כתבה על בית שלום

Simbbam

New member
כתבה על בית שלום

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4416289,00.html

אני שמח שפרסמו את הכתבה הזו, גם אם יש בה לא מעט טעויות עריכה (למשל שתחת התמונה של קיוג'י צוגיצ'יטה מופיע השם של אבא אוצקי..)
אני בעצמי הייתי בקבלת פנים במרכז של בית שלום בקיוטו, חוויה חד פעמית ומיוחדת מאוד.
אני זוכר שקראתי על ההבדלים בין המקויה לביניהם בספר של בן עמי שילוני, אך לא זכור לי שקראתי מה היחסים בין הכתות, שכן בסופו של דבר יש להן מכנה משותף בולט ואינטרס משותף.

אני נזכר שהמדריך הישראלי ביקש מאיתנו, טרם הגעתנו לבית שלום, לא להזכיר בכלל את ה"מקויה" בזמן שהותנו שם. אני תוהה לעצמי - למה?

Simbbam

New member
רוצה להוסיף ולהגיד

שהביקור בבית שלום קיוטו הדהים אותי כל כך נוכח העובדה שבמהלך השבוע שקדם לביקור שם לפחות 8 יפנים שונים שאלו אותי איפה ישראל ואיזו שפה מדברים שם.

אז לפגוש קהילה של יפנים אוהבי ישראל ודוברי עברית באמצע השממה הזו... בהחלט בלתי נשכח!

jonbaum

New member
זה שאנשים לא יודעים איפה ישראל

לא הופך מקום לשממה......

Simbbam

New member
לא הבנת את מה שאמרתי

התכוונתי לשממה מבחינת הידע הממוצע ברחוב על ישראל.
בשממת הידע על ישראל שביפן, בית שלום הוא נווה מדבר.

בשום אופן לא התכוונתי להגיד שיפן היא שממה.

herouth

New member
מה המכנה המשותף, ששתיהן אוהבות ישראל?

מבחינה תיאולוגית, מדובר בכתות שונות מאוד. "בית שלום" הם נוצרים פרוטסטנטיים סטנדרטיים, שדבקים בברית החדשה, והקטע שלהם עם ישראל נובע מההתגלות של אותו מנהיג.

המקויה היא מה שנקרא "דת חדשה" 新宗教, שהמציא אותה איקורו טשימה. הם מתנגדים לנצרות הרגילה, כולל הפרוטסטנטית, וטוענים שהיא עברה דרך מסננים לוגיים של התרבות ההלניסטית ואיננה דומה לאמונה המקורית של הנוצרים היהודים. כל מערכת הסמלים והאמונות שלהם היא שונה והם גם מתנגדים למערכת הערכים היפנית המודרנית כפי שהם תופסים אותה.

כלומר, יש מעט מאוד מן המשותף בין שתי הכתות האלה, חוץ מהעובדה ששתיהן אוהדות ישראל וששתיהן קוראות לעצמן נוצריות.

herouth

New member
אני לא יודעת אם יש ביניהן יחסים בכלל

אבל אני מנחשת שאם שואלים ב"בית שלום" על המקויה, הם מרגישים כמו חסידי חב"ד ששאלו אותם לגבי הריקודים של הברסלבים. זה אומר להם שאין לך מושג מיהם ומהם...

למעלה