כתב ידי

תשרי

New member
כתב ידי

שלום חברים! אני מעביר לכם את כתב ידי על גבי נייר חלק. בהמשך אעביר לכם את כתב ידי על גבי נייר משובץ ומשורת כדי שתוכלו להתרשם מההבדלים (הם מאוד מהותיים). אשמח לקבל ביקורת בונה, בהתחשב בכל מה שסיפרתי לכם בשבוע שעבר. תודה רבה והמשך יום נפלא, תשרי.

תשרי

New member
כתב ידי על שורות

למרות שלא כל כך רואים בסריקה את השורות...

riki t

New member
היי תשרי, הכתב שלך מעניין ומרתק

ניסיתי להתרשם ממנו בשעה האחרונה ונהנתי לעקוב אחר התופעות המרתקות בו. אני חייבת לציין שאיני מיומנת מספיק בתחום וחשוב שתיקח את דבריי בערבון מוגבל, עם זאת אשמח לקבל משוב על מה שאכתוב, ולפני הכל ברצוני לציין שאין לי שום ידע ורקע בנוגע לדילמה שהעלת , כך שכאן אני ממתינה יחד עימך לשמוע את דבריהם של המומחים. הכתב שלך משקף יכולות וכישורים אדירים כגון תפיסה וקליטה מהירה, אינטואיציה טובה, יכולת לקדם וליזום מהלכים תוך חיבור בין הצעד הקודם לצעד הבא, חריצות, הגשמה נמרצת, מרץ, יכולת תכנון לטווח ארוך תוך ראיית התמונה בכללותה, רוחב לב, מסירות, חברותיות, חמימות, יכולת נתינה אדירה, אדם מעשי ומעורב בכל ההתרחשויות ועוד הרבה, עם זאת קיים אי-שקט, חוסר מנוח , ישנה תסיסה רגשית-פנימית שגורמת לך לרצות הרבה דברים בו זמנית, להתאתגר,להתלהב כל פעם ממשהו חדש ולרצות בו ולאחר אתה מגלה חוסר עניין וכבר רוצה להסתער על החדש, כך שתהליך העשייה שלך אינו מושלם על כל מהלכיו כפי שצריך וכאן גם מתבטאת בין היתר אי-החציצה בין העיקר לטפל וסרבול תהליכים , כמו כן אתה נתון להשפעות רגשיות רגעיות שגועשות בך ועל-פיהן אתה פועל באותו רגע נתון, דבר שמשפיע על יכולת העצירה שלך לביקורת עצמית, להכלה , לעיבוד והפנמה של השלב בתהליך, לעשייה יעילה ומושלמת, ואף משפיע על טיב התקשורת עם הזולת , כאשר לרגע אתה חברותי , חמים , סימפטי, כנה ואדיב, ולרגע אחר ביקורתי , נרגז וחסר מנוח ובזמן אחר אתה אדם אחר לגמריי, ממש לא אותו 'תשרי' שמכירים. יש נסיון שלך להתחבר לדפוסי התנהגות שאינם מתחברים לאישיותך, כמו צורך לגלות איפוק, טאקט,יציבות, משמעת עצמית וביקורת עצמית, התעקשויות רגעיות ,ייצוגיות, רושם עוד, אך מהר מאוד אתה חוזר 'לתשרי' האמיתי ורק דבר זה כשלעצמו עשוי להתפרש בעיני הזולת כחוסר טבעיות, צביעות ואולי גם אי-אמינות. עם כל החברותיות ויכולת הנתינה שבך, ניכר שאתה יותר טוב בלסייע ולתמוך באחרים מאשר בלהשתלט על כל מה שקורה בתוכך-פנימה ,כמו גם חוסר הנכונות לשתף ולחשוף תסיסות גועשות שבך ופשוט מעדיף 'לחנוק' ,להדחיק ולהתעלם ממה שקורה שבתוכך וכתחליף אתה בוחר לתת, להעניק, ליזום, לעשות , לבצע, לקדם וכד'. תשרי, כתבת הכל בבלגן בלי לנסח ולחלק את זה ע"פ הסיווג הראוי, כמו כן אני יודעת שיש לי עוד המון לומר ולכתוב והדברים לא עולים לי לראש כרגע, לבינתיים אשמח לשמוע את דעתך , ואגב נדהמתי לקרוא שתחום העיסוק זה ראיית חשבון, כ"כ לא מתחבר לי לכתב, ותסלח לי אם שגיתי, טעיתי, ערבבתי, סירבלתי או העזתי מידיי.

תשרי

New member
הניתוח שלך מדהים!

כאילו אנחנו מכרים ותיקים מתמול שלשום (ואפילו יותר מזה...) כרגע אני באמצע העבודה (רואה חשבון, נו...). אתייחס לניתוח שלך במפורט ביום-יומיים הקרובים. תודה רבה והמשך יום נפלא, תשרי.

