כתיבה איטית....

כתיבה איטית....

הבן שלי א"ס בן 12, משולב בכיתה רגילה עם סייע. כבר שנים שהוא כותב לאט. הוא היה מטופל כ- 3 שנים אצל 2 מרפאות בעיסוק (בביה"ס ובבית). השיפור הוא בכך שהוא כבר לא שונא לכתוב ומנסה.
בבית הוא תמיד מכין את שיעורי-הבית ומצליח לסיים. אבל בכיתה בגלל כל מיני דברים: הסחות דעת, חולמנות, פרפקציוניזם, קושי באירגון ועוד, הוא כותב לאט ולא מספיק להעתיק מהלוח, ועכשיו בכיתה ז' הוא לא מספיק לכתוב את מה שהמורה מכתיב. לטענתו יש רעש בכיתה והמורה גם לא מקשיב לו כשהוא אומר שלא הספיק לכתוב את מה שנאמר. (לפי מה שסיפר כשהסיע נמצא הוא עוזר לו, אבל הוא נמצא רק 24 שעות, וזה כחצי מזמן הלימודים.)
האם יש לכם הצעות שיעזרו לזרז את כתיבתו?

חשבתי לתת לו להקליט את המורה, אבל: א) אני לא בטוחה שהמורה יסכים. ב) הוא לא אחראי ורוב הסיכויים שיאבד או יהרוס את המכשיר המקליט בתוך זמן קצר, אם ילדים אחרים לא יגנבו או יהרסו אותו.
ג) הוא רחפן, אז הוא ישכח לעשות זאת.

בנוסף, ביסודי, מרפאה בעיסוק - מומחית השייכת למשרד החינוך (שמכירה גם את הספקטרום), המליצה שיעתיק רק חצי מהדברים ובמבחנים יקבל תוספת זמן (ללא אבחון דידקטי נוסף). מה עלי לעשות על-מנת שיקבל תוספת זמן והתאמות בחטיבה. האם חייבים אבחון דידקטי? האם הם מתחשבים בכך שהילד א"ס? מתי רצוי לעשות אותו?

תודה.

ושנה טובה לכולם.

אם יש לו חבר טוב אפשר לבקש

שישים קופי במחברת שלו וכך לבן שלך יהיה את החומר.
אפשרות שניה לצלם את המחברות יום יום של חבר טוב.

לעניין ההקלות - כן את צריכה אבחון מסודר עם המלצה כזו אחרת לא תקבלו.

תודה על ההצעה...

לצערי, אין לו חברים בכלל. זאת כיתה חדשה שנה חדשה וכבר הוא הספיק לריב עם כל מי שהסכים לשבת לידו, כך שהוא יושב לבד. אף אחד מהילדים לא גר לידנו ואין אפשרות לקחת מחברת לצלם או להעתיק.
אולי אנסה לסדר זאת דרך המחנך.

FOR THE LD

New member
אפשר לבקש מהמורה לצלם את הכתוב על הלוח

בעזרת נייד/אייפון.
בחטיבה של בני תלמידים בספקטרום זכאים לכל ההתאמות, ויכול להיות שלא רק בחטיבה זו. כדאי לברר במתי"א באזור מגורייך.
האם חשבתם על מעבר מכתיבה במחברת להקלדה במחשב נייד? למה להילחם בזה כל כך הרבה שנים, שלא לדבר על כך שבשלב כלשהו הטיפול בריפוי בעיסוק כבר לא מועיל לעניין הכתיבה (כך נאמר לי ע"י מומחית בתחום).

תודה...

אבל, המורה מכתיב ולא כותב על הלוח, אז אי -אפשר לצלם.
אני חושבת שיתכן שהוא יקבל רשות להתאמות בעזרת המתי"א ללא איבחון נוסף בינתיים, כמו שהיה ביסודי. אבל לא בטוח שהמורים ישתפו פעולה עם זה.
רציתי שיגיע למקסימום היכולת שלו בכתיבה, כי צריך גם אותה בחיים. בנוסף, לפי מה שנאמר לי, הקושי שלו הוא יותר פסיכולוגי/אירגוני וכו' ולא פיזי, אז לפחות הצליחו להוריד לו חלק מהמחסומים.
סך הכול הוא נהנה מהטיפולים והכל היה בצורה נעימה וחווייתית לפי תחומי העניין שלו.
חשבנו על מעבר להקלדה, אבל יש בזה מס' בעיות:
א) בני מקליד לאט ומתקשה בארגון גם במחשב. - וזה לא פותר את הסחות הדעת, אלא אפילו מוסיף עוד.
ב) רוב הסיכויים שהמחשב ייהרס/יאבד/ייגנב בביה"ס.
ג) הקלדה במחשב מפריע למורים בכיתה - את זה אמרו לי כבר מההתחלה.
כך שמחשב אינו הפתרון המתאים כרגע.

