כתבי-עת ישנים בספריה

• פותח הנושא bat5
  • פורסם בתאריך

bat5

New member
כתבי-עת ישנים בספריה

לספרנים שלום! אני עובדת כספרנית בספריה קהילתית. אין לי הכשרה בתחום. הספרנית האחראית ואני מתלבטות בשאלה אם וכמה זמן לשמור בספריה כתבי-עת ישנים שמעלים אבק במדפים, מחוסר דרישה להם. הכוונה לחוברות של ניישונל גיאוגרפיק, גליליאו, מסע אחר, סטודיו ועוד. מה נהוג בספריות שלכם והאם יש כללים בנושא? תודה !

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא מתמצא מה קורה בספריות

קטנות כי אני עובד בספריה שלא זורקים כלום בעיקרון - הספריה הלאומית. אולי כדאי שתשאלי ספריות באזור אם הן מעונינות בחומר הזה. נחכה אולי לאחד המשתתפים בפורום המגיע מספריה קטנה תהיה תובנה אחרת בנושא. אלה נראים לי דווקא כ"ע בעלי ערך שיש להם ביקוש

אלינקה

New member
אצלנו עותקים מאוד ישנים

מועברים למחסן הם כרוכים וניתן לאתר אותם בקטלוג לפעמים יש אנשים שמחפשים דוקא עותקים ישנים לא זורקים

little light

New member
סטודיו

אמנם בדיוק עזבתי את עבודתי בספריית מוזיאון חיפה לאמנות אבל במידה ואין לכם צורך בגליונות סטודיו ישנים - יתכן ושווה להתקשר לספריה הנ"ל (ימי שני ורביעי 10:00-15:00) ולשאול אם הגליונות הספציפיים חסרים שם. זה כתב עת נחוץ ושם הוא יאסוף פחות אבק
לדעתי, כל כמה זמן צריך לדלל קצת אוסף, להוציא פריטים שבאופן קבוע לא נעשה בהם שימוש. זה יחסוך מכם לנשום אבק ואם אפשר להעביר את הפריטים למקום שיעשה בהם שימוש - מה טוב. יתכן וספריות בתי ספר ישמחו לקבל אותם, או אפילו מחלקות ילדים בבתי חולים (לקריאה או אפילו לעשות מהתמונות שבהם קולאז'ים).

bat5

New member
תודה למשיבים

שאלתי התמקדה בהשארת החוברות בספריה, ולא בעניין השימוש בהן, במידה שנחליט שלא להשאיר. אנחנו תמיד מוסרים ספרים שיוצאים משימוש אצלנו. בכל מקרה, עניתם לי והתשובות יכללו בשיקולינו. תודה רבה לכם. יום מעניין לכולנו, עם התרחשויות כמו אלה שבתוך הספרים, עלילה סוחפת, דיאלוגים עשירים, אתגרים וקונפליקטים במידה המדויקת להתפתחותו של כל אחד מאתנו ובסגנון תואם, הרבה רומנטיקה והפי-אנד.

למעלה