כתבה על אוטיסם

asa112

New member
כתבה על אוטיסם

http://www.cnn.com/2006/HEALTH/10/16/autism.genes.reut/index.html

asa112

New member
דברים חשובים מהכתבה

2 דברים מהכתבה : 1.They found a single mutation in a gene called MET, which is known to be involved in brain development, regulation of the immune system and repair of the gastrointestinal system. All of these systems can be affected in children with autism. "This is a vulnerability gene," Levitt said in a telephone interview. "There are not genes that actually cause autism. It raises the risk." People with two copies of the mutated gene have 2 to 2.5 times the normal risk of autism and people with one mutated copy have 1.7 times the risk, he said. 2. In a second study, a team at Cornell University and Indiana University-Purdue University found that television viewing may be a factor among American children. Michael Waldman of Cornell University and colleagues found that children from rainy U.S. counties watch more television and autism rates corresponded with this pattern. "The analysis shows that early childhood television viewing could be an environmental trigger for the onset of autism and strongly points to the need for more research by experts in the field of autism," said Waldman, who will present his findings on Friday to a conference of the National Bureau of Economic Research.

vered73

New member
סוף כל סוף מצאנו מחקר שיוכיח לכל

ספקני הביורפואי והנושא הגנטי (ע"ע סעיף מספר 1; כל המוסיף גורע)

rutimay

New member
אבל ורד,

באותה רשימה מתפרסם המחקר ההזוי השני - בנושא הטלויזיה. אז למה הגנטי תקף יותר? כי הוא נשמע יותר "מדעי"? כי הוא מאפשר לנו, ההורים, להוריד מעלינו את משא ההאשמה העצמית וה"אחריות" בגין מצב הילד? אני מסכימה לחלוטין, אגב, שהגורם לאוטיזם הוא רפואי וגנטי. אין לי ספק שביום שתימצא התשובה היא תהיה גנטית. אבל נורא בעייתי, בעיניי, לבוא ולאמר ש"סוף כל סוף מצאנו מחקר שיוכיח לכל ספקני הביורפואי והנושא הגנטי", כי זהו רק מחקר אחד מיני רבים. רק תזכורת קצרצרה מההיסטוריה: "ליאו קאנר כשתיאר בפרסומו הראשון ב- 1943 את תסמונת האוטיזם, הוא המשיג אותה כהפרעה ביולוגית שמשפיעה על התהליכים הרגשיים, שקיימת מלידה. הוא תיאר את הילדים האוטיסטים כ"באים לעולם ללא היכולת המולדת ליצור את המגע האפקטיבי האנושי הרגיל, הנתון באופן ביולוגי, בדיוק כשם שילדים אחרים באים לעולם עם נכות גופנית או אינטלקטואלית. בפרסומו השני, בשנת 1949, שינה קאנר את דעתו והטיל את האחריות להפרעה על הורי הילדים, ששמרו אותם "במקררים שלא רהפשירו". פסיכואנליטיקאים כמו ביטלהיים הסכימו עם תפיסה זו, כך שאוטיזם המשיך להיות מוגדר כהפרעה אפקטיבית, אך כזו הנגרמת מטיפול הורי לוקה, ולא מליקוי ביולוגי. מאוחר יותר, הכחיש קאנר קיום קשר סיבתי בין אישיות ההורים ומצב הילד. הוא הדגיש שהתרחקותו של הילד מקשרים חברתיים קיימת מלידה ומקורה ביולוגי ולא רגשי"........... מתוך: .http://counseling.edu.haifa.ac.il/2005/autism/sebot.htm (אתר מצוין, אגב. המון קישורים מעניינים). רק לאחרונה התפרסמו כאן מחקרים שמצאו קשר בין גיל האב לבין האוטיזם, בין נטיות אנליטיות ומתמטיות של האמא לבין האוטיזם, ועוד היד נטויה. האמת האחת היא שעד כה לא נמצא גורם אחד ויחיד שיפתור את התעלומה הזו.

asa112

New member
מסכימה עם כל מילה

רותי, אין מה להוסיף מה שכתבת.. אני נתתי את הלינק הזה כי גם חושבת שהגורם הגנטי הוא אחד מהחשובים פה ( אבל גורם סביבתי גם צריך להיות לדעתי). בקשר ל- TV - זה סתם מחקר מצחיק !

