כתב קטן מורה על....?

אין כתב מסויים כזה אלא

אפיונים שונים, שכדי לאבחן אותם צריך הרבה נסיון גרפולוגי. למעשה השאלה שלך מעורפלת למדי. יש הרבה סוגים של חוכמה, ואדם חכם אינו בהכרח רוחני, כמו שאדם רוחני אינו בהכרח חכם.

כי19

New member
אם כבר מדברים על חכם לא חכם.

האם מישהו כאן יכול להגדיר לי מה זה נקרא אדם חכם ומתי לא. אני לא מדבר על מפגרים. אני שואל בקשר לאנשים נורמליים.כאשר אחוז מסויים נגדיר כלא חכמים.לדעתי הכל הוא ראייה ועניין סובייקטיבי. נכון שיש אחד עם ראש מהיר יותר או יצירתי יותר.אבל מה זה חכם לא חכם.מי זה שיקבע כמה חכם אני או חברי?

כי19

New member
נו ברצינות-

האם מישהו כאן יכול להגדיר לי מה זה נקרא אדם חכם ומתי לא. אני לא מדבר על מפגרים. אני שואל בקשר לאנשים נורמליים.כאשר אחוז מסויים נגדיר כלא חכמים.לדעתי הכל הוא ראייה ועניין סובייקטיבי. נכון שיש אחד עם ראש מהיר יותר או יצירתי יותר.אבל מה זה חכם לא חכם.מי זה שיקבע כמה חכם אני או חברי?

ההגדרה כבר נקבעה בימים עברו

איזהו חכם: הרואה את הנולד. וברצינות: אין הגדרה אחת כוללת, ומהו חכם הוא תלוי בנסיבות, בצרכים ובמעריך. יש סוגי חוכמה שונים. יש חוכמת רחוב, חוכמה מדינית, חוכמת חיים, חוכמה שלאחר מעשה, חוכמה וקוץ בה, חוכמה על טפשים, חוכמת נשים (בנתה ביתה), החכם המלומד, החכם הדתי, החכם מכל אדם, עמוס חכם, וכמובן הבן החכם מן ההגדה...

למעלה