כתה א'- שאלות.

1אילת2

New member
כתה א'- שאלות.

היום היה שעור ספורט בחוץ ב12:30. לי זה נראה חם מידי. מצד שני- אולי זה בסדר? מה כבר יקרה? יש רשת צל ויש מים. זה מספיק? אציין שהילדים היו אדומים מאוד לאחר השעור. צואר בקבוק. המורה משחררת את כל התלמידים יחד. כולם מנסים בבת אחת לעבור בדלת, על עגלותיהם. לדעתי, זו שאלה של זמן עד שמישהו ייפול וישבור יד (סליחה על הפסימיות). מי שצלח בשלום את היציאה מהכיתה מצטרף למאבק על יציאה ממתחם כיתות א'. אמנם המעבר יותר רחב (כמטר וחצי) אך מנסים לצאת דרכו ילדים משלוש כיתות. יהיה מוגזם לבקש מהמורה לשחרר אותם בקבוצות? אלימות. קיימת. בעיקר דחיפות קלות ומבטים מזרי אימה. המורה לא רואה את הכל. התלמידים לא מדווחים. אני לא יודעת אם המורה הבהירה שיפתרו לבד את בעיותיהם או שככה הם רגילים. בעיני זה מאוד אלים. ככה זה? רעש. כשהמורה מדברת, יש שקט. אבל לפעמים הם צועקים. גם בכיתה, גם במעברים. בתי, שעד היום חשבתי שאין לה רגישות שמיעתית יוצאת דופן, שמה ידיים על האוזניים ומתלוננת על הרעש. זה נורמלי?

Kalla

New member
אני חושבת שבימים חמים במיוחד

אסור לערוך שיעורי התעמלות בחוץ, למרות שהתנאים שתיארת מתאימים לימים סבירים. אבל היום לא היה יום סביר. למה שלא תעלי את העניין בפני המורה להתעמלות?

לאה_מ

New member
תשובות שלי:

שעור ספורט - לדעתי, יש טעם לשוחח עם המורה להתעמלות (או לברר איתה דרך המחנכת). לא נורא בעיני לקיים שעור בחוץ, גם בימים חמים, אבל כדאי להתאים את רמת הפעילות למזג האוויר. צוארי בקבוק - אני לא הייתי מעירה. אולי הייתי מנחה את הילדים שלי לא להדחף. מצד שני, אם זה מאד מטריד אותך, אפשר להציע למחנכת את רעיון השחרור בקבוצות, ולראות אם זה יתפוס. אלימות - זה דבר שכן היה לי חשוב לטפל בו מהתחלה. אגב, השנה זה עומד להיות נושא בית ספרי בביה"ס שלנו, ואני מחכה לראות את הטיפול. זה נושא לשיחה עם המחנכת, היועצת ו/או המנהלת של ביה"ס. אני ממליצה לא רק לבוא בטענות, אלא לחשוב על רעיונות לטיפול, ולבוא עם הצעות (ורצוי גם עם נכונות להתנדב ולהשקיע בעצמך בנושא הזה - זה גם יתן לך הרגשה טובה להרגיש שאת עושה משהו בשביל דבר שחשוב לך באמת). הייתי הולכת בכיוון של תקשורת לא אלימה - לימוד ועידוד. רעש - לדעתי, ככה זה
. הרבה ילדים. ישראלים. מבנה סגור. גם לי זה מפריע, אבל מכל הדברים, אם הייתי צריכה לבחור דבר אחד שאני מוותרת עליו - זה היה זה (אם כי יתכן שטיפול באלימות יביא כתוצאת לוואי גם להפחתה ברמת הרעש).

פלגיה

New member
כמה מחשבות שלי

צווארי בקבוק, אלימות ורעש - לדעתי אינם מנותקים זה מזה. בזמנו מילאתי מקום בכיתה א' והכל היה כרוך ביחד. ההתנפלות על הפתחים בסוף יום הלימודים היתה מפחידה, והתלמידים כמעט דרסו אותי. עם זאת ראיתי שמורות מנוסות יודעות לנטרל ולנתב כראוי את כל האנרגיה הזאת. השקט בכיתה, בעיקר כשהמורה מדברת, כרוך בכבוד הדדי לחברים ובהתנהגות מנומסת לזולת, ויום הלימודים מסתיים באופן רגוע, וללא התנפלות על הדלתות. אני לא יודעת איך הן עשו את זה, בעיני זה היה סוג של קסם, ביחוד כשידעתי להשוות עם חוסר האונים שלי באותה נקודה. אבל לצערי אין לי המלצות מעשיות. שיעור התעמלות בצהרים - לפעמים אין ברירה, אבל ביום חם כפי שהיה אתמול היה לדעתי כדאי לשקול את הנושא שוב.

למעלה