כתובות בוורשה

הדס ח

New member
כתובות בוורשה

האם למישהו מכם ידוע משהו על הכתובות הבאות (בוורשה): 47 nowolipki str 19 mila str נתקלתי בכתובות הללו והן מצלצלות לי מוכרות אבל אני לא יודעת להגיד מה בדיוק..... תודה הדס

מילה 18

שלום, ברחוב מילה 18 היה הבונקר של המפקדה של "הארגון היהודי הלוחם" בגיטו ורשה. הבונקר נפל ב-8 במאי 1943, ובין ההרוגים היה גם מרדכי אנילביץ´. אבינעם

friend9

New member
מילה 18

לאון יוריס קרא לספרו, שכתב ב-1961 על מרד גטו ורשה בשם מילה 18 .

ornan

New member
במפת הגטו אני רואה

שרח´ נובוליפי נמצא ממש באמצע הגטו 3 רחובות מקביל דרומה מרח´ ממילא, יש איזשהו הסבר אבל החוברת בפולנית. אני אצלם אותה אם את רוצה ואשלח לך, במקביל אנסה למצוא פירוט על הכתובות.

moshe0410

New member
warszawa

שחזור החיים בגטו היהודי ותאור קרבות המרד באותם רחובות, ניתן למצוא, בין היתר, בספרו של מרק אדלמן. Edelman,Marek:ElGueto lucha

הדס ח

New member
קודם כל תודה ../images/Emo20.gif

אתם חושבים שיכול להיות שהיה באחת משתי הכתובות משהו של הנאצים? ארנה, אשמח מאד לקבל עותק של מפת הגטו. תודה על איזה כתובת מדבר הספר 100 ילדים שלי? גם משהו ברח´ מילא, לא? תודה שוב לכולם הדס

שרי סילבר

Active member
אני לא יודעת לגבי ורשה אבל לנה קיכלר ומאה הילדים שלה התמקמו בבית שנמצא באיזור של זקופנה (עיירת נופש, כיום), בדרום מערב פולין.

שרי סילבר

Active member
ובמחשבה שנייה... הם כינסו את הילדים (לפני שהעבירו אותם לזקופנה) ב-"בית הועד היהודי", לא ממש זוכרת כתובת, אבל סביר שזה ורשה. אנסה לפשפש אצלי בכתובים, יכול להיות שאמצא משהו.

למעלה