הקטע שמעניין אותנו...
קרן, אב לשניים, התגרש לפניארבע שנים מאשתו מאיה חנוך (ההיא מהשיר של שלום), אבל שולל כל קישור עלילתי ליואל. הוא גר ביהוד, מגדל את הילדים במשותף עם גרושתו ונמנע מבליינות אגרסיבית. ''אני משתמש הרבה בעיר, אני אוהב אותה, אבל אני מעדיף לשמור עם תל-אביב על קשרי עבודה. אני רק רבע שעה ממרכז העיר, ובינתיים יש לי את הזכות הבלעדית לסגור את השלטר. גרתי בתל-אביב הרבה שנים ואני צריך את השקט הזה, שבו אני לא מאותגר כל הזמן במה קורה ובאיך להגיב''. - המיתוס סביב ''שבתות וחגים'' דווקא מניח שישנה השקה בין מה שעובר על הדמויות לסיפורים של השחקנים עצמם. ''ועוד איך שקיימת השקה. מה שעברנו בחיים כבני אדם נכנס לאופן שבו שיחקנו את התפקידים, אבל להגיד שהסדרה מבוססת עלינו - אני לא כותב את התסריטים ויש עוד חמישה אנשים שחושבים על יואל ומנהלים אותו, ובסופו של דבר יש אלף ואחד סוגי גירושים, ואין מה להשוות את הגירוש ים שלי ושלו. בעונה החדשה שמצולמת עכשיו, למשל, אני ורפי עוברים לגור ביחד, ד בר שאפילו לא מתקרב למשהו שהייתי יכול לחשוב לעשות אותו בגיל 40. אם יש השק ה אז היא נוצרת בעקבות מה שאני מבין בכלל מהחיים כאבא, כגרוש, כאיש שמחפש א הבה, כאיש שנכשל ומרוויח פה ושם ביחסים. את כל זה אני מביא לעבודה. ב'שבתות וחג ים' מוצגת הדרך של יואל, שדרור עוזר לה, אבל אני לא יכול להגיד שזו הדרך של דרור. אבל אני לא אהרוס את המיתוסים, אם זה מה שאנשים חושבים, אז בסדר''. - יש לך מקום מרכזי מאוד בסדר ה, ובכל זאת, היא נחשבת לסדרה של אבוטבול, יעל אבקסיס ורומי אבולעפיה. הם הכוכבים. ''זה נכון. אולי זה קשור במסה, כילפחות בשתי עונות לא הייתי בכמה פרקים ככה שכן, הם הובילו. אבל האמת שזו לא תשובה שאני יכול לענות עליה מהצד שלי, אני לא בוחר. אבל זה בסדר מבחינתי, אני אוהב את זה, לעזוב כל פעם, שיישכחו אותי קצת, ואז לחזור ממקום אולי קצת אחר''.