FOR THE LD

New member
כמה דברים

זה שהמורה רק מכתיב ולא כותב על הלוח, זהו דבר בעייתי, ולא רק ביחס לבנך....
לגבי ענין המחשב -
- אמרת שבנך מקליד לאט, אבל כמו כל מיומנות נרכשת, זה הכל עניין של תרגול. ברגע שהוא יקליד על בסיס יום יומי, הוא יקליד מהר יותר, ואפיל ויהנה מכך.
- לגבי הקשיים בארגון המידע במחשב, כמובן שהוא צריך לקבל הנחיה - לפתוח תקייה לכל מקצוע, לציין בשם המסמך את התאריך על מנת לשמור על רצף, להשתמש בפונקציות השונות כדי לארגן את המידע על פני הדף בצורה שתאפשר קריאה נוחה של המידע, ולמידה יעילה לקראת מבחן (כותרות גדולות, הדגשות, צבעים, רווחים, חלוקה לפסקאות ועוד),
- מי אמר שהקלדה במחשב מפריעה למורים? כנראה שלא ביקרת לאחרונה בכתה.רעש התלמידים וקולו של המורה מאפילים על רעש ההקלדה. הרי לא מדובר במכונת כתיבה. מעבר לכך, אם הוחלט שזה מתאים לבנך, וניתן לו לכך אישור רשמי לשימוש במחשב נייד (על סמך אבחון כמובן, כפי שציינה דינה), המורים יקבלו זאת כעובדה מוגמרת.
- באשר לחשש שהמחשב ייהרס, יאבד, ייגנב - אפשר לאפסן את המחשב בלוקר בזמן ההפסקה. אם הסייעת נמצאת, היא יכולה לקחת את המחשב איתה לחדר המורים בזמן ההפסקה, ובמקרה האופטימלי, כפי שכבר ראיתי באתת הכיתות, להתקין מעין כספת בכתה לשם איפסון המחשב בעת הצורך. במקום שבו ראיתי זאת, התלמידים המשיכו ללמוד באותה כתה לאורך כל שנות הלימודים בבית הספר, כדי שלא יצטרכו להעביר את הכספת בכל שנה לכתה אחרת.
שנת לימודים מוצלחת!

dina199

New member
אם תהיה המלצה באיבחון המלצה

הקלדה המחשב - תהיה הקלדה על מחשב.
למה הפרעה למרה זה דבר חשוב , ואילו קושי אובייקטיבי של ילד עם צרכים מיוחדים עם כתיבה זה לא חשוב ?
חוץ מזה איפה עוד בחיים צריך כתיבה מהירה בתנאי לחץ של כיתה רגילה גדולה, ועוד בהכתבה ?

אפשר לבקש מהמורה בגמר כל שיעור

לקחת מחברת מתלמיד ולצלם את הדפים.
אנחנו עשינו את זה בכיתה א' כי היא באמת לא הספיקה.

dina199

New member
מעבר להקלדה אפשרי רק בעקבות

המלצה של איבחון דידקטי.
ובכל מקרה כדאי לעשות את האיבחון. הוא תקף עד סוף תיכון.

ניסיתי לשוחח עם המורה לפני תחילת השנה....

המורה אמר לי שהוא מעדיף להתרשם לבד.
אמרתי לו שמניסיוני, עדיף להיות מודעים למצב ולא להתרשם לבד. אבל הוא נתן לי לדבר קצת והיה מאוד נחוש בדעתו שהוא מעדיף ללמוד לבדו על הילד.
אז נראה לי שעכשיו הגיע הזמן לשיחה נוספת יותר רצינית. אחרי ראש השנה.
גם היועץ בביה"ס הבטיח לשוחח עם המורה, אבל זה גם כנראה עוד לא יצא לפועל.
המורה נשמע נחמד, אבל חסר ניסיון בתחום ה-PDD לחלוטין. ואמרו לי מהמתי"א שהם יתנו הדרכה למחנך ולסייע.
בינתיים, אני מנסה למצוא רעיונות שאוכל להציע למחנך ולמורים האחרים והן ישימות בשטח.

לדעתי במקרה שבו הילד

בדרך כלל לא מספיק לכתוב את מה שהמורה מכתיב, הפתרון הכי סביר הוא שהמורה ייתן לו דף עם הדברים שהוא מכתיב.

dina199

New member
הדבר היחיד התקף והמחייב

את הצוות החינוכי (ואז לא תלויים בנסיון ו/או בטוב לב שלהם) - זה האיבחון הדידקטי.
נותנים אותו ליועץ, היועץ מפזר בין המורים . מה שנשאר (זה היה בזמני, לא יודעת איך זה עכשיו) - הילד צריך להזכיר למורים שיש לו התאמות ואיזה התאמות ז"א הוא צריך להחזיק עותק גם אצלו.

dina199

New member
אין כמו איבחון דידקטי ובמיחוד בחטיבה.

