כתב של אישיות

מילה1

New member
טיפוס חזק ומתוחכם

כלפי חוץ נראה קר ומחושב (ארגון מוקפד, שורות ישרות, פישוט אותיות) אך דחפים חזקים מניעים אותו- שאפתן, שתלטן (שלוחות מסיימות מתקדמות לשמל ב"0" ב-1930, לחץ חזק, תנודי לעיתים מודחק אופקית, זויות חדות ואף תוקפניות, קוי כיסוי רבים, קוי T ארוכים משתלחים וגבוהים), יש גם אגרסיה (הזויות החזקות והדוקרניות, הצטברויות דיו בקוים, "שיני כריש" למשל במלה השניה בשורה 3 מהסוף, קרסים בסיום קוי T) צורך במעמד והערצה - אותיות ריישיות מנופחות, אזור עילי מקושט ומגודש. דמיון מפותח אולי אף פנטזיונרי או מגלומני. מתמרן ומאלתר- כושר שכנוע מעולה, דמגוג - פיתולים זריזים ועוקפים (האות t) מי זה?

מוח מדעי

למרות שהכתב אינו נעדר מעוף, מה שבולט זה האנליטיות החריפה, האינטנסיביות המחשבתית ואולי יותר מכל - המוכנות ללכת עם אופן חשיבתו עד הסוף, גם כשזה לא מקובל או אופנתי בתקופתו. יש סימנים שהכתב נכתב ככל הנראה בגיל מבוגר, ויש כאן בטחון עצמי של אדם שכבר זכה להכרה מקצועית ולמעמד. אדם מבריק בחשיבתו, אבל הנטיה יותר מדעית או הגותית-פילוסופית מאשר אמנותית (הכתב אנליטי וסיסתמטי ביסודו, עם יובש מדעי מסויים, וחסר בו את שאר הרוח של יוצרים ממש ממש גדולים).

לגבי ריבוי האותיות הגדולות

המכתב כתוב בגרמנית, ושם הנורמה לכתוב כל שם עצם באות גדולה, אז צריך לקחת את זה בחשבון בפרשנות.

dance of life

New member
אימללה של מי זה?

של היטלר? (סליחה אם זה של מישהו שהוא ההיפך.. פשוט זאת האסוציאציה הראשונה שעולה לי במספר 1930, גרמנית, כאיזמטי... מחושב.. לא יודעת..) אשמח לדעת של מי הכתב!

מילה1

New member
עדיין אין לי צג

אז "קפצתי" למחשב של מישהו אחר, לכן אני מוכרחה לקצר. איינשטיין? באמת מפתיע, כי ראיתי כתבים שלו והם היו הרבה יותר חוטיים, וקלילים ולא עם כ"כ הרבה אגרסיה. מעניין באיזה נסיבות נכתב המכתב? להת' וחג שמח בינתיים עד שובו של הג'דיי, סליחה, הצג.

dance of life

New member
בעעע

איינשטיין? חח כמו שכתבתי מקודם או היטלר או ההיפוך שלו חחח אז זה ההיפוך שלו. בעע חחחחחחח אפרופו, יש למישהו כתב יד של היטלר? זה יכול להיות מעניין לניתוח.. :)

אינשטיין עצבני

זו באמת דוגמא מדהימה של כתב ידו של איינשטיין. פעם ניסיתי לעשות עליו מחקר וקבלתי המון דוגמאות מכתב ידו מהארכיון שלו בבית הספרים בי-ם. שיא השעמום - הכתב נשאר יציב ובנאלי לאורך כל הדגימות, דבר שגרם לי לרדת מיד מהרעיון. אח"כ ביקרתי בתערוכת איינשטיין בניו-יורק יחד עם גרפולוגית אמריקאית, וגם שם, לאור פריסה של כתבי יד לאורך כל חייו - נדהמנו מהאחידות המשעממת. מדהים איך שום דבר לא קרה לו ברמת הצמיחה האישית למרות אירועי חייו המסעירים (והארוכים). ופתאום - כתב יד שאיבד את השליטה... ומציג כל כך הרבה חוסר בטחון... התוכן מסגיר את נסיבות הכתיבה, שיכולות להסביר את ה"בלגן", יחסית לעצמו כמובן.זהו יומן מסע לארה"ב, מנסיעתו הראשונה ללמד בסמסטר הקיץ בפרינסטון, ארה"ב - נסיעה בה ניסה את מזלו לראשונה לפני הגירתו הסופית לארה"ב. הטקסט מתאר את הפרידה מיקיריו בתחנת הרכבת, ואת העובדה שאשתו נעלמה עם העליה לרכבת והגיעה רק מאוחר יותר, כי אבדה את הכרטיסים. נראה לי שיש כאן עצבנות של אובדן השליטה, יחד עם כעס על אשתו או המצב ואולי גם טלטולי הרכבת הפוגעים בכתב, שכולם ביחד כנראה יצרו כתב בלתי שגרתי זה. תודה על החוויה, דפנה

