כתובים

Mist2

New member
כתובים

״באמצעות כתובים אינך יכול להגיע לאמת.
אם תגיע אל האמת, תוכל להבין את הכתובים.
כתובים אינם אלא עדים, הם נושאי עדות.
אינך יכול ללמוד מהם את האמת, אך כשאתה מגלה את האמת, הם עדים לה.
כל הכתובים של העולם יאמרו; ׳כן, הגעתי;׳ זוהי האמת.
הכתובים מקורם הוא באנשים שהגיעו.
תהא שפתם וסמליהם אשר יהיו ומשליהם, כשאתה מגיע אתה חודר דרך כל המשלים והסמלים, בכל השפות.

טאנטרה ההבנה העילאית / בהאוון שרי ראג׳ניש

לא האמנתי שאני אצטט את אושו, אבל הינה גם זה קורה...

קורה

Mist2

New member
אל תתרגש יותר מידי

אם לא הייתי רושם שזה של אושו, לא בטוח שהייתי מקבל ממך תגובה חיובית.

lightflake

New member
זה ברור

לא הייתי בכלל מגיב סתם כי זה לא איזה גילוי חדש עבורי (זה ספר שקראתי לפני יותר מעשור וגם אז זה לא היה גילוי חדש).

התגובה שלי כאן כלל לא הייתה קשורה לתוכן הציטוט.

lightflake

New member
אל תדאג, אף אחד לא ניסה

לערער את מעמד תודעתך הרם... ההתפתחות שהתכוונתי אליה היא רק על העובדה שאתה מרשה לעצמך לצטט את אושו אחרי שאתה ושנטי שללתם אותו לחלוטין... אם אני זוכר נכון בכל אופן... או אולי זה היה רק שנטי...

Mist2

New member
ללא ספק!!!

אם אתה לא זוכר, מה אתה קופץ? קשקשן...

lightflake

New member
מה זה חשוב?

הרי בעצמך כתבת "לא האמנתי שאני אצטט את אושו, אבל הינה גם זה קורה..."
אז על מה אתה משתולל ?

Mist2

New member

אני מבין שה״ללא ספק״ שלי במקום לעשות את העבודה, רק לוחץ לך על האגו.

אז אנסה אחרת.
אתה באמת מאמין לכל מה שכתבת בהודעות שלך בשירשור הזה?
אין מקום לספק??

lightflake

New member
מיסטוש מה אתה רוצה ?

למה נדמה לך שאני לא יודע למה כתבתי הודעה ?
באיזה סרט אתה טס הפעם ?

Mist2

New member
לא יודע, אבל אתה מוזמן להצטרף

לא אמרתי שאתה יודע או לא יודע, רק שאלתי האם אתה מאמין במה שרשמת...

אף-פעם לא שללתי את אושו "לחלוטין",

ואפילו הדגשתי שיש בו יופי וחוכמה, ובייחוד בדברים שאמר ושאפשר להחשיב כאותנטייים שלו. באשר לשאר הדברים, כבדוגמת הספר "טנטרה ההבנה העילאית", רוב הפרשנויות שלו שם הם קשקוש, יפים ככל שהם עשויים להיות. אין מה לעשות לייטפלייק, במקרה קיבלתי אני ועוד כשבעים איש הדרכות במסורת הזו. רק אציין טעות/ספק-ואולי-ממש-שקר-מכוון שלו: אושו אומרת שהשושלת הזו של המהאמודרא הסתיימה עם מילארפה (היוגי הרביעי), בעוד שלמעשה השושלת הזו לא רק שלא הסתיימה אלא היא עדיין חיה ובועטת עד היום. דוגמה שנייה היא 'הקנה החלול': בשפת המהאמודרא הקנה החלול הוא למעשה ערוץ האנרגיה המרכזי שעובר בגוף ושקצה אחד של בקודקוד הראש ואילו קצהו התחתון נמצא מעט מתחת לטבור. אחד השלבים בתרגול המהאמודרא הוא פתיחת הערוץ הזה. לעומת זאת אצל אושו בספר, הוא לא מפסיק לדבר על 'להיות כמו קנה חלול'. אלה הן רק שתי דוגמאות בולטות שזכורות לי של טעויות גסות בספר. את השאר אני כבר לא זוכר כי קראתי את הספר ממזמן-ממזמן.

lightflake

New member
נראה לי שיש לך בעיות זיכרון

לי זכור שכתבת שאושו שקרן ושרלטן
זה נשמע לי די שולל ...
אם היית מצטט קטע מאושו הייתי מגיב באותו אופן שהגבתי פה

זה עדיין לא סותר

את דעתי שחלק מהדברים שאושו כתב ואמר היו נהדרים ונפלאים, כמו בספרו "אהבה, חיים וצחוק" (נדמה לי שזהו שם הספר פחות או יותר).

ועדיין אושו הוא שקרן ושרלטן

שוב, זה לא סותר את כך שגם בו, יש מידות כלשהן של אמת ויופי.

הצופה.

New member
זה שהשושלת של מה שאתה לומד ארוכה יותר, לא

מוכיח דבר ואולי דווקא ההפך מראה על קיבעון מחשבתי חוסר דימיון
עתיק יותר לא מראה על נכון יותר! או יעיל יותר " קח את האיפון לדוגמה"
טכנית אתה לוקח את המחשבות שלך, נותן להם את "עצמה ע"י שהן הפכו לאמונות שלך, קובע להן מדדים של נכון לא נכון, ומשווה את זה למשהו שמישהו אחר עושה בדיוק אותו דבר, וחושב שרק בגלל שזה לא "אני" זה חייב להיות יותר נכון...תגיד למיסט שיצרף לפה את משל הקופים...
אני דווקא הייתי הולך בכיוון של ניצול אנשים הפיכתם לזונות וסוחרי סמים, הפיכתו של אושו לגורו יקר במיוחד שמוכר "הארה" ובליס מסתובב עם ערימות של מכוניות וכסף בתוך המון רעב, גם הסיפור שלו בארה"ב הייתי מדגיש אותו, ואישית האיש הזה לא מעניין אותי בכלל
יותר נכון מבחינתי הוא המיץ של הזבל האנושי שמעתי מה מורים אחרים אמרו עליו כמו UG קרישנמורטי וכן ג'דו קרישנמורטי ...
יש לי חבר שהיה שם ובשם "השיחרור היה צריך לשכב עם גבר כדי לשחרר את העקבות שלו שיוכל להתעורר, ואכן עשה זאת ומאז נמצא בטיפולים פיסכיאטרים
הוא עדיין חושב "אושואית"...."לך לשדות ים תראה כמה אנשים מנסים להיגמל מהסמים שדחף להם אושו וחבר מריעיו"
יש ששופטים תורות לפי הוותק, ויש לפי מידת ההגינות והתועלת החברתית "הארה או התעוררות או פילפול שיכלי זה או אחר,אינם מדד כי לא ניתן למדוד את זה למען האמן לא ניתן למדוד גם את הוותק כי אלו בעצם מחשבות שעולות "עכשיו" על העבר ואו ההווה.", ואין לך מושג אם היה כזה בכלל או שזה משהו שאתה מדמיין עכשיו..

זו לא הייתה הנקודה שלי.

הנקודה שלי היא שאושו כתב משהו שבמקרה הטוב הוא טעות גסה ובמקרה הרע הוא שקר מכוון.

למעלה