כתבי ז'בוטינסקי

כתבי ז'בוטינסקי

שמתי לי למטרה לקרוא את כתבי ז'בוטינסקי, אם לא כולם אז את החשובים שבינהם. איפה עלי להתחיל? מהו החיבור הנפוץ ביותר והמפורסם ביותר? ז'בוטינסקי כתב גם ספרים? מה שמם? תודה!

בתור התחלה...

הייתי ממליצה לקרוא את "עולמו של ז'בוטינסקי", אמנם זה ארוך אבל זה עיקרי דבריו ועיקר תורתו... ומעבר לזה שזה מאוד מעניין
לטעמי :)

Eliavzz

New member
אור על ההתחלה את מביאה לו את עולמו

ת'אמת זה ספר שיש בו ה כ ל כולל הכל! כל מה שז'בו חשב, כל מה שז'בו האמין ועוד. בעיקרון יש את "עולמו של ז'בוטינסקי" הישן ז"א הראשון ויש בו די הרבה כרכים. ויש את עולמו "המקוצר" שזה ספר אחד מאוד מעניין. ומאמר מאוד מפורסם של ז'בו הוא "על קיר הברזל " שנכתב בשנת 1921 ?(אם אני לא טועה) ותורגם לעברית ב1933 ובמאמר מדבר על המצב שבין יהודים לערבים, וז'בו אז ניבה את העתיד ואמר שאם לא תיהיה הפרדה בין היהודים לערבים אז זה המצב שנקלע אליו, מצבינו עכשיו. שבת שלום,ו.. קריאה מהנה

LPgirl

New member
...

זה לא רק ביוגרפיה הספר מציג גם את השקפות העולם והדרכים שלו ו.. אם אני לא טועה הספר נכתב ע"י משה בלע אני אוודא את זה היום במעו"ז.. אנחנו מחזיקים של עותק

לביוגרפיה בעלת 2 הכרכים קוראים ז'בו

והיא דיי משעממת, המלצתי היא אכן לקרוא את "עולמו של ז'בוטינסקי", זה כמובן ספר מאוד מאוד מקוצר, קצת מהמבחר שבכתביו. לאחר מכן, אני ממליצה לקרוא את המחזה "שמשון" , הוא מקסים וקשה להוריד אותו מהיד. המשפט המפורסם מהמחזה הוא: "לקבוץ ברזל, לשים עליהם מלך וללמוד לצחוק" ... כמובן שהכוונה היא לשלושת הדברים שעם צריך על מנת להתקיים. בעולמו של... אני ממליצה לך לקרוא את חוכמת הכדורגל שהוא פרק פחות מוכר ומאוד מעניין, וכמובן את הפרקים על קיר הברזל, החלוץ, נוער ודמות האשה ("נפש ארוגה חוטי ברזל ומשי"). תהנה.

תודה!

תוכל להגיד לי אם זה נראה לך ספר ישן או יותר חדש? (כדי שתהיה לי איניקציה אם הוא נמצא בחנויות).

Eliavzz

New member
לספר יש הרבה גירסאות..

הראשונה שיש לה די הרבה כרכים ומה שלדעתי יעניין אותך ומה שיהיה יותר טוב בשבילך זה הספר השלישי והאחרון שיצא בשנת 2002 ותוכל למצוא את הספר בכל חניות סטימצקי.

אמורוסו

New member
היא לא משעממת ../images/Emo10.gif

אלו ספרים מצוינים שכתב "שמואל כ"ץ " אדם נערץ וגאון לדעתי האישית. חשוב לקרוא את כל הספרים שלו.

למעלה