homer jay זה נושא שיש המון
מה לכתוב עליו ולתת עליו את הדעת אתה מוזמן להעביר ביקורת, אני מרשה לך שהיא תהיה הכי קיצונית שבא לך והכי חמורה שבא לך אם זה מה שאתה חושב.... נראה גם מה שאר חברי הפורום יכתבו על כך.... ותגובתי בנושא אני מוכן לחתום שכל החמישה היו ללא מערכות נשימה אני משטח את כל טענותי כלפי הכבאי או הקצין האחראי בשטח, אחד משני אלו צריך לדעתי לתת את הדין. ברשותי הכבאות נראה לי שרווחת הדעה שכל עוד הדליקה היא לא בתוך בית ולא הבית עצמו בוער מנ"פ הוא דבר מיותר ואני חושב שמכאן זה מתחיל, צריך להקנות את מושג ההתמגנות בכל אירוע שריפה כולל שריפות בשטחים פתוחים. לגבי צמיגים, החומר ממנו עשוי הצמיג בעת בעירתו פולט גזים רעילים מאוד ששאיפתם עלולה להיות גורם בטווח הרחוק להתפתחות מחלת הסרטן, עשן צמיגים הוא כבד וסמיך מאוד ועל אחת כמה וכמה כאשר הוא בוער במרחב סגור.... לי יצא להיות ביום חמישי האחרון ב3 שריפות מקלטים בבאר שבע, בשלושתם השריפות היו קטנות יחסית כמו עגלה שבערה במקלט, קצת פסולת שבערה וכו.....שריפה שלקח בדיוק דקה וחצי לכבות עם גלגלון אבל העשן עלה אל תוך הבניין לכל ארבעת הקומות בשלושת המקרים דבר שחייב להשאיר את הדיירים בתוך הדירות ולהנחות אותם לא לפתוח את דלתות הבתים, לאחר כיבוי השריפה פתחנו את החלונות בכניסה בחדר המדרגות ובגג בכדי לאוורר את המבנה, יש להדגיש שגם לאחר כיבוי השריפה פתיחת חלונות האיוורור נעשתה כאשר הכבאים ממוגנים במערכות נשימה. זה צריך להיות כלל ברזל ויש לי כמה שאלות לגבי המקרה הנ"ל בנוגע לשורת מחדלים ארוכה: 1. מדוע נכנסו 5 אנשים לכבות צמיג? 2. מדוע לא היה שימוש במערכות נשימה? 3. מדוע מפקד האירוע לא דרש מהכבאי להתמגן טרם כניסתו לזירת האירוע? 4. מדוע לא נמנע מהמתנדבים להכנס לתוך מקום השריפה כאשר ביודעין הם היו בלתי ממוגנים? 5. מדוע בעיתון צריך לקרוא שכבאים נפגעו ואזרחים לא? - לא שאני רוצה שאזרחים ייפגעו אבל זה שלומיאלי ביותר שכבאים ומתנדבים של כיבוי אש שאמורים להיוןת בקיאים בנושא הכבאות נפגעים לעומת אזרחים שבקיאותם בנושא לעומת הכבאים היא אפסית ברוב המקרים ואינם מציוודים בציוד מגן אני מצפה לתשובות