כתבתי תגובה,

1ט ל י

New member
כתבתי תגובה,

בשרשור המתאים, אבל היא נשארה תקועה למטה. לכן העתקתי אותה לכאן: ריטה, שלחתי לך מסר, ואני כבר לא זוכרת מה כתבתי. אני אברר יותר פרטים על המחקר ביום שני כשאני אעשה את הבדיקות, ואז אני אוכל לענות לך. בכל מקרה חבר´ה, אני אמשיך לעדכן. כבר התאוששתי סופית מההלם והכל בסדר, חוץ מהעובדה שהידיים שלי כואבות ונפוחות, אבל לפחות אני יודעת למה. אפילו אם זה דלקת פרקים. תודה לכולכם. יש לי שאלה. כשיש לי כאבי פרקים ביד, ומאד כואב לי להחזיק דברים, מה אני צריכה לעשות, להחזיק למרות הכאב, או להשתמש ביד השנייה? אחרי הכל, יבוא יום ושתי הידיים יכאבו כל-כך באותו הזמן, ומה אני אעשה אז?

הי טלי../images/Emo140.gif

בקשר לכאבים ולנפיחות בידיים (ביד). אני מאמינה שיעלו לך את מינון התרופות כדי לטפל בעניין. לא יתכן שיתנו לך להשאר במצב של יד שלא יכולה לתפקד מרוב כאב. התרופות (קוריזון - מה לעשות...) יכולות ממש להקל וכאילו להעביר לגמרי את הנפיחות והכאב. כדאי לך להיות עם יד על הדופק בכל מה שנוגע לבריאות שלך עכשיו. שימי לב לבדיקות הדם (ספירה, שקיעה) וגם לשתן (חלבון בשתן). לפעמים מתחילה התפרצות של המחלה עם דלקת קשה ונפיחות במפרקים, לפעמים גם לא, אבל זה סימן אזהרה מסויים. זה לא מזיק לשים לב. מאחלת לך שהכאבים והנפיחות יעברו במהרה. אני אישית לא הייתי מאמצת את היד הנפוחה, חבל לסבול אח"כ עוד יותר מכאבים נוספים שיכולת למנוע אותם. בקיצור, שיעבור מהר, תרגישי טוב ותעדכני אותנו, בי, עדית

1ט ל י

New member
דבר ראשון,

תודה. דבר שני, באופן עקרוני כואבות לי שתי הידיים, אבל יד שמאל יותר. הרבה יותר. זה לא כל הזמן ככה, זה בא בהתקפים. עכשיו לדוגמא אני רק מרגישה כאילו שיש לי נמלים ביד, אבל לא כואב לי. כשכן כואב, אני לא יכולה להחזיק עם יד שמאל. לא סכין, לא מזלג, לא כוס, לא כלום. כנראה לא הבהרתי לראומוטולוג עד כמה כואב לי כשזה בא. גם ככה אני צריכה ללכת לרופאת המשפחה, והיא מטפלת גם בעוד לופוסים. שיהיה לכולם שבוע טוב.

lupland

New member
אין כותרת.מה תעשו לי?

טלי אחותי היקרה. דבר ראשון שהייתי מייעץ לך הוא לבטל את המנוי להולמס פלייס. דבר שני נשמע הרבה יותר אינפנטילי אז נעזוב את הבדיחות להערב.ערב? כבר בוקר. יהיו מי שינסו לייחס זאת למזג האויר הקריר.אין לפסול זאת.אבל.על פי התאור שאת מתארת זאת זה נשמע הרבה יותר חמור.לא להחזיק סכין.מזלג או כוס? מצטער אחותי אבל זה לא נשמע/נקרא כמו איזה כאב פרקים "שכיח".זה נשמע הרבה יותר חמור.בהנחה שאת לא הקצנת הייתי "מזרז" פגישה שנקבעה כבר מראש עם הראומטולוג. רופאת משפחה כבודה במקומה אבל עד כמה שידוע לי לא היא שתקבע לך את מינון הכדורים/סטרואידים שעלייך לקחת. מקווה בשבילך שאם אכן יוחלט לתת לך טיפול בעזרת סטרואידים יהיה זה במינון נמוך על מנת שכשתתחזקי תוכלי "להיגמל" מהם. עד הפעם הבאה-תרגישי טוב אסף נ"ב:דרך אגב."הסגרת" את עצמך בכך שחשפת שרופאת המשפחה שלך מטפלת בעוד כמה לופוסים/זאבים נוספים.לפיכך."העונש" שלך יהיה כי בפעם הבאה שתיפגשי איתה תבקשי רשות ממנה להעביר דרכה או להשאיר לה פתק קטן עם כתובת של האתר שלנו.מה את אומרת אחותי.תוכלי לעמוד "בעונש"? היי.תני חיוך.יש בשביל מה.

gaia20

New member
יש לי פתרון../images/Emo132.gif

אבל אתם חייבים להבטיח לא לצחוק! לפני כמה זמן היה לי כאב חד בברך, כאבי ברכיים, תופעה ידועה. בכל מקרה, חשבתי שאני פשוט הולכת לנסר את הרגל אם הכאב הזה לא יעבור. אמא שלי, אימי היקרה מיד באה לעזרתי ושמה לי... כרוב על הברך... כן, כן... שמעתם נכון, כרוב על הברך עטפתי הכל בתחבושת אלסטית, אני לא יודעת אם זה הפסיכולוגיה בראש שלי, שרק רציתי שהכאב יעבור ורציתי ממש חזק שהכאב יעבור, או שמא זה באמת אחת מסגולות הכרוב. בכל מקרה הכאב עבר לגמרי אחרי אותו לילה. מה אני אגיד? את מוזמנת לנסות. אם לא יועיל בטוח שלא יזיק..... (הסבר קטן על הכרוב- כרוב הוא ירק שסופח אליו חום, בדלקת יש חום ואומרים שהכרוב סופח אליו את החום, שהוא בעצם הכאב.)

למעלה