כתיבה בכתב ראי

nadosh

New member
כתיבה בכתב ראי

שלום לכולם קיבלתי לטיפול ילדה בת 6 נראה לי (לא זוכרת בדיוק) שכותבת בכתב ראי ממה זה יכול לנבוע? האם יש למישהו הצעות לטיפול?
 

MDDTKK

New member
בגלל זה היא הגיעה לטיפול??

לדעתי עד סוף כתה א' כתב ראי יכול להופיע. בדרך כלל זה דבר התפתחותי ועובר לבד ללא שום טיפול. צריך רק לשים לב שהיא מתחילה לכתוב בצד ימין של הדף (לפעמים כשמתחילים לכתוב בצד שמאל הכתב יוצא להם ראי). בגלל מה עוד היא הגיע ומה ראית??
 

שירהד1

Member
מנהל
כתב ראי

כתב ראי נובע מחוסר בשלות של המערכת הנוירולוגית ומתרחש כתוצאה מחוסר השלמה של תהליך ההתמחות ההמיספריאלית. לרוב לא נובע מקושי בעיבוד החזותי, שהינו תהליך קוגניטיבי. בגיל 6 העניין מקובל ולא מצריך טיפול. אם במהלך כתה ב' עד סופה הילד עדיין ממשיך לכתוב בכתב ראי - זה כבר סיפור אחר. האם הילדה בכתה א' או בגן? וכמו מי שענתה לך, גם אני אשאל- מה היו תוצאות האבחון שעשית? האם את כל האותיות כותבת בכתב ראי? מה היקף התופעה ובאילו אותיות זה קורה? האם מתחילה לכתוב בצד ימין של השורה (אם היא בכתה א')? אשמח לתשובותייך. שירה דוד, מרפאה בעיסוק.
 

ללישלו

New member
התפיסה חזותית מרחבית

כוללת בתוכה את האבחנה בכיוונים. לתפיסה המרחבית משך התפתחות די ארוך וניתן לומר שבגיל עשר מגיעה התפיסה המרחבית להבשלה סופית. יחד עם זאת אבחנה בכיוונים זהו שלב מוקדם יותר. כתב ראי כולל את תפיסת הצורה (אות), מיקומה המרחבי של הצורה (יחסים במרחב) ויכול להיות קשור אף להבשלת הדומיננטיות. תקינות הראייה הינו מרכיב מכריע לא פחות! לכן כפי שכתבו קודמותי- חסרים פרטי רקע. בהצלחה!
 
למעלה