כתב

sneakers

New member
זה בעיני המתבונן. לטעמי כתב משעמם,

מונוטוני ואולי קצת מגעיל. טעמי האישי בלבד.

זה מה שאתה לא מבין כאן

שזה לא בעיני המתבונן, כאילו התרשמות סובייקטיבית מרמה, מאסתטיקה ומעוד, שאלה נכללים "בעיני המתבונן". כאן מדובר על שילוב מעניין ונדיר לטעמי של תופעות לא מצויות בכתבי יד שמרבים להיתקל בהם, ובפרט קישור רצוף שכזה, קעור ריתמי לשם שינוי ומשלב אספקטים יוצאי דופן שקובצו יחד. לאור זאת הייתי מפנה אותך ל "אןפטיקה הלפרין", אני לא שש לתת המלצות כאן אבל נדמה לי שיש להם מבצע 1 + 1. ותשוב ראייתך לאיתנה ושלום על כל בית ישראל. שבת שלום.

כל אחד ושעמומו הוא

אין ספק שזה לא כתב שרואים כל יום, והוא חריג גם בהשוואה לכתבים רבניים מאותם תקופות. האינטנסיביות הרגשית המדהימה מחד, והאטימות הנרקיסיסטית מאידך, תוך גילוי משמעת עצמית קפדנית (למשל היושר של השורות והמרווחים) שנדירה בכתבים בעלי כזה גודש אדיר וכזו השתלטות טוטלית על המרחב - וזה מרתק ללא ספק. אני מעריך שמדובר כאן בדמות חסידית, כי מה ששולט כאן זה הרגש והחוויה הבלתי אמצעית, אבל איכות הכתב גרועה מכדי להיכנס לניתוח של ממש.

gullu

New member
פוליטקאי מדופלם?

לי הוא ניראה אדם שתלטן מדבר בפאתוס, דמגוג שמשליט את דעותיו בפסקנות בעל זיכרון וכושר ריכוז מופלא אשר עוזרים לו להיות ידען מופלג אבל לא מבריק מבחינת חדשנות ומקוריות ( אם כי ניראה שהוא רוצה להצטייר ככזה) ניראה שהוא טיפח לעצמו תדמית, נישבה בה וחי אותה

sneakers

New member
אודי , מה קרה לך?

מה עניין שמיטה לכלי מיטה? או אופטיקה הלפרין לדעתו של אדם? על אותו משקל אולי היה עדיף שתסור לחנות הספורט הקרובה למקום מגוריך ושתקנה 'סטופקס' לנעליים. זה יוריד בסבירות גבוהה את סכוייך להתחלק בשלוליות... ולסיום אני חוזר ומביע שוב את דעתי הפרטית: למרות שהכתב נדיר הוא מונוטוני ומשעמם.

משהו על ניתוח כתב יד

כבר מעיון בניתוחים ובניסוחים שבחרו המנתחים לאפיין את האיש עולה שכל אחד מזווית ראייתו מנסה להתמודד עם כתב חריג משהו, לרבות במונוטוניות שלו. יש מה שנקרא "מקרה ראשוני". רבים מאתנו ניגשים לכתב שלפנינו על פי מטען וניסיון לרבות כתבי יד שנתקלנו בהם בעבר, מה שמקל על רשמים, סיווג ועוד. קורה שנתקלים בכתב יד שטרם נתקלנו במאפיינים דומים ועלינו לגשת אליו כאילו 'מההתחלה', בזהירות ובביקורת עצמית רבה. התבוננתי בכתב זה לפחות פעמיים למספר דקות ואני מוכרח להודות שטרם קלטתי אותו, אין לי עדין שום כוון מחשבה מה ומי לפנינו. מה עושים ? מצד אחד קשתי, מחובר ומתקדם, מצד שני צר ודחוס במירווחים ובעריכה. האם יש כאן נרקסיזם ? שאלה לא פשוטה, הרי זה 'הולך' טוב יותר עם "הפרדה", ובכל זאת יש בעגלוליות הזו ובכוון שמאלי משהו קצת בניוטרל, שלא מתנתק מ 'האני', האם לפנינו דבר והיפוכו ? ואיך כתב כאן מישהו, לא משנה מה יש כאן אבל האיש חי את זה בטבעיות בין אם זה הוא ובין אם זו פרסונה כלשהי, ולכן יתכנו שיהיו כאלה שימצאו אותו כאדם שונה ביחס למה שהוא תופס את עצמו. עד כאן בינתיים.

למעלה