תשרי

New member
כמה מחשבות בעקבות הניתוח של ריקי

קראתי את הניתוח של ריקי שוב ושוב. מפליא באמת עד כמה האישיות שלנו היא כמו ספר פתוח, אשר רק צריך לדעת לקרוא אותו.... על כל מילה ומשפט שלה אני יכול להרחיב המון, אבל בחרתי להתייחס למוטיב מרכזי אחד שהיא ציינה והוא המתח המתמיד שבין ה"אני" לבין ה"אחר". האישיות שלי התגבשה בשלב מאוחר יחסית. למעשה היא עדיין בשלבי עיצוב. רובד אחד שלי מבקש באמת לפרוץ קדימה, אך רובד אחר שלי מושך למקומות אחרים. אני עוסק במקצוע שהוא לכאורה "מדעי הכסף" אך בפועל אני באמת לא רואה חשבון "קלאסי", שכן אני יותר מוכוון אנשים מאשר מוכוון משימה, ואני מנסה לתעל את האישיות שלי לכיוונים אחרים בתוך המקצוע. למזלי בשנים האחרונות ההתפתחויות במקצוע הפכו משימה זו לאפשרית. אחת ה"שריטות" הגדולות שלי הינה שאיני יכול לשאת את המחשבה שפגעתי או הכעסתי אדם כלשהו. לכן פעמים רבות הגבולות האדומים שלי הם רחבים מאוד, אולי רחבים מדי, ואני מוכן למחול על כבודי פעמים רבות ובלבד שיהיה "שלום בית" ואוכל לגשר בין הלבבות. לצערי, אפילו במקרים אלה לא תמיד ניתן לרצות את כולם, שכן אם מדובר למשל בשני אנשים, כשאני עומד בתווך, באופן טבעי עלי לנקוט עמדה. אולם קשה לי מאוד להכריע לטובת צד אחד, מה גם שפעמים רבות אין "שחור ולבן" אלא נקודות מבט שונות, ובאופן טבעי, כשאיני יכול להכריע, בעצם אף אחד לא נותר מרוצה, ואני נתפס כחסר חוט שדרה במקרה הטוב או כלא כנה במקרה הרע. אגב, גם כשאני נקלע למצב של עימות, אין לי מושג מה עושים בו ואני "מתקפל" מהר מאוד או מעביר את תפוח האדמה הלוהט לממונים עלי... כמו שריקי כתבה, אני באמת מובל יותר על ידי רגש מאשר על ידי השכל, אך לא רק בזמן אמת, אלא גם בדיעבד, והרבה בדיעבד...אפילו במשך זמן רב אני שואל את עצמי האם בסיטואציה X נהגתי כהלכה,האם אולי פגעתי במישהו, אפילו כשאולי השותפים למצב כבר מזמן שכחו מהעניין... על כל פנים, המטרה שלי היא באמת להגיע לשווי משקל של הגשמה עצמית ושביעות רצון של עצמי מעצמי ומסביבתי, אף בשום פנים ואופן לא על חשבון אחרים. אולי זה "תשרי" האמיתי. ואולי זה רק מודל אידאלי שלא ניתן להגיע אליו? אשמח מאוד להמשיך ולשמוע את דעתכם! לילה טוב, תשרי.

riki t

New member
היי תשרי, תודה על התגובה המפורטת ועל הפתיחות

ניסיתי להתעמק היום בכתב ידך ואני מקווה שאצליח לסייע במשהו, אחזור אליך מאוחר יותר לכאן או למסר.

אנטיפט? גזען?

תשרי, לא אכנס לניתוח מפורט (הכתב מורכב וכדאי לראות מקור) אבל אתייחס בקצרה. אין בכתב שלך שום רמז לאנטיפטיה, גזענות או כל משהו דומה. ההיפך הוא הנכון. אתה חביב מאד, סימפטי, מתיידד במהירות ומחפש קירבה ויצירת קשר עם הסביבה. למעשה, הייתי אומר אפילו שאתה מתאמץ קצת יותר מדי לרצות ולמצוא חן, בעיקר בגלל רגישותך היתרה והצורך שלך בחיבה, בהערכה, בהתקבלות. אינני סבור שיש לך דיסגרפיה (אבל יש אלמנטים של הפרעת קשב), אבל אפשר להבחין בקושי בהתמצאות במרחב, שקשור במידה רבה ל"היסטריה" שלך במצבי לחץ שמכניס אותך לסיחרור רגשי, ובקושי להתמקד ביותר מדבר אחד בו זמנית. הדבר גורם לך גם לפדיחות של חוסר רגישות חברתית, משום שאתה מאבד את העשתונות כשאתה נלחץ, ואז אתה מתחיל לעשות שטויות, במקום לשמור על קור רוח ועל תגובות לאחר שיקול דעת. אתה לא עירני מספיק לסביבתך החברתית, כי זה דורש ממך להתמקד בהרבה נתונים ביחד. אני משוכנע ששיטות שמסייעות לשיפור המיקוד והשליטה על הרגשות יסייעו לך גם בפן החברתי. אין ספק שאתה יצירתי, ברוך כשרונות ואינטנסיבי מאד בביצוע, אבל נדמה לי שהפוטנציאל שלך אינו מתממש בצורה אופטימלית, בגלל שאתה לא ממוקד, ולא יודע לשלב בצורה יעילה את היצירתיות שנשפכת ממך למשהו מובנה, מתועל היטב ותואם את הנסיבות והתנאים. ואכן, מנהל חשבונות אינו בדיוק התחום האופטימלי עבורך.

