כתב יד של בנאדם.

mעיין

New member
כתב יד של בנאדם.

כתב יד, יכול לומר על בן האדם מהו האופי שלו, התכונות שלו, וכאלה? איך זה יכול להיות אבל? אני יכולה הרי לרשום בכל מני צורות, אם למשל יגידו לי: תירשמי ת` בצורה כזאת, ו- ד` בצורה אחרת, אז האופי שלי יישתנה? לא ממש הגיוני... איך הגרפולוג יודע ``לפענח כתב יד``? לפעמים אני רואה כתב יד של מישהו ואני מרגישה שאני יודעת משהו על האופי שלו כאילו שהאותיות אומרות לי את זה... טוב, אני בכלל לא בטוחה שהנושא שלי קשור בכלל לאסטרולוגיה... אז תסלחו לי אם אין שום קשר בין אסטרולוגיה לנושא... :) מעיין.

גרפולוגיה; תורת הגרף (כתב)

אכן כתב היד יכול להראות אל אופי האדם, למעשה יש תורה שלמה שמתעסקת עם זה ונקראת גרפולוגיה (למשל ידעת שלמי שאין שוליים שמאליים רץ לעבר העתיד בביטחון? ומי שאין לו שוליים ימיניים ``תקוע`` בעברו?) זו תורה מאוד מעניינת, ובהחלט יכולה לעזור בניתוח פסיכולוגי.. הרבה משרדים ממשלתיים נעזרים בגרפולוגיה על מנת להעסיק שכירים, וגם בצבא, מתחייב כל חייל לעתיד לרשום קטע שמכתיבים לו. אגב, הגרפולוגיה לאו דווקא מתעסקת עם כתב.. אלא גם עם ציור - במיוחד אצל ילדים שלא יודעים עדיין לכתוב... מבחן גרפולוגי ידוע הוא דווקא ציור של עץ :) למשל ילד שיצייר עץ עם מלא עלים וענפים (ויוסיף אולי תפוחים) ייראה על אדם דקדקן וקטנוני.. אני אישית מעדיף שני קווים לגבעול, ועוד מעגל מסולסל לעץ עצמו.. מה שבהחלט מעיד שאין לי זמן להתעסק בקטנות. כשמתעסקים בגרפולוגיה יש חשיבות למבנה הכתב, לסדר, לשוליים, למיקומן של האותיות וצורתן - אפילו ללחץ שהפעלת על הדף בכתיבתך (מן הסתם שמי שכותב חזק הוא אינטנסיבי, ולהיפך)... כמובן ששמים לב לאותיות עצמן (הן מחוברות? נפרדות?) אומרים למשל שמי שיש לו כתב גדול הוא מאוד סבלני, אחד שעושה ``עבודת נמלים... שענים יכולים להיות בעלי כתב כזה... כתב קטן מראה ההיפך - אנשים שחושבים בגדול, ועושים בגדול... זו כמובן תורה שלמה, ואומנם היא לא קשורה לאסטרולוגיה.. אבל כל אסטרולוג יכול להסתמך ולהתבסס עליה, וכמובן גם להיעזר בה! ובקשר לכתב.. אפשר לשנות כתב - אבל גרפולוג מומחה יכול לראות שזה לא הכתב הספונטני שלך.. ולכן הוא לא אומר עלייך כלום... אבל הכתב הסטנדרטי שלך בהחלט רומז על האופי. הגרפולוגיה מלמדת אותנו את ההתפתחות שעובר האדם - כשם שהכתב שלו מתפתח ומשתנה איתו... זהו בעיקרון... שבי;-)

גב

New member
תוספת

מומלץ הספר של יגאל ורדי שהוא גם פסיכולוג במקצועו שנקרא משהו כמו ``הנפש בראי כתב היד. שם דוקא הוא רואה בעלי כתב גדול כאנשים עם בטחון עצמי, וככל שכתב היד גדול יותר כך הבטחון העצמי מופרז יותר, ואפילו מראה על נרקיסיזם. כתב יד קטן לעומת זאת מראה על ביישנות ואפילו חוסר ביטחון. ג.ב.

למעלה