בית הספר יהיה מחוייב להמלצות וזה תקף עד סוף התיכון וכולל בחינות בגרות.
לדעתי לא חייבים להקליט .
אפשר להקליד על לפטופ.
ואפשר לצלם את הלוח עם סמרטפון או טאבלט.
בכל המקרים אלה מכשירים שעלולים ללכת לאיבוד.
אבל בכל מקרה מה בשבטוח שמהירות הכתיבה שלו לא תשתנה .
ועוד הצעה - שהמורה תרשום לו על דף מה שהיא כותבת על הלוח. הוא הרי הילד יחיד שמשולב בכיתה

מיק67

New member
בול כמו הבת שלי

גם היא בכיתה ז' ואחד לאחד מה שתיארת. אנחנו ניסינו בשנה שעברה את עניין הלפ-טופ אבל לא יצא מזה כלום והיה עוד יותר קשה אחר כך לחפש את קצת החומר שהיה לה ולהשלים מילדים אחרים.
השנה היא בכיתה קטנה ללקויות למידה אז כמות הכתיבה הנדרשת ירדה פלאים ועדיין אני רואה שאחרי שיעור או שניים היא מתעייפת או מתייאשת. כרגע אנחנו לא בעניין של לוותר לה (בעיקר כי אני מרגישה שכמו אחיה הנ"ט, גיל ההתבגרות מחייב גבולות והחזקה) אבל הסיכום עם המורה הוא שמה שהיא לא כותבת היא תצלם מאחת הילדות כדי שלא יצא שאין לה את החומר ואת שיעורי הבית וכן הלאה.
לא חייבים דווקא כל יום לצלם. את שיעורי הבית צריך שתהיה דרך לדעת - אצלנו זה מופיע באתר בית הספר, אבל בטוח אפשר למצוא שיטה שתדעו מה השיעורים ואת החומר מהשיעור אפשר לצלם פעם בחודש או לפני מבחן.
הבן הגדול שלי נ"ט בכיתה י"א, מצלם תמיד לפני מבחנים את החומר מילדה עם כתב יפה ומוציא ציונים מעולים. תאמיני לי שככל שעוברות השנים זה ממילא הדבר היחיד שמעניין את המערכת.
ובנוגע ליידוע המורה... אני הושבתי את המחנך החדש של בתי לשיחה בת שעה וחצי לפני תחילת השנה וגם את היועצת. גם עם המנהלת קבעתי פגישה. למדתי בבית הספר היסודי שהדרך היחידה לדאוג לזכויותיה של בתי היא שישמעו אותי ויחשבו עלי ויזכרו אותי ושכולם יהיו מגוייסים כי אחרת אני אשב להם על הוריד ואקרצץ בלי סוף. זה ממש לא הסגנון והאופי שלי אבל כנראה שאין ברירה.
אז אס אמ אס כל יומיים למורה, הצלבת אינפורמציה עם הילדה, ידוע המורה בנוגע לאי הבנות/טעויות שלו, עידוד המורה בקריאות כיפאק הי וכן הלאה. מצדי שיחלמו עליה בלילה!!!

usi1

New member
פשוט...

שהסייע יכתוב . ב 24 שעות שהוא שם .
תכתבי מכתב למפקחת שלכם ( זו של החינוך המיוחד ) ותבקשי את ה 30 שעות , זה 6 שעות מאוד משמעותיות .
תבקשי בכיתה להצמיד אותו לתלמיד שקדן וכותב שיוכל להעתיק ( או שהסייע יצלם במזכירות ) בהפסקות. זה בקשה שצריכה להיות מרמת היועצת.

בתחילת שנה יש המון קשיים.
לגבי הזכויות וכו - ניצן.
בתי הספר מכירים בדוחות הללו , הם מאוד מקצועיים ובגיל הזה , זה תקף עד סוף התיכון.
יש ניצן בכל הארץ כך שתמצאי את הסניף הקרוב לך ביותר ותקבעי שם אבחון .
הם כבר ינחו אותך .
תמיד טוב לבוא עם אבחון בתחילת שנה ליועצת , אם עוד לא עשית, עכשיו זה זמן מצוין כי תכלס הלימודים מתחילים אחרי סוכות .

kagome10

New member
לדעתי שלא יכתוב

זו מיומנות מיותרת בהחלט, כל מי שאני מכירה באוניברסיטה רשם במחשב נייד, והמיומנות של הקלדה עיוורת הרבה יותר מועילה מכתיבה מהירה.

כשהייתי בתיכון, בכיתה רגילה לחלוטין, היה מקובל בהחלט שנערים צילמו את החומר מהלוח. אז גם כמעט ולא רשמו דברים על הלוח - היו דפים שהועלו לאתר האינטרנט הבית ספרי והודפסו.

אני הייתי ממליצה שיצלם את החומר מהלוח באמצעות איזשהו טלפון נייד/סמארטפון/כל דבר בסגנון.
ולמה צריך את הרשות של המורה כדי להקליט? למיטב ידיעתי, כל אדם רשאי להקליט שיחה שהוא משתתף בה בלי להודיע לשאר האנשים.

בכל מקרה, לדעתי כדאי למצוא דרך לעקוך את עניין הכתיבה. ויש המון דרכים. בכיתה מלאת הנ"טים שלי בתיכון היו המון בנים שלא כתבו ואחר כך צילמו מאנשים כתבו או צילמו בסמארטפון או מצאו סיכמומים באינטרנט.

למעלה