כתבה

חי זוהר

New member
כתבה

איך בדיוק נפגעו הכבאי והמדנדבים האים היו ללא מערכות נשימה

fireman

New member
homer jay זה נושא שיש המון

מה לכתוב עליו ולתת עליו את הדעת אתה מוזמן להעביר ביקורת, אני מרשה לך שהיא תהיה הכי קיצונית שבא לך והכי חמורה שבא לך אם זה מה שאתה חושב.... נראה גם מה שאר חברי הפורום יכתבו על כך.... ותגובתי בנושא אני מוכן לחתום שכל החמישה היו ללא מערכות נשימה אני משטח את כל טענותי כלפי הכבאי או הקצין האחראי בשטח, אחד משני אלו צריך לדעתי לתת את הדין. ברשותי הכבאות נראה לי שרווחת הדעה שכל עוד הדליקה היא לא בתוך בית ולא הבית עצמו בוער מנ"פ הוא דבר מיותר ואני חושב שמכאן זה מתחיל, צריך להקנות את מושג ההתמגנות בכל אירוע שריפה כולל שריפות בשטחים פתוחים. לגבי צמיגים, החומר ממנו עשוי הצמיג בעת בעירתו פולט גזים רעילים מאוד ששאיפתם עלולה להיות גורם בטווח הרחוק להתפתחות מחלת הסרטן, עשן צמיגים הוא כבד וסמיך מאוד ועל אחת כמה וכמה כאשר הוא בוער במרחב סגור.... לי יצא להיות ביום חמישי האחרון ב3 שריפות מקלטים בבאר שבע, בשלושתם השריפות היו קטנות יחסית כמו עגלה שבערה במקלט, קצת פסולת שבערה וכו.....שריפה שלקח בדיוק דקה וחצי לכבות עם גלגלון אבל העשן עלה אל תוך הבניין לכל ארבעת הקומות בשלושת המקרים דבר שחייב להשאיר את הדיירים בתוך הדירות ולהנחות אותם לא לפתוח את דלתות הבתים, לאחר כיבוי השריפה פתחנו את החלונות בכניסה בחדר המדרגות ובגג בכדי לאוורר את המבנה, יש להדגיש שגם לאחר כיבוי השריפה פתיחת חלונות האיוורור נעשתה כאשר הכבאים ממוגנים במערכות נשימה. זה צריך להיות כלל ברזל ויש לי כמה שאלות לגבי המקרה הנ"ל בנוגע לשורת מחדלים ארוכה: 1. מדוע נכנסו 5 אנשים לכבות צמיג? 2. מדוע לא היה שימוש במערכות נשימה? 3. מדוע מפקד האירוע לא דרש מהכבאי להתמגן טרם כניסתו לזירת האירוע? 4. מדוע לא נמנע מהמתנדבים להכנס לתוך מקום השריפה כאשר ביודעין הם היו בלתי ממוגנים? 5. מדוע בעיתון צריך לקרוא שכבאים נפגעו ואזרחים לא? - לא שאני רוצה שאזרחים ייפגעו אבל זה שלומיאלי ביותר שכבאים ומתנדבים של כיבוי אש שאמורים להיוןת בקיאים בנושא הכבאות נפגעים לעומת אזרחים שבקיאותם בנושא לעומת הכבאים היא אפסית ברוב המקרים ואינם מציוודים בציוד מגן אני מצפה לתשובות

homer jay

New member
100% שהם היו ללא מנ"פים

מה היה מסובך ששנים מהמתנדבים היו מביאים מנ"פים? אם הם היו רוצים הם היו שמים עליהם מנ"פים ומביאים עוד 2 מנ"פים האחד לכבאי והשני למתנדב השני. אין שום סיבה לכך שיהיו 5 אנשים בשביל לכבות שריפה של צמיג? צמיג עושה הרבה עשן טוב ויפה אבל 5 אנשים? ולגבי טענתך ערן לגבי מפקד האירוע באירוע שכזה אני חושב שראש המשמרת לא הספיק בכלל להגיע אלו דברים שקורים כל כך מהר בדר"כ ראש המשמרת יוצא רק לאחר שנודע לו שאכן יש משהו במקום ומשהו שמצריך את היותו במקום. הצוות כנראה הגיע למקום עשה מה שעשה וזהו יכול להיות שהם השתמשו בגלגלון בקומה אבל לא מדובר במשהו שמסכן. המקסימום שיכל להיגרם כתוצאה מזה שהם היו הולכים לקחת מנ"פים זה שהדלת של הדירה תישרף או הארון חשמל/אינסטלציה ישרף אבל אין שום סיבה מוצדקת למה לא לחכות ולהביא מנ"פים אחרי הכול המיגון האישי קודם לכול. כמו לקחת קסדה ומעיל תקיפה, מנ"פ צריך להיות דבר חובה בקטעים כאלה. ולגבי המתנדבים, אני גם מבין את ההתלבהות אני גם מתלבה מאוד אבל יש מצבים לפעמים שיותר מדי אנשים עושים את הפעולה ההפוכה מלעשות טוב במקרה והם היו נשארים למטה הם היו יכולים להביא מנ"פים יותר מהר או לחילופין לעשות דברים אחרים לא כולם צריכים לעלות. אבל הכול ספקולציות אי אפשר לדעת מההיה קורה אחרת

