות - אולי תוכל ליצור איזו סימביוזה משמחת?

vinney

Well-known member
תדאג לבדוק בשיטתיות

מצטרף להמלצה להזמין את המתחילים מפורום QA לעזור לך - להם יהיה תרגול, לך עזרה, ותמצא כבר דרך לתגמל אותם. בדיקות זאת לא משימת "דרך אגב", במיוחד למוצר חדש שאתה רוצה להחדיר לשוק.

arnonrgo

New member
WinDbg

אתה יכול להשתמש בwindbg לקחת dump מתוכנה שקרסה בנוסף אתה יכול לאסוף performance counters שונים (מצב זכרון, exceptions, threads locks ועוד ועוד) ע"י prefmon.msc (חלק מהwindows) אני משער שבשלב הסטארט אפ שבו אתה נמצא אין לכם יותר מידי כסף אבל אם כן יש גם כלים מסחריים כדוגמת appsight blackbox שמקליטים את כל הארועים באפליקציה תוך כדי עבודה ומאפשרים לתחקר אותה אח"כ

למעלה