כתבה על מפגש ב-ynet

zvikurz18

New member
כתבה על מפגש ב-ynet

אחים חשבו שנספו בשואה - ונפגשו אחרי 65 שנה הִילדה שליק (75) חשבה שאחיה, סיימון גלסברג (83), נספה בשואה, כיוון שלא הצליחה לאתר אותו בעשרות השנים האחרונות. הוא עצמו הגיע ארצה לחפש אותה בעבר, אך לא צלח. בעזרת מאגר השמות הממוחשב של יד ושם גילו נכדיהם את האמת - חלק מהמשפחה חיה בישראל, וחלקם חיים בקנדה. המפגש המרגש יצא אל הפועל סוף סוף אחרי 65 שנה, בהן חשב כל אחד מהם שאחיו נספה בשואה, ולאחר שחיפשו זה את זה בארץ ובחו"ל, נפגשו היום (ב')הִילדה שליק (75) ואחיה סיימון גלסברג (83). באמצעות אתר האינטרנט של יד ושם, גילו נכדיהם של השניים כי בני המשפחה שרדו את השואה, למרות שטעו לחשוב אחרת.

2 b e

New member
איזה מרגש זה

פשוט לא יאמן. "הלוואי על כולם" .

deebeebee

New member
הלוואי על כולם../images/Emo45.gif

כבת לאבא שבמשך עשרות שנים ניסה בכל מיני דרכים למצוא את אחיו לא נותר לי אלא לומר 'אמן' על דבריך be2.

מעשה הנכדים בחפשם את אחי הסבים

רק מעיד שהגנאלוגיה היא גם בין הצעירים, גם אם לפעמים חושבים שהיא נחלת "הבוגרים"... יעיד המקום הזה שמנהליו הם בגיל אותם הנכדים. לא להקל ראש בצעירים. הם עסוקים בבנין חייהם - ואינם פנויים טכנית ואולי גם רגשית להכיל את המידע, שאינו קל במרבית הפעמים. ומקרוב אני יודעת שהם שמחים על כל בן דוד חדש שנמצא. פשוט שמחה. שנה טובה לכולם, לאה

bilen

New member
ראיתי ב-TV והיה מאוד מרגש כצפוי

חושבת שאם האחות היתה עולה לארץ אחרי המלחמה - היא כן היתה מוצאת את משפחתה (מתברר שרובם שרדו). אבל מכיוון שנשארה לחיות ברוסיה הסובייטית - נסגר עליה המסך. מאוד עצוב על חיים שלמים שנעצרו. ולגבי הנכדים וגינאולוגיה: למסעות לפולין ולסיורים במוזיאון של יד-ושם יש תפקיד משמעותי בחשיפה של האתר לצעירים. כל הקבוצות עוברות הכנה לפני המסע וגם בבתי-ספר ובצבא, נחשפים לאתר. לדעתי, אנחנו נמצאים כבר אחרי השניה האחרונה במרוץ הזה והם לא עושים מספיק. היו צריכים לפרסם במדיה בדיוק כמו כל ארגון אחר (מפעל הפיס או נט"ל). היו צריכים לעשות שוב מבצע של מילוי דפי-עד בעתונות, בעיקר הרוסית, כי לא כולם חשופים למחשב. אני כבר "שפכתי" על יד-ושם המון דיו וניהלתי מולם גם ויכוחים בע"פ. כבר אין לי כח אליהם ולרצון שלהם להשאר בד' אמותיהם בשם כל מיני חוקים שעברו מן העולם. כשהמערכת עלתה, קיוויתי למצוא בה סימן לדודי (אח אמי) שנחשב לנעדר. נראה לי שהתקווה אבדה, אבל אני רואה שלאחרים זה בכל זאת תורם. המפעל הזה חשוב ולא עושים די לקידומו. נקווה שלקראת השנה החדשה ישקיעו עוד קצת בהשגת מידע ופתוח המערכת.

בעבקות הכתבה חיפשתי גם אני

ונראה לי שמופיע שם שם של קרוב משפחה שידוע שהוא ניצל מהשואה, איך אפשר לדעת אם זה אותו אדם, או אדם בעל שם דומה, כשידוע שמוצא שניהם זהה? והאם יש מקום שבו שומרים את כל המידע, כלומר שמופיעים שם מי שנספה אך גם מי שניצל?

למעלה