fireman

New member
לגבי נהלי יציאה לאירוע

לא בכל תחנה ראש המשמרת יוצא ברכב קל לאחר שנוכחותו מתבקשת במקום בבאר שבע למשל בכל אירוע בדרגה 3 ומעלה מרגע קבלת ההודעה יוצא סגן ראש המשמרת או ראש המשמרת על אחד מרכבי הכיבוי שמוזנקים לאירוע אבל לא כאן הבעיה, הבעיה היא ביהירות ובפזיזות האידיוטית הזאת גם של הכבאי וגם של אותם מתנדבים מי אמר שחייב להיות ראש משמרת במקום? למה עוברים קורס כבאים? למה עוברים קורס ראשי צוותים? לא צריך "פלאפלים" על הכתפיים בשביל לקחת החלטות! אני למדתי דבר חשוב מאוד בכיבוי אש שלדעתי צריכים כולם לקחת בחשבון, את מה שנשרף אי אפשר להציל וצריך לקחת הכל בפרופורציות, יש לתת לביטחון ולמיגון האישי עדיפות עליונה בכל מה שקשור באירועי שריפה ואירועים אחרים ד"א עוד דבר שמעניין אותי לדעת זה אם הכבאי הזה יצא לבד לאירוע עם 4 מתנדבים...איפה הפק"ל לצוות כיבוי, מדובר באירוע בדרגה 3 איפה היו שאר הכבאים?

Rescue1

New member
לדעתי ...

קודם כל אני חייב להגיד שאני מסכים עם כל מילה ומילה עם מה שערן אמר כאן . ואין לי משהו אחר להוסיף חוץ מזה שלדעתי הכבאי ממש לא פעל בצורה מקצועית בכך שהוא סיכן את עצמו למען איזה דליקה פשוטה בחדר מדרגות ועוד יותר חמוד זה הדבר שהוא נתן ל-4 מתנדבים להיכנס איתו לאזור הדליקה , רבעק תחשבו לרגע אם היה קורה משהו שהם דחוף צריכים לרדת למטה או משהו מה היה קורה ... 5 אנשים היו עולים שם אחד על השני ... זה ממש לא מקצועי להיכנס בלי ציוד מתאים לדליקה מסוג זה . חוץ מזה לדעתי זאת גם אשמת ראש משמרת שהיה אמור להיות נוכח בדליקה ולראות שהכבאי חודר ללא ציוד פשוט כמו מנ"פ עליו , ועוד הפעם מי בכלל מכניס 4 מתנדבים לתוך דליקה במבנה ? איפה נשמע דבר כזה ? זאת ממש פשלה ולדעתי גם בושה וחרפה לתחנת ראשון לציון ולאותו כבאי ומפקד המשמרת בפרט ... יום טוב לכולם ותזהרו שם ואל תנסו להיות גיבורי על ... לא שווה להפסיד את החיים בגלל איזו דליקה אחת מחורבנת (סליחה על הביטוי)

TAFD

New member
בדיוק

אני מסכים עם ערן וולדיק, למרות שאנחנו לא יודעים בדיוק מה קרה שם ומה היה הסד"כ במקום והאם יצא פק"ל או לא. אבל זה באמת נראה לא הגיוני שיכנס כבאי אחד עם 4 מתנדבים לכבות צמיג, אם כבר הם היו נכנסים כדי לבצע סריקות בבניין שאין בדירות אנשים שנחנקים מהעשן. בנוסף אנחנו לא יודעים אם הם התמגנו או לא, אבל בכל זאת ששומעים על 5 נפגעים בכזה אירוע יש הרגשה שהיה שם חוסר מקצועיות וחוסר זהירות, וחבל.

למעלה