כתבי עת

lee103

New member
כתבי עת

שלום חברי הפורום, אני מנסה לפרסם מאמר באחד מכתבי העת הארכיאולוגים, האם מישהו יודע במקרה האם ישנו כתב עת מסויים שעדיף לפנות אליו ראשון? האם יש למי מכם רשימה מלאה של כל כתבי העת לפי סדר יוקרתם? אני זקוקה למידע בעניין ואם אפשר - ל"הנחיות למחברים" (כמו שמופיעים באתר של "קתדרה" לדוגמא) תודה רבה!

Lakedaimon

New member
לכל נושא יש את כתב העת שלו בארכיאולוגיה

על מה מדבר המאמר? אם בארכ' מקראית עסקינן, קלאסית, ברונזה, פרהיסטוריה ועוד. לכל אחד מן הנושאים יש את הנישה שלו. לגבי הצעות קודמי על nature ועל science, במידה ואינך יודעת לאן מיועד מאמרך, קשה להצביע על נישה מסוימת. "הנחיות למחברים" כל כתב עת נותן מרגע שהוא קיבל את מאמרך ועמיתים קראו אותו (Peer-Reviewed )

lee103

New member
מדובר בארכיאולוגיה קלאסית

ואני לא מכוונת עד כדי כך גבוה (בנתיים) אני מדברת על כתבי העת המקומיים כמו קתדרה, קדמוניות, תל אביב וכו'. מה דעתך?

Lakedaimon

New member
near eastern archaeologist (NEA) יכול להיות

רעיון טוב. הוא peer reviewed ויוצא בתדירות די גדולה.

lee103

New member
כוונתי היתה..

כוונתי היתה הנחיות למחברים, כלומר: כל כללי הכתיבה שמקובלים ספציפית בכתב העת המסויים, כללי העריכה, הגבלת מספר מילים... וכו'. מצאתי את ההנחיות של קתדרה באתר שלהם אבל איפה אפשר למצוא את הנחיות שאר כתבי העת? תודה לפורום ולמנהלו השרמנטי והחביב
...

Lakedaimon

New member
ובכן, הנחיות למחברים של ת"א

בעיקר מתייחסות לביבליוגרפיה, לגבי הגופנים והרווחים אני לא יודע. אני אמצא את הגליון שבו יש הוראות. בד"כ עדיף לכתוב מייל לעורכים והם יתנו לך את ההפנייה המדויקת.

lee103

New member
שליחת מאמרים לכתבי עת

האם ישנה הגבלה על מספר כתבי העת שאני יכולה לשלוח אליהם את המאמר(ל-peer review) באותו הזמן? מן הסתם עדיף לשלוח את המאמר ליותר מכתב עת אחד, אך אני לא יודעת אם זה אפשרי. ובכלל - איפה יש את ה"חוקים" לפרסום מאמר? נ.ב. אנא אל תשלחו אותי להתייעץ בעניין הזה עם המנחים שלי.

אני לא מתמצא בארכיאולוגיה

אך בכל התחומים שאני כן מכיר, אף כתב-עת לא יסכים שהמאמר שלך יוגש לכתב-עת אחר בו-זמנית. את אמורה לנסות אותם אחד אחרי השני (מעצבן, אני מסכים...). לרוב כתבי העת יש כיום אתר אינטרנט מסודר שבו מפורטים החוקים וההנחיות להגשה, וכמו שנאמר למעלה ניתן לפנות אליהם בבקשות הבהרה.

פצאלי

New member
כל אחד בזמנו...

למרות שאין חוקים ברורים בנושא, חל איסור א-פורמלי לשלוח את המאמר שלך ליותר מכתב עת אחד בו זמנית. את צריכה להתאים את המאמר להנחיות הכתיבה של כתב העת הספציפי ולהמתין עד שהוא יעבור בדיקת קוראים חיצוניים. אם הוא לא מתקבל (וזה בהחלט קורה לפעמים) - לא להתייאש! ישר להתאים את המאמר לכתב העת הבא בתור שלך ולשלוח שוב... רק תדעי שבכתבי עת מכובדים יותר לפעמים צריך להמתין עד שנה עד שמקבלים תגובה רשמית! יש מעט כתבי עת ששפתם אנגלית שמוכנים שהמאמר שהם מפרסמים יפורסם גם בשפה העברית. כך את יכולה לפרסם את המאמר בשני כתבי עת שונים. תמיד תזכרי שלפעמים המאמר לא מספיק ראוי להתפרסם בכתב עת שפיט (ואני בטוח שזה לא המקרה שלך...) ואז יש אפשרויות פרסום "נוחות" יותר - למשל ספרים לכבוד יציאה לגמלאות של חוקר מסויים או ספרים ששפיטותם פחות חמורה. העיקר לא להתייאש (וגם מזל לא יזיק...).

Lakedaimon

New member
המנחים שלך הם המועמד הטבעי לעצה בעניין הזה

וחבל שאת פוסלת מראש את האפשרות, למרות שאני בטוח שסיבותייך לגיטימיות. בנוסף למה שכתבו קודמי, הייתי רוצה להוסיף שאת יכולה לפרסם בכתבי עת פחות "נחשבים" אך עדיין שפיטים, ועדיין להרוויח את הפירסום. במידה ומדובר בתקופה הרומית, יש את הjournal of roman archaeology שהוא ה"נחשב" ביותר לתקופה. אם תלכי על הגירסה המקומית של אותו כתב עת (spanish journal of .... וכ"ו) יכול להיות שיהיה לך יותר קל להעביר אותו שיפוט בעניין של ביקוש והיצע. כשהרבה מגישים מאמרים לפירסום, השיפוט הוא יותר חמור, כשמעט מגישים הוא פחות חמור.

למעלה