אלעד2

New member
סתם כתב מקרי

את מוזמנת לעיין ב 900 כתבי היד שבאתר המצורף

מילה1

New member
תודה לדפנה על התרגום והרחבת הידע

זה מוכיח, שלפעמים ממש חשוב לקרוא את התוכן, כמובן אם מבינים את השפה ואם לא, טוב שיש פורום כזה עם אנשים דוברי שפות שונות.

קפצתי לאתר בעקבות אלעד ויש מה לראות

ראיתי כתב יד זעיר ומדויק שמורה על תצפית ומחקר זהירים תוך איתור ונתוח מדויקים של נקודות ופרטים. ראיתי שהכל מחובר ומשתבץ במסכת אחת שלמה שבנויה אמנם מהמון פרטים, אך אלה לא עומדים בפני עצמם אלא כנדבך יחיד בתאוריה רחבה, שלמה ומקיפה. ייתכן שזה גם עדות, בשילוב עם השורות הישרות ואחידות הלחץ על יציבות כושר הרכוז ויכולת עשיה אינטנסיבית. מצד שני, לכל הפחות בהתרשמות חצונית יש הרבה כתבי יד, בעיקר לועזיים, שהם קטנים, מחוברים וסדירים שבעליהם היו אולי מוצלחים, אך לא גאוני הדור. אז איפה הגאונות ?

מונה ג

New member
גם אני קצפתי לביקור

באתר אליו הפנה אלעד. נהנתי מאוד ועל כן תודה! אפרופו גאונות - נראה לי שיהיה מעניין לארגן מספר כתבי יד של אינשטיין, לאונרדו דה וינצ'י (אני יודעת שהוא כתב בכתב ראי!), ניוטון וכו' ולאחר ניתוחם וניפוי השפעות התקופה/ארץ לידה (איך עושים זאת?), להשוות בינהם ולנסות למצוא את המשותף/ שונה. אולי כך ניתן יהיה להגדיר ולראות איפה הגאונות. כמובן שהעבודה מורכבת יותר, צריך גם להגדיר קבוצת ביקורת. סתם רעיון שעלה לי כרגע אך אשמח לשמוע דעות.

מילה1

New member
אולי הגאונות

היא בשילוב של הכתב הזעיר והמדויק עם הארגון המוקפד מצד אחד, ומצד שני- החוטיות הרגישה והזורמת שמעניקה את האינטואיציה והחזון ל"עבודת הנמלים" המדעית המרוכזת והאינטנסיבית. שמעתי פעם אנקדוטה מעניינת על איינשטיין- פעם הוא טייל עם ידיד מדען שלו וכל כמה דקות הידיד שלף פנקס ורשם רעיון שעלה במוחו. שאל הידיד את איינשטיין- איך זה שאין לך פנקס לרשום בו רעיונות שצצים במוחך? ענה איינשטיין: "אצלי לא צצים הרבה רעיונות, אני תמיד עסוק רק ברעיון אחד בפעם אחת."

מילה, זה היה מיוחד ומעניין. ייתכן

שהחוטיות תדגים את הכוח היוצר ומחדש ואת החזון והאינטואיציה לראות את הנולד, קודם שמומש. אבל ליצור דבר חדש, ראשוני ומורכב, ברמה כזו, יש כנראה עוד דברים בכתב היד שלו ושל אחרים. באמת כדאי להקדיש קצת יותר לכך.

למעלה