כתבי-עת אלקטרוניים

perhay

New member
כתבי-עת אלקטרוניים

בספרייה בכדורי אנו שוקלים את האפשרות של חתימת מנויים לכתבי עת אלקטרוניים. אשמח לקבל מידע מכם על הנסיון שלכם בתחום. מהן היתרונות והחסרונות לעומת כתב עת מודפס ומה הם כתבי העת שעליהם אתם ממליצים. תודה מראש

חייםלוי

Member
מנהל
אנחנו מנויים על די הרבה כתבי עת

אלקטרוניים. גם חיפה מנויה על הרבה. זה נוח מבחינה זו שקוראים וספרנים יכולים להגיע גם לכתבי עת שאינם מגיעים לספריה וניתן לעיין בהם מכל מחשב בספריה. גם כ"ע שנמצאים בספריה בנייר טוב לעשות להם מנוי. הם נשמרים טוב יותר. אם יש עותק אחד בספריה והוא תפוס ע"י קורא אחר העותק האלקטרוני נגיש תמיד. אצלנו משתמשים בזה הרבה מאוד גם הספרנים. ניתן להדפיס את המאמר הרלוונטי בלי בעיה וכך לא צריכים להרוס את עותק הנייר בצילום זירוקס. הצילום פוגע, כידוע בנייר לא רק בכך שמשטחים את הכרך בתוך המכונה כי אם בעיקר האור שפולטת המכונה פוגע בנייר. לגבי כ"ע מומלצים אני לא יודע. זה תלוי בצרכים שלכם.

perhay

New member
תודה על התשובה המפורטת, חיים

האם תוכל להמליץ על סוכנים שמתעסקים בכבתי-עת אלקטרוניים?. האם ידוע לך טווח מחירים ממוצעים למנויים שנתיים? שוב, תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא מתעסק בזה בספריה. אני יודע

על מי לא להמליץ - ספק בשם Ingentaconnect. היות ואני עובד גם ב help desk של הספריה ביקשו ממני שאנסה לברר למה לא מצליחים לקרוא את כה"ע שחתמו עליהם דרך הספק הזה. מתברר שיש אתו בעיות גם אצלנו וגם בספריה של הר הצופים. אחרי שמקבלים אישור שהאקטיביזציה עברה בשלום בעצם לא קורה כלום. כשפונים אליהם הם אומרים שהבעיה אצלנו. זה הספק היחיד שיש אתו בעיות. יותר מאוחר אברר לך עם איזה ספקים אנחנו עובדים.

חייםלוי

Member
מנהל
שאלתי את מי שמטפלת בכ"ע אלקטרוניים

א. לפי דבריה לספריה ציבורית לא כל כך כדאי לעשות על מנוי כזה. ראשית בשל המחיר הגבוה. המנוי מאוד יקר. אצלנו אנחנו עושים את המנוי בשיתוף כמה ספריות באוניברסיטה ואז יוצא יותר זול. ב. לפעמים המו"ל דורש שהמנוי יהיה גם על הנייר וגם על העותק האלקטרוני. כך שהיתרון בעותק האלקטרוני כמעט הולך לאיבוד. ג. לכל כ"ע יש ספק משלו ויש כ"ע שיש להם כמה ספקים. תיכנסי לקטלוג המאוחד של כ"ע בישראל ותבדקי אם מה שאתם מעוניינים נמצא שם בצורה דיגיטלית. זה כתוב בצורה די ברורה. אם את מוצאת תוכלי לראות דרך איזה ספק זה מגיע או שתשאלי אותי על כ"ע ספציפיים.

perhay

New member
לינק

חיים: האם תוכל לתת לי את הלינק לקטלוג המאוחד? אני נכנסתי דרך גוגל, אבל לא בטוחה שלכך התכוונת, ולא מצאתי שום רשימה של כתבי-עת. תודה מראש שבת שלום!

חייםלוי

Member
מנהל
בבקשה

כאן והוא נמצא כמובן גם בקישורי הפורום. כשאת נכנסת תקלידי את שם כה"ע המבוקש למשל. Psychology today מה שמסומן הוא כ"ע אלקטרוני. כשלוחצים רואים שצריכים לשלם כי אני מהבית. בספריה נקבל את כה"ע עצמו.

אלינקה

New member
לספריהציבוריתיש אפשרותלקבל את GALE

זה מאגר באנגלית מכיל תקצירים וגם מאמרים שלמים הוא חינם לנו יש אותו יחד עםמפתח חיפה וגם את סולד אתיכולה להכנס לסנונית יש להם כתבי עת שמופיעי םחינם באינטרנט

sashkashurik

New member
אין כניסה לכתבי עת אלקטרוניים מהבית

?
ממש לא יודעת איך המצב עם זה בארץ, אבל באמריקה לכל מי ששייך לאוניברסיטה (סטודנטים, מרצים, עובדים) יש מספר שפועל כמן סיסמא שמאפשרת להתחבר לכתבי עת אלקטרוניים מהבית וגם למאגרי מידע אלקטרוניים מהבית. כמובן רק לאותם מאגרים וכתבי עת שהספריה של האוניברסיטה מנוייה עליהם.

למעלה