כתבה שהגיע אלי

Gilliana

New member
כתבה שהגיע אלי

ובה סוקרת הכותבת את חמשת פרקי הסדרה האהובים עליה ומסיבה לא מובנת פוסלת מכל וכל את עונות 6-9 ומחרימה אותן כליל. לא כתבה שאני מסכימה איתה (גם לא בבחירת הפרקים), אפילו לא טיפה ובכל זאת אני מביאה אותה לעיונכם כי מעניין לקרוא עוד התרשמויות. והרי הכתבה לעיונכם.

1Shir

New member
תודה על הקישור

קודם כל הבחורה הזאת עשתה את ההבחנה בין פרקי מיתולוגיה לבין פרקים שעומדים בפני עצמם, וציינה כי היא מעדיפה את הסוג השני. דווקא אני לעומתה מעדיפה את הסוג הראשון, ואני יודעת שלרוב האנשים שאוהבים את הסדרה יש העדפה מגובשת לכאן או לכאן (כמובן עם כל מיני יוצאים מהכלל למינהם). אני גם חושבת שיש הרבה אנשים שאוהבים את הסדרה שכמו אותה בחורה פחות מתחברים לכל העלילה שהגיעה אחרי הסרט. אני כמובן לא ביניהם, אולי מכיוון שאף פעם לא ניסיתי לאמץ את הפרספקטיבה של מי שראה את הסדרה מתחילתה באופן מסודר כרונולוגית. מצד שני, עלילתית לסיים את הסדרה עם הסרט זה לא רעיון כל כך רע ואפילו קצת מפתה. שוב כמו אותה הבחורה, הרבה צופים התייאשו מהסדרה בעונה 9 והפסיקו לצפות, אבל היא לא מדייקת באומרה שסקאלי עזבה את הסדרה. סקאלי לא ממש עזבה, המשכנו לראות אותה אבל בחלק מהפרקים היא היתה דמות משנית לדוגט ורייס. לדעתי אין ספק שהניסיון של יוצרי הסדרה להכניס שתי דמויות שכביכול יחליפו את מאלדר וסקאלי הוא די חסר טעם ושגוי. מעניינת הבחירה שלה במקום הראשון, בדיוק אתמול חשבתי על הפרק הזה ועל כך שהקטע המסיים שלו יכול להיקרא בעיני הרגע הטלוויזיוני הכי אמיתי ונכון ומרגש ואהוב מבחינתי (אני מניחה שיש לי עוד כל מיני קטעים כאלה, אבל לצערי הקטע הזה בטח לא נופל מאף אחד מהם). הכותבת התייחסה אליו כאל פרק מצחיק וגם הבחירה השניה שלה היא בפרק שנחשב ייחודי ומצחיק (Humbug). המקום השלישי הוא פרקי טומס שהוא אחת ה"מפלצות" שנחרטו ביותר בזיכרון של כולנו. גם הבחירות הרביעית והחמישית מתייחסות לפרקים שהכי הפחידו אותה מבחינת המפלצת שהוצגה בהם (The host שמבחינתי הוא פרק מאוד מסמל תקופה ו- Home שהוא אחד הפרקים היותר מגניבים (וגם מזעזעים אבל את זה אנחנו מדחיקים) בסדרה). ראיתי שבתגובה לה המון אנשים בחרו את חמשת הפרקים שלהם, אולי גם אנחנו נעשה כזה?

Gilliana

New member
למה לא? רעיון טוב

התרצי לפתוח שרשור 5 TOP עם הבחירה שלך?

muldercrushed

New member
top 5שלי...

1.syzygy 2.מלחמת הזבלנים 3.הסרט 4. ארקדיה 5.הפיילוט הם לא מדורגים לפי המיקום שלהם ברשימה אלא הם פשוט הפרקים שהכי אהבתי. לדרג אותם לפי איזה הכי אהבתי ואיזה הכי פחות זה כבר משימה אחרת...

Gilliana

New member
אוקיי, הנה שלי:

עפ"י אותו עקרון של אופק, ללא דירוג פנימי: Deep throat Emily En ami Je souhaite Requiem ורק למען הפרוטוקול, זה היה מאד מאד לא קל לבחור!

1Shir

New member
טוב אז גם אני צריכה להשתתף..

1. Monday 2. הסרט 3. The Truth II 4. Bad Blood 5. The End וכ"כ רציתי להכניס כאן את Redux II.. מצטערת הייתי חייבת לציין את זה..

Gilliana

New member
סרט הוא לא פרק

סרט הוא סרט ולכן רשימה של 5 פרקים היא חוץ מהסרט, כף שאת בהחלט יכולה לכלול את Redux II! כנ"ל גם אופק שכללה את הסרט ברשימת הטופ 5 - את יכולה להוסיף פרק לרשימה. על הסרט לדעתי בכלל אין וויכוח.

1Shir

New member
../images/Emo13.gif

1. Monday 2. The Truth II 3. The End 4. The Sixth Extinction II: Amor Fati 5. Bad Blood (שיניתי קצת..)

muldercrushed

New member
אוקיי אז במקום הסרט...

החלטתי שאת מקומו ייקח לא אחר מאשר detour!!!! כי את סקאלי שרה לא רואים כל יום!!!

טוב נכנעתי

אני אשתדל לתת חמישה פרקים אבל תדעו שה ממממממש קשה לי. 1. LITTLE GREEN MEN 2. ONE BREATH 3. MEMENTO MORI 4. GETHSEMANE 5. למספר חמש יש לי התלבטות בין ALL THINGS ל THE TRUTH. אז תחליטו אתם מה עדיף...

Gilliana

New member
אני לא התלהבתי מ-HOME

בכלל למען האמת. לגבי עונה 9 - אני מצדיקה את הייאוש, אבל שימי לב שהיא ממש החרימה את עונות 6,7 ו-8. אז ניחא 8, למרות שגם עם זה אני לא מסכימה בכלל, אבל 6 ו-7? 6 היתה כנראה העונה הכי טובה של הסדרה וגם ל-7 לא היה חסר כלום. הייתי מציבה את עונה 7 במקום השני בשקט.

Ice Age

New member
ב-6 ו-7

היתה בשלות של הסדרה שמאוד אהבתי. לעשות למשל פרק יוצא דופן כמו Cops (אני מקווה שזכרוני אינו מטעני והוא אכן היה ב-6 או 7...), יכלו רק בעונות האלה. היתה כאילו פתיחות לרעיונות חדשים של התסריטאים והבמאים, ולדעתי 5-7 זו דווקא תקופת הפריחה. למרות זאת, אני מסכים שפרקי המיתולוגיה קצת הדרדרו בתקופה הזאת עד לסיום המביש בעונה 9.

1Shir

New member
זה בסדר אתה צודק Cops הוא מעונה 7.

וגם בעיני עונות 5-7 הן הטובות.

למעלה