תשרי

New member
זה נכון מאוד!

שייקה, כל מילה שלך בסלע. באמת ה"אנטיפטיות" יוצאת במצבי לחץ. אני זוכר שבשיעורי הנהיגה המעטים שהיו לי הרגשתי שכל הנהגים בעצם מפריעים לי לנהוג... כראה שגם הם חשבו שאני מפריע להם... היכן ניתן ללמוד שיטות למיקוד ושליטה על רגשות? בהפרעת קשב ניתן לטפל ברטלין (וכפי הראה באמת אעשה אבחון קשב וריכוז) אך כל שאר הטיפולים (אלבאום וכו') טרם הוכחו מדעית. תחום הקואצ'ינג הינו פרוץ לחלוטין ויש בו ים של שרלטנים. אם כוונתך לטיפול פסיכולוגי אזי עליו להיות ממוקד באותה בעיה ספציפית שיש לי ולא לנסות לחפור במקומות שכבר חפרתי בהם מספיק בעצמי... אשמח לשמוע ממך פרטים נוספים.

תשרי

New member
ואגב....

מאוד מסקרן אותי מה המקור לשוני העצום בין כתבי היד- על נייר חלק, על נייר משובץ ועל נייר שורות. האם הדבר נובע מהלקות המרחבית או אולי גם כאן מגורמים אישיותיים?

samwised

New member
לא דיסגרפי

הי תשרי, אני לוקחת בחזרה את כל מה שכתבתי לך בענייני דיסגרפיה. הכתב שלך קולח ובשל, ונראה - לפי תגובותיך - שהוא משקף היטב את אישיותך המעניינת ואת יכולותיך הגבוהות. אני לא שותפה לדיעה של ידידי שייקה שיש לך הפרעות קשב על בסיס נוירולוגי, ואבחון כזה נראה לי מיותר במצבך היום, שכן נראה לי שכבר הצלחת יפה בלימודים גבוהים מאוד תובעניים ובשמירה על מקום עבודה ומערכת משפחתית. אבחון כדאי לעשות כשיש קשיים ממשיים בחיים. ההבדלים בין הדגימות הם קטנים יחסית ומשקפים בעיקר הבדלים רגעיים במצבי רוח, בתנאי הכתיבה ובמיוחד - במטרתה. אין כמעט מי שיכתוב כתב זהה במכתב לזרים וברשימת קניות (ובטח לא מישהו שיש לו כתב כה דינמי ועתיר רגש כשלך). אז תפסיק לדאוג, תמשיך בחייך, תעשיר את עצמך בתחומים שמעבר למקצוע שלך - שבאופיו הקלאסי הוא אכן יבש מדי עבורך, ואל תתרשם ממה שכל גרפולוג אומר. ההוא כנראה באמת פישל בענק. בהצלחה, דפנה

כנראה שלא הבהרתי את עצמי היטב

אבל כשדיברתי על "אלמנטים של הפרעת קשב", לא התכוונתי לומר שלא מדובר בהפרעה הנוירולוגית עצמה, אלא רק באלמנטים מסויימים שאופייניים לה.

תשרי

New member
תודה רבה דפנה!

אני מאוד מעריך את הרצינות ואת האכפתיות! הייתה לי בזכותכם השבוע ממש חוויה מתקנת ! שבת שלום, תשרי.

תשרי, אני לא מטפל

ולא יכול להמליץ לך על שיטה ספציפית. תתעניין, תנסה, וגם שיטות שלא הוכחו מדעית יכולות לסייע. גם שיטות כמו יוגה ומדיטציה או שיטות לחימה יכולות לסייע למיקוד במקרה שלך, כך לפחות אני משער. ותתפלא, אבל ההבדלים בין הכתבים שלך אינם כה מהותיים, וכל המאפיינים היחודיים של הכתב שלך קיימים בכל הכתבים.

תשרי

New member
תודה רבה שייקה!

כמו שכתבתי לדפנה- השבוע הייתה לי ממש חוויה מתקנת, תודות לכם. שבת נפלאה, תשרי.

למעלה