כתבה על רומח הדרקון

Bajoran Preist

New member
כתבה על רומח הדרקון

כתבתי כתבה בנוגע לעולם רומח הדרקון באתר ISF. הכתבה מנסה להסביר בצורה אובייקטיבית על עולם קרין ועל הספרים שיצאו בו. אינני חסיד "רומח הדרקון" מושבע ולכן הכתבה מנוסחת בצורה שניסתה להיות אובייקטיבית ומאוזנת. אשמח אם תכנסו,תקראו ואף תגיבו. (מצפה לגל של גידופים ונאצות) (אחלה אתר, אגב, גם בלי קשר)

Yertle

New member
אההה!!!!! נמאס מכולכם!!!!

מאז שנכנסתי לפורום לפני כמה ימים, כל מה שאני רואה זה אנשים מתנגשים ומתווכחים ביניהם עד כמה ששר הטבעות יותר טוב מרומח הדרקון וההפך, על דמויות סטריאוטיפיות, על חוסר העומק בספר הזה או הזה, איך שטולקין עושה ככה ווויז/היקמן עושים ככה. What is wrong with you people??!! אולי חלקכם שכחתם את מטרתו העיקרית והראשית של הספר: ה-נ-א-ה !!!!!! אין שום פסול בפרשנות או וויכוח אינטלקטואלי, אך יש רק קריטריון אחד שקובע באמת האם הספר טוב (ברמה האישית והסובייקטיבית) והוא מידת ההנאה. אז אתם יכולים להמשיך ולהתווכח ביניכם על כך שהוא עושה ככה וההוא אחרת או שאתם יכולים במקום זאת לפתוח ספר ולהתחיל בקריאה נטולת-מחשבות. ומבחינה אישית. אני קראתי גם את שר-הטבעות וגם הרבה ספרים מרומח הדרקון ואני חייב להגיד שלכל ספר יש יתרונות וחסרונות. שר-הטבעות כאב-טיפוס הוא מצוין ורומח-הדרקון מספק אספקטים שאין בשר-הטבעות. לסיכום, אין רע בחשיבה מעמיקה, אך זכרו שאם תחשבו יותר מדי, החלבונים במוח שלכם יהפכו לחביתה!!!!!!!!

Yertle

New member
ולמר משה גולדמן יוצר הכתבה

בתור אוהד מושבע של רומח-הדרקון הייתי מאוד שמח לערוף את ראשך ברגע זה (סתם, סתם) אך אני חייב להגיד שהכתבה שלך מספקת הרבה מידע אובייקטיבי ומה לעשות, חברים, יש אנשים שלא אוהבים את "רומח הדרקון" (כן, כן). יישר כוח משה. נ.ב. אנא קטול קצת את שר-הטבעות בשמי.

Bajoran Preist

New member
תודה, תודה

ההשוואה שעשיתי בין הטרילוגיה הראשונה לשר הטבעות לא הייתה מטרת הכתבה, אבל היא נראתה מתבקשת בגלל הראשניות של טולקין ובגלל, שטוב נו, מצאתי דמיון. כמו כן, רומח הדרקון הוא חלק ממה שאנשים מסויימים קוראים "פנטסיה נוסחתית", ואף חלק חשוב ושנוא במיוחד, אז הכתבה הייתה צריכה להראות גם את הצד שלהם... מה שכן יכולתי באמת לציין בהדגש רב יותר שלא רק רומח הדרקון כולל גזעים דומים לגזעים של טולקין. בכל מקרה, שוב תודה. ותקרא לי פשוט משה
(או Bajoran Preist) נ.ב אם אני אעשה אי פעם כתבה על שר הטבעות, אני אביא בחשבון את הבקשה שלך
(דרך אגב, הכותבים באתר ISF הם בהתנדבות וכל מי שחושב שיש לו מה לכתוב, ושהוא כותב טוב, יכול לפנות אל אלי הרשטיין, עורך האתר. )

SaberTooth

New member
הצחיקו אותי התגובות לכתבה...

חוץ מזה, יפה מאוד... שווה עוגיה
יש לך התנגדות אם אני אוסיף את התכבה לקישורי הפורום

למעלה