כתום אחרי שבוע

קשר חדש

New member
כתום אחרי שבוע

אתמול ביום ה-8 לניקוי הוספתי כתומים.
היה לי טעים בטירוףףףףף
חתכתי דלעת, דלורית, בטטה וגזר. ערבבתי עם שמן זית, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה ורוזמרין קצוץ. (בלי מלח). בתנור עד השחמה.
זה היה טעים מאדדד. הדלעת והדלורית הרגישו כמו סוכריות.

עכשיו השאלה, אם זה טעים לי באופן אבסולוטי, או שזה הרגיש כמו סוכריה, רק בגלל ששבוע לא אכלתי סוכר, מלח ומתועש?.
אני אמשיך להיות מסוקרנת בעניין עוד כמה ימים...

אני זוכרת כשחזרתי מהודו אחרי תקופה ארוכה, עוד משדה התעופה, הלכנו כולנו לאכול פאי ברוקולי בבית קפה. דבר שפינטזתי עליו חודשים. הטעם שלו באמת הצדיק את הציפיות. (חבל שבית הקפה הזה נסגר לאחר מכן).
אולי גם שם, זה היה פאי הברוקולי הכי טוב בחיי בגלל שככ הרבה זמן לא אכלתי אוכל מסוגו?!.

avi5199

New member
נסי לאדות דלורית בקוסקוסייר או סיר אידוי בלי שמן - מאד טעים.

אני שם בסיר אידוי דלורית, בטטה, (חתוכים לרבעים) גזר, וגם בצלים קטנים שלמים, בלי שמן בלי מלח ... מאדה עד שהמזלג נכנס בקלות, מאד טעים.

קשר חדש

New member
למהבעצם לוותר על השמן?

לפי מה שאני יודעת, חלק מהדברים שאמורים לאכול ביום כחלק מתפריט מאוזן הוא גם שמן.
גם לפי הרפואה הסינית (אם אני לא טועה, ואני גם לא בדיוק מהמאמינים הגדולים בה...) עדיף לאכול סלט ירוק עם שמן ולימון ולא רק את הירקות עצמם.

avi5199

New member
כמה סיבות להמעיט בשמן

1. שמן זה מוצר מלאכותי שמופק באמצעים מלאכותיים ותעשיתיים, כמו כל מוצר של תעשיית המזון מוסיפים לו חומרי שימור צבע וכ"ו והוא מכיל עיקבות של כל החומרים הכימיים שהשתמשו כדי להכין אותו ולזקק אותו .
2. שמן מכיל את כל מה שמשמין ולא בריא בפרי ממנו הוא הופק - למשל שמן אבוקדו זה השומן שהוציאו מאבוקדו וזרקו את כל היתר, זה כמו לקחת סטייק לאכול רק את השומן ולזרוק את הבשר.
3. שמן זה החלק הכי משמין במזון, בגרם שמן 9 קלוריות לעומת 4 בפחממות ובחלבון.
לדעתי יותר כדאי, ויותר בריא, במקום שמן אבוקדו לאכול אבוקדו, במקום שמן חמניות - לאכול גרעיני חמניות, במקום שמן זית לאכול זיתים... וכן הלאה.
כחלק מאימוץ הרגלי תזונה בריאים ומרזים התרגלתי לאכול בלי שמן , כבר חצי שנה ויותר אני לא מוסיף בכלל שמן לאוכל, ולא מטגן ולא אופה בשמן , וזה לא חסר לי בכלל.

שמן חייב להיות חלק מהתפריט

בישול עם מעט שמן מאפשר ספיגה של הויטמינים שמסיסים בשומן להספג במעי.
מכיוון שהערך הקלורי גבוה מדובר על כמות מדודה במהלך היום וכל אחד והכמות שמתאימה לו באופן אישי.

avi5199

New member
שמן נמצא כבר בתוך המזון - למשל בגרעיני חמניה או בזיתים

בבשר בחלב בגבינה באבוקדו בבננה - כולם מכילים שמן ושומן והויטמינים ארוזים בשמן הזה באופן טיבעי.

יש דוגמאות רבות שזה אחרת

לא כל המזונות מכילים שמן ודוגמה אחת תספיק כדי להוכיח.
גזר מכיל ויטמין A.
ויטמין A מסיס בשומן.
אני מכירה את הטיעונים האלה שלך.
בוא נגיד שמוסיפים שמן למזון ורצוי שמן באיכות טובה.

אחד הדברים המצויינים שקורים

היא חידוד טעמים.
מבינה לגמרי על מה את מדברת.
דרך אגב, החדות הזו נשארת.
אחד הדברים הטובים שאני רואה בהתחלה מחדש של מערכות זה...התחלה מחדש בניקוי טעמים.
שמחה שאת חווה את זה.

למעלה