כתב יד מאד מיוחד

sneakers

New member
כתב יד מאד מיוחד

תראו כמה עוצמה מקרין הכתב. שליטה של בערך 50/50 בין מרכיבי התנועה והאירגון. ביזנס-מן טיפוסי ומצליח. אבקש התיחסות מקיפה לאפיוני האיזור התחתון. למרות שאין הדבר ניכר בסריקב הכתב נכתב בלחץ חזק ושטפי.

sneakers

New member
הסריקה אינה מראה

את שולי הימין הרחבים כאשר שורה ראשונה נכתבה במרחק 5.5 ס"מ מקצה הדף ואילו המילה רגע נמצאת רק 5מ"מ מקצה הדף הנגדי.

riki t

New member
האזור התחתי מהתרשמות מהירה וממש לא וודאית

כותבת לך בבלגן כי צפופה בזמן, וחשוב לבחון , לאמת ולקשור את זה לכל תמונת הכתב ...מצביע לי על תאוותנות שאפתנית, גריות, הדגשה מכוונת של ההענקה/נתינה/תרומה/סיוע שלו בכדי לממש את תאוותיו ולקבל, אינטרסנטיות, הסתרה של הכוונות האמיתיות (כמו למשל התוצאות 'החיוביות' המיוחלות מאותה פגישה), אי חציצה בין עיקר לטפל, אי הסתפקות ורצון 'לבלוע', דרישות וציפיות גבוהות מידיי מהחברה, קשר זוגי חד-צדדי, רומנטיות, התפארות יתר, גששנות חבוייה, ניצול סמכויות לטובות הנאה, אולי גם צד בלשי-עוקב ,התניות, הבאת הוכחות וצידוקים 'מתחת לאדמה', התעמקות והתעקשויות שלא בהכרח רלוונטיות ומקדמות מטרה, דיפלומטיות ואני חושבת שאני יכולה להישאב לזה ולרשום עוד המון, אבל מפסיקה כאן לבינתיים.

riki t

New member
ועוד קצת

יודע לדאוג לעצמו טוב טוב בסגירת עסקאות וחתימה על הסכמים, סוגר הכל מכל הקצוות, לא נשאר חייב, מוציא את עצמו נקי בכל הסעיפים, לא משאיר פתח 'לנפילה'

sneakers

New member
ריקי'לה שמעי. את ממש טובה מאד ../images/Emo24.gif

מסכים עם כמעט הכל. תוסיפי למה שכתבת שכלתנות רבה, שיטטיות, תכנון, סימון מטרות, כריזמטיות, שליטה טוטאלית על מצבים, יחד עם נופך של רכות פנימית שאינה מוחצנת משום מה והרי לך את איש העסקים הכריזמתי המצליחן. לא פגשתי את הדמות אנל נאמר לי שאחוז הניתוח בתגובה נכון ברובו המירבי. אודי כיצד אתה מפרשן את השלוחה התחתית הארוכה של אותיות 'ת' המתקערת ולאחר מכן מתקמרת כמעה.

אני חושב שמה שנכתב קצת

מרחיק לכת לגביו, תפחית מינון והוא יכנס לקטגוריה של "סביר" כאיש עסקים עצמאי.

sneakers

New member
אודי + שייקה אנא הרחיבו מעט יותר

אודי, גם בבקשה התיחסות לשאלתי בתגובה מעל. שייקה, אני רואה בתגובתך סתירה. ומדוע? משום שלא תעשה לעולם 'ביזנס' עם ה'אנטרפנאואר' (יזם) המצוי. הוא תמיד יחפש את טובת עצמו וברוב המקרים על חשבון הזולת (אני או אתה). מובן שלא תכנס אתו לעסקים כי מכח הגרפולוגיה עמדת על טיבו. אבל דוקא בשום כך הוא יצליח. האם היית עושה עסקים עם גידמאק, יולי עופר, נוחי דנקנר או יצחק תשובה? אני לא!!!

