כתב רבני

אלעד2

New member
כתב רבני

נכתב בגיל 85. נ"ב- הכתב הרבני הקודם היה של הרב צבי טאו. בהזדמנות זאת תודה על כל ההתייחסויות- תמיד מעניין ומחכים.

הנה ריקי, יש לך עוד כמה קשתות קעורו

שקועות אליפטיות להרהר בהן, כדוגמת אלה באותיות פ'. תוכלי לזהות נפח משתנה "שפיר" מול "פסגות" וזו אינדיקציה טובה לכך שהנפח הגדול יותר מתקרב, גם אם לא באופן מושלם ל מרכיבי: מלאות, "גדם מוזז" סימטריה. עכשיו נלביש את אחת ההגדרות של "גדם מוזז": "הקושי ולצידו המאמץ להסתגל/לעכל/להתאקלם במצב נתון שעומד בסתירה לאופיו והוויתו שלו". נניח קושי להגמיש את עקרונותיו ודרך חייו כך שיאפשרו דו קיום הרמוני עם מי שדרכם והתנהגותם שונה. מכאן מתיחות, כעס, מורת רוח והליכה עיקשת כנגד מי שאינם מצייתים/מקיימים/חיים על פי..ומכאן קצרה הדרך להתנוססות חתימתו על מכתב פומבי שמגנה את.. מנדה את.. כלומר, טווח הסובלנות וההתחשבות שהודגם בנפח הגדול מצטמצם ונעשה צר יותר באופקיו. או, רמת ההתחשבות, הסובלנות וההתגמשות כלפי השונה/הביקורת התבררו כפחותים מכפי זו המוצהרים. או, הטון המרוכך משהו מטעה להאמין שכך ינהג גם בפועל לנוכח חריגה, חוסר אחידות אך הוא נקט קו נחרץ יותר, לא העלים עין, לא איפשר... אפילו בקטנות. ומשהו לטובת גאיה: מעתה ואילך האות פ' תהיה אות הרבנים.

ורד9

New member
../images/Emo41.gifמעניין מאד

אודי,האם סיום האות "פ" במילה "שפיר" הכוונה ל-"גדם מוזז"???

לא לכך הכוונה, חשבתי שהמושג מוכר

יותר ויתכן שיש צורך בהבהרות, אחפש הסבר כלשהו אצלי בכתובים ואשלח עוד מעט במייל. בהסתכלות נוספת ניתן לראות את כשלונו לעמוד בדרישות "הגדם המוזז" שכן דפוס זה מחייב אותו למאמץ מוגבר של הבלגה, התגמשות, ריכוך בעוד שהוא נוטה יותר להקשחה, הקצנה וחידוד דברים ברורים לכאן או לכאן. כשלונו מתבטא באלמנטים של פוטנציה ח' שמדי פעם נותן את הטון בתקשורתו, רגישות יתר, רגישות חסרה, נרגנות וקוצר רוח, חביבות לקויה שבכל אלה טמונים ליקויים של דיאלוג ויחסי אנוש בתקשורת השוטפת האלמנטרית ובלי להתכוון זה גורם לאחרים להלך בזהירות כאשר הם בסביבתו ונוגעים בדברים שהוא רגיש להם, מפריעים ומוציאים אותו מאיזון. פעמים אילו תופעות נילוות גם למצב גיל ובריאות כאשר החולשה הפיזית מפחיתה גם את כוחות הנפש והיכולת לווסת חולשות. כלומר, זה היה לו גם 'פעם' אך כעת זה חריף יותר והוא לפעמים 'יורה' גם שלא בעיתוי ובאדם שראויים לכך. תנודות נוספות במרכיב הלחץ, התעבות, רטט, שינוי לא סדיר שסודקים בין היתר את יסודות הקער מלמדים אף הם שתחומים שנשענים על קער לא ממש הולמים אותו (או בתקופה זו).

TIME4U

New member
יש פה סימנים נוספים שדרכם אפשר

להסיק את הפרשנות הנ"ל, כמו הלחץ החזק שמופעל בעלייה, אופן השתנות האליפסה במלאות/צרות, תנועה עגולה מאומצת, הקו הפותח והמסיים שיפודי/גדום, אופן הפלישה של האות מהאזור ע"פ התקן ובהתייחס לאות לאורך הטקסט, מה דעתך? וכשאתה קובע גדם מוזז, האם מעבר לסימטריות/אי סימטריות בהשתנות הסימן, צריך שהקו הפותח/מסיים או שניהם יסתיימו בגדם?

TIME4U

New member
או במילים אחרות, כשאתה אומר

"גדם מוזז", אתה מבחינתי (בשלב שלי) משתמש במושג 'בומבסטי' שאני יכולה להתבסס עליו כמושג שמכליל מס' סימנים גראפיים (כמו ההם שציינתי למשל), ואילו אתה כבר רואה את הסימן בכללותו עם כל הסימנים. אוף סיבכתי קצת, לא יודעת אם הצלחת להבין למה אני מתכוונת. (ותפסיק להכריז שזה מביך אותי, כי כך אתה מביך יותר יותר...שששש)

TIME4U

New member
אוקי קיבלתי, תודה, החומר מאוד יעיל

בסוף עוד תוותר על הפגישה עם הנשיא מרוב התלהבות להישאר איתנו.

TIME4U

New member
יש לך זמן למצוא לי משהו על

"משולש", זה מעניין אותי ואני נתקלת בזה בכתבי יד, או אפילו לכתוב משהו ספונאני בנדון?

כתב היד של אלעד2

מאד החלטי ועקבי . שיקולים שלו נאמנים למציאות . שומר מרחק ומכבד מוסכמות החברה. יודע לבחון דברים לעומק מנתח ענין בצורה מפורטת . בעל חשיבה אנליטית. ביקורת עצמית , אינו מתרברב ומסתפק במועט. עדינות נפשית ,עירנות . רואה תכניות לטווך הארוך. אופטימי . נדיב, אמפטיה והליכה לקראת הזולת.

למעלה