allafish

New member
קצת הסברים מפי ביולוגית שבפורום

אוטיזם נגרם משילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים. הגורם הגנטי הוא הראשוני, ההכרחי, אך לא תמיד מספיק. הגורם הסביבתי יכול להשפיע על מידת החומרה ( מילד מחונן עם אספרגר מאוד קל ועד אוטיזט בתפקוד נמוך). איך יודעים את זה? פשוט מאוד- מחקר תאומים זהים ( שלהם אותו מטען גנטי).עם תאום אחד הוא אוטיסט, הסיכוי של השני להיות אוטיסט הוא בסביבות 60% אף סיכוי שהוא יהיה איפה שהוא על הספקטרום הוא מעל ל90%. זה ידוע מזמן ואין על זה ויכוח בקהילה המדעית. מה שלא ידוע זה: 1. אילו גנים גורמים לאוטיזם? ( חייבים להיות בהרבה גנים- 10 או אפילו יותר כדי לתת רצף חומרה ולא מצב יש/אין). ישנם כמה מועמדים אך התמונה רחוקה מאוד מלהיות ברורה. הגן המדובר הוא עוד גן שכנראה תורם (רק בשילוב עם אחרים!!) להתפתחות התסמינים. כלומר- הורכבה עוד חתיכה לפזל הגנטי של אוטיזם. 2. מה הם הגורמים הסביבתיים המשפיעים? חשוב מאוד להבין שכמות האוטיסטים הקשים לא השתנתה בשני העשורים האחרונים והעליה בשכיחות המחלה שמטרידה את כולנו נובעת אך ורק מעליה במקרים הקלים. לכן להשפעה סביבתית,אפילו שאינה הגורם הראשוני לאוטיזם, חשיבות רבה, כי סביר להניח שללא אותה השפעה סביבתית ילדים האלה למרות הגנטיקה שלהם היו יוצאים עם תסמינים קלים בלבד (כמו קושי חברתי קל וקצת סירבול בתנועה) . מאוד קשה לעלות על הגורם הספציפי כי החיים בחברה המערבית השתנו כל-כך בשני העשורים: ריבוי מכשירים אלקטרוניים, מחשבים, טלפונים סלולריים ואנטנותשינויים בתזונה, תוספי מזון (לנו ולבע"ח שמשמשים למעכל), חיסונים, עליה כללית בסטרס וכו. התסריט יכול להיות מאוד מורכב כמו למשל תוספי מזון/תרופות שניתנו לתרנגולות שגודלו למאכל גרמו לעליה ברמת הורמון מסוים בדם האם במהלך הריון וזה דיכא הווצרות חלבון חיוני להתפתחות במוח של העובר. כוון שרמת אותו החלבון היתה נמוכה מהתחילה בגלל בעיה גנטית, דיכאוי נוסף גרם לבעיה בהתפתחות המוח. זהו, מקווה שעזרתי

שכיחות אוטיזם

אלה, מעניין מאוד ותודה. על מה את מבססת את הטענה בסעיף 2 שלך ("כמות האוטיסטים הקשים לא השתנתה בשני העשורים האחרונים והעליה בשכיחות המחלה שמטרידה את כולנו נובעת אך ורק מעליה במקרים הקלים.")?

allafish

New member
קראתי את זה במאמר

קראתי את זה במאמר כלשהו. אם אני זוכרת נכון (אני לא מצליחה למצוא את המאמר כרגע) היה כתוב שם שבמקביל לעליה במספר המקרים ישנה ירידה באחוז המקרים הקשים,מס"כ הילדים שאל הספקטרום. אם לפני 15 שנה 60% מילדים שאובחנו היו גם בעלי פיגור שכלי, עכשיו המספר נמוך מ-20%

vered73

New member
גנטיקה נשמע לי יותר סביר ממחקר

סוציולוגי או אנתרופולוגי. למרות שאני חובבת של הז'אנר האחרון. אני מאמינה בביולוגיה כבסיס. נושא הטלויזיה הוא משהו שמשרת את הילדים ואת הוריהם ונשמע לי גם הזוי למדי. ובאשר לאמהות הקרירות, בסדר, זה משהו שעברנו כבר. הנה, המדינה הכירה בכך שכל התאוריות הפסיכיאטריות פשטו את הרגל ומדובר במשהו סומטי. (כנקודת המוצא. תמיד יכולות להיווסף הפרעות אישיות ומחלות נפש בלי קשר לאוטיזם) אבל בניגוד לתאוריות הסוציולוגיות, העשיה הביו רפואית מוכיחה את עצמה בכ-97% מהמקרים שטופלו בשיטה זו.

למעלה