דעתי

יש בכתב מגמות של תמרון, טקטיקה ואמינות חלקית, כאשר מחמת רצונו לשמו על שמו ולהמשיך להשתייך לקהילה מכובדת יש להניח שהוא בוחן גבולות ונשמר שלא להרחיק לכת. הציר התחתי מודגש ו 'בגדול' מה שאומר שאיפות ולהיטות להגדיל משמעותית ומהר בהקשרי רווחים, ואם הולכים לנתיב שונה אז כמה שיותר קצר ומהר להשכיב את זאת שהדהימה אותו ( חנפן ) . הכיפופים למעלה ולמטה נקראים בצרפתית חוט ויש בהם יסודות אלתור, תמרון, התגמשות ושינויי גישה לפי מה שמולו, ומנגד קליטת אינדיקציות מהשטח ומהצד השני שיסייעו לו ברמה הטקטית. הן בחוטים, הן בהשמאלות יש עוד אינדיקציות רבות שחלקן כנראה גם רלוונטיים למקרה זה אך נסתפק בכך. אני סבור שניתן לעשות אתו עסקים בידיעה שלא צדיק ולא מחנך הדור לפנינו, יש להניח שהוא יעמוד בהסכמים ומחויבויות וגם אם תיפתח אופציה לתמרן, לסגת וכד' הוא יחשוש מאד מנזק תדמיתי, תביעה נגדו. ציינת ובצדק שהוא ינצל נתונים לטובת רווחיו כמה שניתן, יש להיטות, אולי גם נטייה להמר, אך מנגד גם ווסתי שיקול דעת, כנראה תוצאה של בגרות והפקת לקחים ממשגי העבר. עד כאן.

sneakers

New member
אודי

קודם כל תודה. עוד שאלה: האם יש הסבר שונה לחוטיות אם בניגוד לדוגמא שבכתב הנ"ל היא מתחילה בקמר ולאחר מכן הופכת קעורה וכך למעשה יוצרת 'שבירה' זויתית (מאין חוד) בהשמאלה התחתית מכיוון ה"ת"?

ספק אם תהיה דוגמא כזו, יש רעיון מאחורי העיצוב

הקודם שמתייחס ליחסים בין האמצעי לתחתי, האפשרות שציינת לא משרתת שום כוון סביר בהסתגלות האישית. לא הבנתי איך מקמורה לקעורה הגעת לשבירה וזווית, ואיך זה קשור להשמאלה תחתית. שים לב, הדגש בדיון על חוטיות וכיפופים אך לא פחות מודגש זה הכוון השמאלי, והרוחב האטי אחיד הגדם. ניתן להתייחס לכך כפי שריקי כתבה אך בעוד אופנים, ויש גם את עניין הניסוח. אתה יכול לכתוב שהנ"ל אדיב, מסייע ונותן באופן מלאכותי כדי לקבל, אך אתה יכול לראות בכך גם משוואה חכמה של מי שמבין שכדי להרוויח ולקיים קשרי גומלין מועילים הצד השני צריך גם כם להרוויח ולהיות שבע רצון. ומכוון נוסף, השקפת עולם שגורסת שיהיו נאמנים לך מי שתשלם ותתגמל אותם בנדיבות ואל תצפה למשהו שונה.

sneakers

New member
התבונן במלה 'נהניתי'

שמתי לב רק עכשיו שחלק מהדוגמא שהגיתי בשאלה הקודמת מצויה בעצם כאן. שים לב למשיכה השמאלית באות 'ת'. כאן הוא לא היה עקבי כבשאר האותיות 'ת' ולמעשה 'שבר שמאלה בצורת קמר ולא 'החליק' בצורת קער הנגמרת בקמר. מקווה שהבנת את מהות השאלה.

