כתבה שחשוב מאוד לקרוא.

Lizz

New member
כתבה שחשוב מאוד לקרוא.

ודרך אגב, מה המצב החוקי בארץ, מבחינת הטראנסים?

המצב בארץ + ד"ר סטיפן ויטל

המצב בארץ הוא טוב בהרבה בהשוואה לאנגליה. בישראל, אדם שעבר ניתוח לשינוי מין רשאי לשנות את רישום המין בתעודת הזהות שלו (וכמובן בדרכון ובכל מקום אחר שבו רשום מינו). אחרי השינוי לא נשאר בתעודת הזהות כל איזכור של המצב הקודם, כך שגם פרטיותו של נושא התעודה מוגנת. שינוי רישום המין הוא הליך מינהלי. המבקש צריך לגשת למשרד הפנים כשבידו אישור חתום על ידי רופא ישראלי (מכתב מרופא מחו"ל אינו תקף לצורך זה) המעיד שהמבקש עבר ניתוח לשינוי מין. כל רופא הרשום בישראל, כולל רופא המשפחה בקופת חולים, יכול לתת אישור כזה. לפני שפונים למשרד הפנים יש לגשת לאגף לרישוי מקצועות רפואיים במשרד הבריאות לצורך אימות חתימת הרופא על האישור. ללא חותמת משרד הבריאות - משרד הפנים לא יבצע את השינוי. בעבר היה נהוג להפנות את המבקשים לשנות את רישום המין למכון הפתולוגי באבו כביר, לצורך בדיקה רפואית. נוהג זה נפסק לפני שנים רבות, אם כי עלולים להמצא פקידים במשרד הפנים שטרם שמעו על כך. אם נתקלים בדרישה כזאת - יש לסרב לה מכל וכל. בכל מקרה של בעיה ברישום שינוי מין, ובכל נושא אחר הקשור בסוגיות זהות המגדר מול הרשויות, אפשר לפנות אליי באגודת ההומואים, הלסביות, הבי והטרנסג´נדרים, בטלפון 03-5167234 או בדואר אלקטרוני ([email protected]). ד"ר סטיפן ויטל, המוזכר בידיעה ב"הארץ", הוא טרנסקסואל FtoM. הוא מרצה בכיר למשפטים באוניברסיטת מנצ´סטר, מומחה בינלאומי לסוגיות משפטיות הנוגעות לטרנסקסואלים, ולוחם ותיק לזכויותיהם. ד"ר ויטל ביקר בארץ ביוני האחרון כאורח שלנו, ונשא הרצאה מרתקת בכנס על זהות טרנסג´נדרית שאירגנו לרגל ארועי הגאווה. בימים אלה הוא קיבל את פרס זכויות האדם של ארגון ליברטי, אחד מארגוני זכויות האדם החשובים בבריטניה, על פועלו רב השנים לקידום זכויות הטרנסקסואלים. נורה

Lizz

New member
כן, קראתי את הכתבה בזמן הורוד

על סטיפן ויטל :) וגם, שלחתי לך אימייל! :)

barak001

New member
שינוי מין לFTM - שאלה לנורה

גם ניתוח חזה הוא ניתוח לשינוי מין. האם יש רופאים המכירים בניתוח חזה כניתוח לשינוי מין ולכן מוכנים לאשר את שינוי המין לFTMים? (כלומר, האם ידוע לך על מקרים כאלה) אם לא, האם הוגש אי פעם בג"צ בנושא? בתודה מראש.

לא די בחזה

ניתוח חזה (mastectomy) הוא אכן חלק מתהליך שינוי המין מאישה לגבר. זהו ניתוח שמרבית ה-FtoM עוברים. ברוב מדינות העולם, כולל בישראל, אין די בניתוח הזה כדי לקבל הכרה בשינוי המין. רוב המדינות קובעות את המין על פי הגניטליה. בכלל, בארץ אין מנתחים המתמחים בניתוח זה בטרנסקסואלים FtoM (הניתוח מבוצע בדרך כלל בנשים הסובלות מסרטן השד, אבל לא אצל טרנסקסואלים). אני יודעת על מספר מנתחים המוכנים לבצע את הניתוח, אבל לא בדקנו האם יהיו מוכנים לאשר אותו כניתוח לשינוי מין. אני מוכנה, אם תהיה פניה אליי, לבדוק זאת, אם כי סביר להניח שהתשובה תהיה שלילית. בארץ, כאמור, נקבע המין על פי הגניטליה. עכשיו, אם מישהו יביא אישור מרופא המעיד שעבר ניתוח לשינוי מין, חזקה על משרד הפנים שהוא לא ייכנס לפרטים. מכל מקום, יש כמה בעיות פוטנציאליות בדרך.ץ נניח שמישהו שינה את מינו בדרך זו, ואחר כך מגיע דבר קיום הגניטליה הנקבית לידיעת משרד הפנים. כיצד יגיב המשרד? אני יכולה לשער, אבל תשובה מוסמכת תהיה רק אם וכאשר נעמיד את העניין במבחן. לגבי בג"ץ, שוב, ניתן רק לשער. בחוק הישראלי לא כתוב כיצד ייקבע מינו של אדם (יש להניח שהמחוקק חשב שהדבר מובן מאליו). קיים נוהג לפיו המין נרשם על פי הגניטליה. מה יקרה אם מישהו יבקש לרשום על פי משהו אחר - אני מניחה, ממבט ראשון, שבג"ץ ידחה עתירה כזאת, אבל אם יהיה מקרה קונקרטי - נצטרך לבדוק לעומק. בעבר התפרסמו במדינות אנגלו-סקסיות, למשל באוסטרליה, מקרים של טרנסקסואלים FtoM אשר עברו ניתוח חזה והסרת הרחם והשחלות, אשר זכו להכרה במעמדם כגברים לצורך נישואין, למשל. ראוי לציין שממשלת בריטניה הודיעה אתמול על כוונתה לשנות את החוק כדי לאפשר שינוי רישום המין של טרנסקסואלים. בהודעת ממשלת בריטניה נאמר מפורשות, שמי שיבקש לשנות את רישום מינו יצטרך להוכיח שעבר "טיפולים מכריעים" לצורך השינוי, אך נאמר גם מפורשות שלא יידרש ניתוח לשינוי מין. מדיניות זו נובעת בין היתר מן הרצון שלא להקשות על FtoM, שרובם אינם עוברים את הניתוח בגניטליה. נורה

barak001

New member
תודה רבה על הפירוט!

האם בעיית שינוי המין של FTMים הוצגה בפני גורמים בעלי השפעה בעניין כמו חברי כנסת? וגם האם יש התקדמות בנושא שינוי החוק כך ששינוי המין לMTF/FTM יתבצע על פי עדות שאותו אדם חי בזהות המגדר המבוקשת?

FtoM

בעיית שינוי המין של FtoM לא הוצגה כבעיה נפרדת. עם זאת, בכל פורום שבו אני מציגה את סוגיית הטרנסקסואלים החיים בזהות המגדר שלהם ללא ניתוח, אני מדגישה שלטרנסקסואלים FtoM יש בעיה מיוחדת, כיוון שלמעלה מ-95% מהם אינם עוברים את הניתוח באיבר המין. אשר להצעה לשנות את הכללים לשינוי רישום המין, אני מגבשת כעת הצעה חדשה, אחרי שבחנו חלופות רבות. ההצעה תוגש לשר הפנים אחרי שתקום הממשלה הבאה. נורה

למעלה