כתבו על המאבק שלנו גם בגלובס

כתבו על המאבק שלנו גם בגלובס

רציתי להודיע לכם שכתבו על המאבק בערוץ 2 גם בגלובס. אני מראש מתנצל שאני לא משרשר את ההודעה, אני פשוט מתלהב וחושב שחשוב שתראו אותה, אבל כמובן שזה נתון לשיקול דעתן של מנהלות הפורום. כדאי שתקראו את הכתבה בעיון. (היא תפורסם הערב גם במהדורה המודפסת של העיתון) תראו רק שהמסר המועבר לציבור הוא שאפילו אצלנו בפורטל יש רוב בציבור שתומך בפרסומת, אז אני מקווה שלאחר קריאת הכתבה תבואו להשתתף בסקר ולהשפיע, כנ"ל לגבי הפורום, ובעיקר חיתמו על העצומה. המאבק צובר תאוצה, וביכולתכם/ן להשפיע רבות. תודה על שיתוף הפעולה, אמיר.

סאטיר #3

New member
חתמתי

תגיד בבקשה - האם יש אפשרות שהמייל ששלחתי ייכנס לרשימת תפוצה?

בהחלט כן, הכנסתי לרשימת התפוצה

אחרי עבודת "מודיעין", זיהיתי את השם על פי כתובת האי.מייל שלך...

הכתבה בגלובס

קיבלתי "תלונות" במייל על כך שבשביל לקרוא את הכתבה יש צורך להירשם לאתר של גלובס. אז כדי לחסוך מכם את הרישום, להלן הכתבה: הרשות השנייה אסרה שידור הפרסומת של פוקס לפני השעה 22:00 גם הפרסומת החדשה מבית היוצר של משרד הפרסום זרמון-גולדמן, מצליחה לעורר גלי צדקנות בביצה * בסט שופינג: נארגן חרם צרכני על שידורי ערוץ 2 * הדר גולדמן: המסר הקריאטיבי הוא לא סקס סמדר הירש 03/10/2001 14:17 כל פרסומת חדשה מבית היוצר של משרד הפרסום זרמון-גולדמן, גם הפרסומת החדשה לאופנת פוקס, מצליחה לעורר גלי צדקנות בביצה, מצד ארגוני נשים ופעילי צרכנות טובה. בפרסומת, המנסה להעביר את המסר כי מותר הבגד מן הסלבריטי הלובש אותו, מפשיט בחור צעיר את בובתה של יעל בר זוהר כדי לזכות במכנסיה. הרשות השנייה, שאישרה בתחילה את הפרסומת, הודיעה בתחילת השבוע כי בעקבות פניות חוזרות ונשנות בנוגע ל"רמיזות המיניות המשתקפות ממנה", החליטה להגביל את שידורה רק אחרי השעה 22:00. "הפשטת הבובה ומבטיהם של הגיבורים יוצרים אווירה מינית אשר הרשות החליטה כי יש לצמצם חשיפתה לקהל הילדים הצופה בשידורי הערוץ", נכתב בהודעתה של הרשות לעיתונות. כמו כן, בעקבות התערבותה של הרשות, צונזר קטע הסיום של הפרסומת בו נזרקת בובתה של בר זוהר אל הרצפה. אמיר הייטנר, מנכ"ל סטארט פוינט, המפעילה את האתר בסט שופינג (bsh), אומר: "הבעייתיות של הפרסומת אינה קשורה בהיותה סקסיסטית, אלא בכך שהיא מעודדת אלימות מינית כלפי נשים, שהיחס אליהן מוצג בה באופן כל כך בוטה וגס. זאת הנקודה המרכזית, ומי שלא ממקד את הביקורת בנקודה הזאת חוטא ומחטיא". בנוסף קורא הייטנר לחרם צרכנים על ערוץ 2 כולו ביום שישי הקרוב. "מלחמה בפוקס היא מלחמה בסימפטום, בעוד שמלחמה בערוץ 2 המשדר את הפרסומת המעוותת היא מלחמה בתופעה הכוללת של השידורים המעודדים אלימות". לדבריו, "אין בכוונתנו לבלוע את גלולת ההרגעה שבערוץ השני מנסים לספק לנו, ובכוונתנו להמשיך במאבק עד להורדת הפרסומת באופן מוחלט". עם זאת, תוצאות סקר דעת קהל שעורך הפורטל בימים אלה מראות כי 32.75% מציבור המצביעים אינם סבורים כי ישנה בעיה כלשהי בשידור הפרסומת. 22.22% בלבד סבורים כי היוזמה לחרם הצרכני היא יוזמה יפה שתגרום להד ציבורי. 26.32% סבורים כי היא תועיל במעט, ואילו 12.87% לא מאמינים בסיכוייו להצליח. 5.85% מן המצביעים תומכים במאבק אך מתנגדים לחרם. הדר גולדמן, מבעלי זרמון גולדמן: "תוצאות הסקר שהזמנו מראות כי זוהי פרסומת עם אהדה וקואליציה מקיר לקיר. אני מבין את ארגוני הנשים למיניהם, גם הם צריכים לחיות. הרי מי ידע מי היא יו"ר נעמת לפני יומיים או מי זה האתר בסט שופינג. אנחנו רצינו למכור בגדים והשגנו את המטרה. בתוך ימים סיימנו את מלאי החורף. גם המסר הקריאיטיבי הוא לא סקס. זה מסר פשוט שאומר שהג´ינס יותר נחשק מכוכבת סלבריטאית נחשקת כמו יעל בר זוהר. לא מראים פה פיסת עור חשופה אחת".

אורלי_ל

New member
איזו כתבה מגמתית

הם לא כותבים ש- 67.25 אחוז כן חושבים שיש בעיה עם הפרסומת.

.inbal

New member
שאלה

אולי זה עלה בפורום ופיספסתי, אבל יש לי שאלה: למה הכוונה בכתבה כשהם אומרים שכל פרסומת חדשה ממשרד הפרסם הזה היא בעייתית? למישהו יש מושג מה פירסמו בעבר?

למעלה