כן, עכשיו הבנתי

אני יכול רק להציע אפשרות: הזווית/השבירה באות זו כמו גם באות נ' שקדמה לה יש בה משום עצירה ובלימה לצורך הערכת מצב, ואם תיקח זו למישור הרומנטי אזי ניתן לראות בכך משקל מסנן מווסת לגבי הלהיטות ואי ההסתפקות שמקורם בלחצי האזור התחתון ( נניח, נלהב להשכיב כל אחת ) ולהיות סלקטיבי יותר בבחירה. הקמר עשוי לרמז לנו על מקורה של הסלקטיביות, והיא נובעת ממגמות של הגנה והשתמרות עצמית, זהירות ופחד שלא להסתבך בהרפתקאה שבעטייה יכניס להריון מישהי, ייתבע על אבהות וכד', פחד שכנראה נעוץ בתקדימי עבר כלשהם. ומה יוצא ? שהמתווך ( ציר האמצע ) לא משתף פעולה ברמת הדרישה של התחתון, לפחות במוקד או שנים, ואילו במקומות אחרים אורבים לו סכנת היסחפות והסתבכות. תוכל להקיש מהמשוואה גם למישור המסחרי, פעם בכמה זמן הוא עתיד עדין להיקלע להרפתקאה מסחרית שהפוטנציאל הכביר שבה סינוור אותו וכאשר נזכר להתגונן מפני אפשרות של הסתבכות זה היה כבר מאוחר מדי. התרחיש ציורי אבל מדגים סיכונים שאורבים לו ליפול חזק ומגבוה. אם תעיף לרגע מבט באיזור העלי תוכל לזהות אימוץ וסדירות צורנית, כגון: "ללא". המאמץ משול לכך שהוא מכריח את עצמו לחשוב, להעריך ולתכנן במונחים של טווח ארוך, לקבוע מדיניות. האימוץ מסגיר את העובדה שזה לא מובן מאליו וחלק ממנו אלא לימוד מאוחר לאור תקדימים של חשיבה קצרת טווח ופזיזות שבעטיים הוא הזדרז להיכנס לדבר, התעלם מסיכונים וחטף. צריך להתייחס לכך באופן חיובי ומעריך שכן יש כאן מודעות לחולשות, לימוד מטעויות, שינוי ושיפור. לגבי מרכיב המהירות, הכתב אכן נוטה לאטיות אבל בפנים ובעבר היה כנראה מהיר יותר, בדומה לאדם שמדבר שקול ומדוד ואחראי ופועל כך דווקא משום תאוצת יתר פנימית שהוא מודע למכשלותיה וחונק.

בנוסף על בעיות היושר שאודי ציין

אני גם לא חושב שהוא איש עסקים מוצלח. הוא טוב בעיקר בדיבורים, בלהרשים בקשרים הענפים שיש לו "במקומות הנכונים", בעסקים המדהימים שעשה. בפועל, הוא קשקשן, עם פנטזיות על הצלחות כשבפועל הוא לוזר. גם היה לו מזל או נדוניה טובה והצליח, הוא מועד ליפול בגדול, כי אין לו שיקול דעת נבון וגם כושר התמרון העסקי שלו מסורבל ועסוק בטפל. הכתב מצביע על "פול גז בניוטרל", הרבה תנועה אבל בלי שהכתב באמת מתקדם לאיזה שהוא מקום. הכתב איטי ומסורבל, רגרסיבי, עם תמונת ארגון לא מפותחת, אותיות מצועצעות ומשונות. הוא יודע להרשים, אבל צריך לקחת בעירבון מוגבל את הסיפורים שלו. הוא גרנדיוזי בתוכניות העסקיות שלו, אבל הכל עורבא פרח...

sneakers

New member
שייקה, אני חושב שאתה לא מדייק הפעם.

שלחתי לך מסר בפרטי. הכתב דוקא מהיר, די מאורגן ושורות עולות במתינות. נכון ניכרת רגרסיה שאין אני יודע למה ליחס אותה (אולי קשור בחייו הפרטיים). מבחינה עסקית הלואי שהייתי במקומו. הוא מצליח ומבוסס מאד ולא כתוצאה של נדוניה לפי מיטב ידיעתי אבל לא בדוק.

