כתב מראה

כתב מראה

לנגה זו פעם ראשונה שאני שולחת לך מייל מאובקיסטאן. אז ראשית תודה על הטיפול המסור והאכפתיות לה זכינו בהיותנו בחופשת האיוורור בארץ. רון אכן התקדם מאוד וגם משרד החוץ ייסייע לי בכל הדרוש. ראשית אם תוכלי לשלוח לי את שמות שני הספרים שהמלצת לי עליהם כדי שירכשו לי אותם בארץ (נעים לכתוב מספרים, משחקים ). שנית רון סופר עד מאה באנגלית וכותב את המספרים והאותיות, אך עדיין הפוך מה ניתן לעשות?? טיראנה מרחב

הי טיראנה מאוזבאקיסטאן...../images/Emo45.gif

ברשותך ובלי לרדת לפרטים הגורעים מסודיות רפואית ... רק אשבח אותך בפורום זה, על היכולת המדהימה ליישם "טיפול ריפוי בעיסוק" בשלט רחוק ... את ההוכחה לכך שהכל אפשרי ותלוי ביכולתם של ההורים להבין את הקושי של הילד, להציב מטרות, וליישם הדרכה בריפוי בעיסוק ... בארצות ניכר בהן עוד לא שמעו עלינו ! האם כשאת מתייחסת לכתיבה הפוכה, את מתייחסת ל"כתב ראי" או להפוך או מסובב בזויות שונות במרחב ? כתב מראה "מותר" עד אמצע כתה א' ופוחת בהדרגה ככל שהשליטה בכתיבה נעשית מיומנת... אנחנו פה ...

הספרים ...

נעים לכתוב - מוכנות לכתיבה - חיה קושניר. נעים לכתוב - הכתב - חיה קושניר (רק שימי לב שאם הוא אמור לכתוב באנגלית, תצטרכי לחשוב באותה שיטה על אותיות האנגלית - פשוט למצוא את הדומות מבחינת התנועה הנדרשת, לארגן קבוצות ולהתאמן שיטתית) לגבי משחקים, תצטרכי לשסלוח לי ... אמנם בעלת זכרון של פיל אנוכי ... אך לא זוכרת בדיוק על איזה כיוון דיברנו ... אם תרצי להעזר ברעיונות של שאר חברות הפורום, תצטרכי לפרט מעט ... מה קורה עם בנך, בימים אלו ? ואולי בכלל יענין אותנו כאן מה קורה בארצות "פחות" מפותחות.

../images/Emo41.gifכתב מראה - לנגה

נגה שלום קיבלתי את שמות הספרים. תודה כרגע המצב טוב רון התקדם מאוד באנגלית .הוא מסוגל כעת להתבטא וליצור קשרים חברתיים ולכן הוא גם הרבה יותר רגוע ופחות מתוסכל מכפי שהיה בתקופה הראשונה באוזבקיסטאן. בכל אופן בבה"ס הנחתי את המורה כיצד לעבוד איתו למרות ששיטת הלימוד האמריקאית בבה"ס מאוד חופפת להנחיות שנתת בקשר ללימוד המספרים והאותיות. רון בחוג פיסול והתעמלות ונפגש לפעמים אחה"צ עם חברים לי לא כ"כ יוצא לשבת איתו כל יום כי אני פשוט הרוסה אחרי העבודה. בשבתות הוא שוחה. אני כאמא שלו רואה שיפור ניכר על אף העובדה שהוא כותב בכתב מראה. אני ארכוש את הספר של המספרים של חיה קושניר ואנסה לעבוד על זה איתו מהבית. בכל מקרה הוא נראה ילד יותר שמח ובשבוע הבא אנו חוגגים לו יום הולדת 6 אז שבת שלום טיראנה

כתב מראה../images/Emo41.gif

נגה ממש התרגשתי לקרוא את מה שכתבת לי ואני שוב רוצה להודות לך על התמיכה והסיוע. כתב המראה בא לידי ביטוי בכתיבת המספרים והאותיות באנגלית כך: 1. בצורת ראי. 2. גם מסובב 3. חוסר סימטריה באותיות כותב RON כשהאות O מאוד קטנה במספרים האות 4 והאות 7 הפוכות לגמרי בצורת מראה לעיתים ממש קשה לזהות באיזה אות מדובר. ביי טיראנה

חוברות נעים לכתוב

טיראנה שלום, החוברות מסדרת נעים לכתוב אכן מצויינות. אני כמעט בטוחה שראיתי לפחות אחת מהחוברות, גם באנגלית. אני לא זוכרת איזו חוברת. אפשר להתקשר להוצאה ולשאול. אשלח לך את הטלפון במסר. בהצלחה, סוניה

למעלה