כתב מלפני כ 250 שנה

אריק!

New member
2 כרטיסי טיסה מוזלים יוגרלו בין

העונים נכונה ( בלי להציץ ) כמה שורות יש בניתוח שאסטראל עשה לאדמונד ?

ליטן א

New member
קצת טעיתי... ../images/Emo58.gif

יש 66 שורות..

אריק!

New member
מצטרף למחמאות וגם בקורת על ניתוח:

אסטראל, רציתי לשבח אותך על הרבה נסוחים מקוריים וקולעים ( לדעתי ומסתבר שגם לדעתו ), לצד הסברים בשפה פשוטה ובגובה העינים, לחלוחיים ו ´חיים´ יותר. בניגוד לכל מיני ניתוחים עניניים על תקן של ´אבחוני תעסוקה´ הניתוח הנ"ל בלט בעומק האמפאתיה וברצון להכנס לנעליו ומשקפיו של המנותח ודרך זה ללוות ולייעץ לו. מעבר לידע שלך, מסתבר שהאינטואיציה שלך חיה ונושמת וקולטת דברים שלא בהכרח ניתן לשים עליהם את האצבע בסימני הכתב, אבל אתה איכשהו מגיע אליהם על סמך פסות מידע והסתכלות על היקף האישיות ופחות על ´פרטיה´. היות שזו הפעם הראשונה בחיי שכתבתי מאמר בקורת מנומק, אודה על התייחסותך. אריק.

עטרה ב ט

New member
גמני גמני גמני אהבתי מה שהוא כתב

ואפילו אמרתי לו את זה (כך שיש לי הוכחה שאני לא סתם מעתיקנית
)

astral travel

New member
וואי תודה ../images/Emo9.gif

סה"כ רשמתי ניתוח למישהו וכבר אני מקבל כל כך הרבה מחמאות
לגביי הניתוח שלי, האופן שבו שאני תופש כתבים אכן משלב הרבה אינטואצייה, אך אני מסתכל גם על סימנים תכל´ס בכתב שבמשך הזמן למדתי כאן בעיקר ממך אריק בזכות מאמריך וקצת ככה כללי מניתוחים שאחרים עשו במשך הזמן.. האופן שבו אני מסתכל על כתבים הוא שקודם כל אני מסתכל על הכתב כולו - בכללותו - וכזה תופש את התמונה הכללית - את המכלול, ולאחר שאני מקבל תחושה כזו כללית לגבי הכתב אני מסתכל יותר על פרטים - כמו למשל מהלך השורות שזה הדבר הראשון שאני מסתכל עליו ואחריי זה למען האמת כשאני חושב על זה פשוט אין לי סדר מסויים או משהו - אלא אני פשוט מסתכל ככה באופן אקראי על מה שצץ (כי באופן טבעי מה שיוצא דופן הוא גם מה שמושך את העין והוא גם מה שרלוונטי מבחינת הדברים שכדאי לציין). לאחר שאני מסתכל ככה על הפרטים באופן כללי, אני מסתכל שוב על הכתב ככה - ומנסה לחוש אותו יותר לעומק, באופן אינטואטיבי משהו - מדמיין כזה איך היה האופי שלי אם זה היה הכתב שלי\אם אני הייתי כותב ככה... אחרי שאני קולט את האופי של הבנאדם באופן האינטואטיבי הנ"ל של לראות את הדברים מנקודת מבטו דרך כתבו - אני מסוגל לנסח את האלמנטים שבכתבו בהתאם לתמונה הכללית של אופיו (כי יכול להיות אותם סימנים בדיוק אצל שני כתבים - אבל מכלול הכתב (שהוא בעצם אופיו) - נותן לאותם סימנים התבטאות באופן שונה מה בין אדם לאדם, ולכן גם הניסוח שונה). אחריי שסיימתי לכתוב את כל הדברים הראשיים שעלו לי לראש ושבלטו לעיניי - אני עובר לפרטים הקטנים ומסתכל על סימנים יותר קטנים שאוליי יכולים לתת לי מידע נוסף על אותו אדם. ואז זהו... ואני בדרך כלל משתדל גם לתת עצות לבנאדם והכוונה - כי שמתי לב שכשניתחו פעם את הכתב שלי - לא אהבתי את העובדה שפשוט רושמים עליי דברים (שגם היו נכונים) אבל לא נותנים לי עצות המתבקשות מאותו ניתוח - אז הניתוח נהייה קצת סתמי כי הוא לא נתן לי שום תועלת. אז אני משתדל שלניתוחים שלי תהייה גם תועלת לבנאדם ולא רק מילים יפות שנשארות באוויר. עכשיו חזרתי מנאפיס, עבדתי מ-20:00 עד 4:00 ואחרי זה קראתי לברמן שעבד יחד איתי בכף היד (כי סבבה לי איתו, אז עשיתי לו קריאה) - וזהו וישבנו לאכול ככה כמה חבר´ה שסיימו לעבוד והקפיצו אותי אח"כ הביתה... סה"כ טוב לי לעבוד שם, ועכשיו שכשאני יסדר לעצמי את החיים והמנטליות שקצת נדפקה לי לאחרונה - אני בטוח שאני גם יתחיל להינות מהמקום... מחר אני הולך לקחת משכורת !
לא הרבה, נראה לי משהו כמו 1,500 שקל (לא עוזר הרבה בשביל לסגור חוב של 12,000 שקל לבנק) oh well... לילה\בוקר טוב חלומות של ערפילים, חלומות משכרים