שוב ושוב אתה מתייחס לכתבי יד לא לפי פרמטרים

גרפולוגיים, אלא לפי מה שאתה חושב על האיש. הכתב אמנם נמרץ אבל הוא בשום אופן לא מהיר. כדאי לך ללמוד את נושא המהירות, כי מדובר במשהו אלמנטרי בשביל לנתח כתבים. יש אנשים שהגיע מכל מיני סיבות גם לתפקידים מאד בכירים (למשל רמטכ"ל, אלוף פיקוד, שר בטחון, ראש ממשלה) וזה לא בהכרח אומר שהם חכמים או שהם אכן מתאימים לתפקידם.

gullu

New member
בלי להתייחס לכתב עצמו

למה איש עסקים צריך כתב מהיר? אני הייתי מעדיף כותב נמרץ ומתון שיודע לקחת גם צעד אחורה כדי לבדוק את עצמו ולא רץ קדימה לכל הרפתקה.

sneakers

New member
שייקה, יתכן שבמקרה הפרטי הזה

אכן נתתי דרור למחשבותי ע"ח הפרמטרים הגרפולוגיים. צדקת באשר לנושא הנמרצות / מהירות. הייתי מרחיק ואומר שאני די בקיא בנושא המהירות. נכון, החלקתי הפעם ע"ח הנמרצות. הייתי מציע לפתוח שרשור נפרד העוסק בהבדלים בין 'נמרצות' ו'מהירות' והשתקפותיהם בכתב היד. מה דעתך אודי? איך שלא יהיה אני מודה לכל אלה שהגיבו בשרשור הזה שכן למדתי כאן את שרציתי כולל שגיאותי שלי.

מה הופך אדם לאיש עסקים מוצלח?

בעיני איש עסקים מוצלח חייב להיות חריף, יצירתי אך גם מבוקר, נבון, בעל כושר אבחנה, שקול, ממוקד, יודע להציב יעדים ולבחון את יתכנות המימוש להם, תחשבו למשל על סטף ורטהיימר או על לב לבייב.לעומתם, יש גם את ההרפתקנים, הנועזים, בעל המעוף, שרצים קדימה, בונים אימפריות, אבל לא יודעים למנוע מהם מלהתמוטט. אלה הם יזמים אבל לא מנהלים. זה לא אומר שכל מי שמצליח בעסקים הוא בהכרח כזה. יש תחומים עסקיים שלא דורשים הרבה חוכמה, אלא בעיקר דרייב הישגי, מרץ, דבקות במשימה ומעשיות פשוטה. אפשר להקים רשת של חנויות פלאפל ולהתעשר גם בלי להיות חכם במיוחד. עסקים גדולים אינם מנוהלים על ידי אדם יחיד. יש עסקים שיש להם כמה מנהלים (כמו במקרה של הכתב הנוכחי). אם השותפות מוצלחת, אז השותפים משלימים זה את זה. אחד הוא הרוח החיה שמאחורי המיזמים, זה שיוצר קשרים, מזיז דברים, מפעיל, והשני הוא המוח, הזהיר יותר, זה שיודע לחשוב אסטרטגית ולראות כמה צעדים קדימה, לנהל משא ומתן עם גופים עסקיים, זה שיודע להזהיר ולמנוע מן השותף לקפוץ מעל לפופיק שלו ולעשות שטויות עסקיות. לגופים עסקיים יש גם אין סוף יועצים, מנהלים מקצועיים מנוסים, צוותים של עורכי דין צמרת ורואי חשבון גדולים, משרדי פרסום ויחצ"נים למיניהם. האם מישהו כאן סבור שפנינה רוזנבלום או שרי אריסון כל כך מבריקות בעסקים? ובאשר לשאלה על המהירות: כתב היד של איש עסקים מוצלח אינו חייב להיות כמובן מהיר, ולפעמים המהירות אפילו גורעת. כדאי שתיהיה מידה של זהירות ושיקול דעת. אבל יש הבדל בין כתב במהירות מתונה לכתב איטי, במיוחד אם הוא מסורבל, עם הרבה תנועה מיותרת, לא מתקדם לשום מקום (כתב צף, לפי ההגדרות של דה-גובינו), רגרסיבי, כמו בכתב הנוכחי, משום שכאן נבחנת היעילות הביצועית, היכולת להתמקד בעיקר והבהירות החשיבתית.

למעלה