כתובת IP

טל ק

New member
כתובת IP

שלום לכולם ! אני עובד עם internet security האם התוכנה יעילה? כאשר internet security עובד/ת הוא מזהה נסיון פריצה ומופיעה כתובת ה IP של "הפורץ" האם יש אפשרות לפי כתובת ה IP לזהות את פרטיו של ה"פורץ"?

CMD

New member
כמובן...

ישנן תוכנות- כנס לאתר: www.download.com ותחפש את התוכנה Whereisip.

uzi2

Active member
אפשר לדעת מי ספקית שרותי האינטרנט

התוכנה עושה פחות או יותר את מה שמצופה מפיירוול, לדעתי למחשב אישי יש יותר טובות שהן אפילו חינמיות. לפי ה- IP אפשר לדעת מי ספקית שרותי האינטרנט שלו, כולל פרטים מדוייקים (מיקום משרדים כתובת כתובת דוא"ל ובד"כ גם טלפון שלהם), אבל אלו הפרטים שלהם ולא שלו. יותר מזה בד"כ מספרי ה- IP אינם קבועים ולכן גם אם בזמן מסויים ה- IP הזה מחובר למחשב של הפורץ בזמן אחר הוא ישמש משתמש אחר של אותה ספקית שרותי אינטרנט, וזה מעבר לכל מיני טריקים ושימוש בחשבונות שהם לא של הפורצים וכדומה (דברים שהם פחות נפוצים בפריצות למחשבים אישיים). אפשר לקבל בדרכים חצי חוקיות רמזים לגבי הפורץ דרך NBTSTAT (נטביוס) (למעשה לדעתי זה חוקי, אבל אני לא בטוח במאה אחוז), וזה כמובן רק כאשר בודקים מייד לאחר נסיון הפריצה, אבל תרשה לי לפקפק ביכולתם של משתמשי מחשב ממוצעים להבדיל בין נסיון פריצה לבין סתם תקשורת תועה, או סריקה (שעשויה להוביל לפריצה אבל בפני עצמה למיטב ידיעתי אינה בלתי חוקית). את הפרטים של ספקית שרותי האינטרנט אפשר לקבל דרך Whois שכבר הפנו אותך לתוכנה שעושה את זה, ויש גם אחרות שהן חינמיות (כמו SamSpade).

CMD

New member
תגובה...

עוזי, את כל הפירוט שלך עכשיו.. לא טרחתי להגיד כי חשבתי, וכנראה טעיתי שהגולש כבר יודע. ולכן לא חזרתי על זה. בקשר לNBTSTAT, זה חוקי במאה אחוז. וזה לא מחייב לבדוק אחרי הפריצה/סריקה כשמדובר בIP קבוע. "ויש גם אחרות שהן חינמיות"- התוכנה שהבאתי חינמית במאה אחוז.

ויקי16

New member
למיטב ידיעתי היא לא חינמית

מחירה הוא בסביבות ה 20 דולר, אבל אפשר להוריד אותה לתקופת ניסיון של חודש אם אני לא טועה.

CMD

New member
מוזר, הורדתי אותה

משם לפני כמה חודשיים, והיא הייתה חינמית. אם היא כבר לא, אז אני מצטער.

goust5

New member
ip

כן דרך הכתובת של ip גש לשרת שלך וספר לא על זה ועל הכתובת והוא יפנה אל האנשים במשטרה. יש עוד אפשרות דרך telent וזה ממש מסובך אבל ההסבר הראשון יותר טוב לך. בתודה ממני

למעלה