astral travel

New member
אגב

קיבלתי היום ת´צ´יק משכורת הראשון מנאפיס - 1,012 שקל. שהוא שייך לחודש שעבר שרק התחלתי - אז לא עבדתי הרבה. אבל אני מעריך שהחודש אני יוכל להגיע ל-2,000. זאת אומרת שמהמינוס 3,150 שאני נמצא בו כרגע יירד למינוס 2,138. (אך יישוב ויתחדש למינוס 3,400 ב-22 לחודש, כי כל חודש אני מחוייב ב-1,200 שקל נוספים). אם מצב הברכיים יאפשר לי - נראה לי שאני ידפוק עכשיו חודש עבודה משהו בנזונה - ויגיע ככה ל-3,000 - דבר שיאפשר לי לסגור את המינוס על ההתחלה באופן ככה יותר חזק ומהיר... בשביל להגיע ל-3,100 שקל אני יצטרך לעבוד 180 שעות בחודש, 45 שעות בשבוע (מילא השעות - זה האינטינסיביות שמקשה - ומעבר לכך - הכאב במפרקים). יאללה אני יפסיק לבכות. מנצחים יודעים שיעד אשר שווה להשגה - דורש מאמצים ונחישות.

עטרה ב ט

New member
מנצחים גם יודעים שהמאבק בבעיה

הוא השיעור שהם צריכים ללמוד, ולהתחמק ממנו יהפוך אותם למפסידים. (שים לב, אסטראל, לא הבעיה היא השיעור, אלא המאבק בה).

astral travel

New member
עידכון נוסף

היום הצעתי עזרה למוטי (האבא הביולוגי שלי) בכך שאני יאמר לו במה להשקיע במניות - ובכך לכפר על ההפסד שנוצר לו מההשקעה שלו בבזק (הפסיד עליה כבר 40% ועדיין נמצא עליה). הסיבה לכך שהצעתי לו את זה היא דאגה לאינטרס האישי שלי בלבד: המצב הכלכלי של ההורים שלי לא טוב, רק אמא שלי עובדת, למוטי אין עבודה ולכן ההכנסה (של 7,000 שקל) קיימת רק מצד אמא שלי, דבר שמקשה עליהם להחזיק את כל האלמנטים של הבית (ולכן למשל ניתקו את הקו טלפון של הפקס - ככה שאין לי אפשרות לשיחות) וכל מה שנשאר בבית זה הקו של האינטרנט של ה-ADSL. אז אני יודע שאם להם יהיה יותר טוב, אז נכון לזמן נתון, כאשר אני תלוי בהם, גם לי יהיה יותר טוב. אז פתחתי את זה ככה: "אפשר לתת לך עצה ? תמכור את בזק ותיקנה את נייס" הוא שאל אותי למה ופירטתי לו קצת, ומשם גילגלנו שיחה שבשלב מסויים הוא הציע לתת לי 20,000 שקל למסחר כהלוואה כאשר הרווחים מתחלקים 55% אליו ו-45% אליי. הסכמתי. במידה ואני מפסיד - אני חייב להחזיר לו בכל מקרה את ה-20,000 + הצמדה לדולר. יום ראשון הוא ייתן לי 5,000 עד 8,000 שקל, ואת השאר אח"כ. אסטראל "חוזרים לסחור (רק הפעם יותר חכמים)"

astral travel

New member
במחשבה שניה !

כשאני חושב על זה אז זה לא במקום האופן שבו הוא הציע את זה. אני יבוא אליו בהצעה חדשה ומבחינתי אם הוא לא לוקח אותה אז אני לא מסכים לעסקה. ההצעה תהיה: 20% שנתי או 20% במועד ההחזר (גם אם הוא אחרי חצי שנה). ובמידה ואני מפסיד, אז החזר מלא של הסכום שניתן + תשואה של כל אפיק סולידי שניתן לבחירתו (מק"מ פק"ם גילונים שחרים,,,לא משנה לי). נראה מה הוא יאמר...

astral travel

New member
העסקה התבצעה:

הסכום בסופו של דבר הוא 8,000 שקל אני צריך להחזיר אותו + 10% תוך חצי שנה היום התחלתי לסחור שוב - ונקווה שהפעם הלקחים שלמדתי מניסיון העבר יפעלו לטובתי

למעלה